צילום רחם

חלי80

New member
צילום רחם

היי בנות, יש לי צילום רחם שבוע הבא איך אתם ממליצות, לעשות בסניף של כללית בר"ג או בבית חולים נתנו לי 2 אופציות או השרון או בלינסון. תודה, חלי

ר ו מ י ה

New member
בסניף של הכללית בר"ג

יש את ד"ר טונגרייך שנחשב מס' 1 לנושא. אם את מצליחה לקבוע אליו, מצויין

חלי80

New member
תודה

היי רומיה בדקתי זה הכן ד"ר טונגרייך. לפי המלצתך אני מבינה שעשית אצלו. יש לי כמה שאלות האם לקחת אנטיביוטיקה לפני הצילום? כמה זמן זה ערך? והאם זה כאב לך? תודה חלי

היי

גם לי עשה את צילום הרחם דר' טוגנדייך (ככה הוא חתום אצלי) דרך מכבי דווקא לא זוכרת אם קיבלתי אנטיביוטיקה, ולא זוכרת כמה זמן זה. אבל כן זוכרת שזה לא כאב, הייתה קצת אי נעימות אבל ממש לא סבלתי מזה מה שאני כן זוכרת שהוא ביקש שאני אחכה אחרי הבדיקה לפחות חצי שעה כדי לראות שאין שום תופעות לוואי.

חלי80

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

וואי זק תודה רבה איך הגעת אותי כולם אמרו לי שזה כואב ויכול להיות דלקות וכדי לקחת אנטיביוטיקה אז בגלל זה הלכתי אתמול לרופא לקחת מרשם ואפילו היא אמרה לי לכאב משכך כאבים. ממש הרגעת אותי!!!

היי מתוקה

ככה זה היה אצלי...אני יודעת שהרבה בנות אמרו שהיה להן כואב. אני יכולה להגיד בוודאות שלא כאב לי... אבל את מכירה את אי הנעימות של גניקולוגים ככה זה היה. אני חושבת שנחכה גם לתשובה של רומיה וזה יכול להיות מעיין סטיסטיקה למקצועיותו של דר' טוגנדייך......למען האמת אני דיי סומכת על המילה של רומיה. לגבי אנטיביוטיקה אני ממש לא יודעת להגיד לך כי אני לא זוכרת אולי רומיה תוכל לרענן את זכרוני - באיזו דרך מקבלים את האנטיביוטיקה? האם יש סיכוי שדרך הוריד ביום הצילום?

ha1231

New member
לא מחייב אנטיביוטיקה רק אם הרופא יחליט שצריך

אז יתן לך מרשם ויגיד לך אם לקחת או לא. לגבי הכאבים, כל אחת מרגישה זאת אחרת אני מאוד פחדתי לפני הצילום ואחרי זה הבנתי שזה לא סוף העולם ולא ממש כואב כמו שכולם הפחידו אותי, אך לקחתי משכח כאבים לפני כן.

ר ו מ י ה

New member
מתביישת לומר אבל...

מעולם לא עברתי צילום רחם
(עוד סיבה לפטר אותי מניהול הפורום...
) בכל אופן, מכיוון שהייתי אמורה לעבור (יותר מפעם אחת) עשיתי תחקיר מקיף ולהלן תוצאותיו-
ד"ר טוגנדייך נחשב הטוב ביותר לנושא ומומלץ ע"י המוני נשים.
רמת הכאב מאוד אימדבידואלית-ישנן שעוברות חוויה קשה וישנן שעוברות חוויה קלילה. הרבה לדעתי תלוי בממצאים (לדוגמה חצוצרה חסומה) ובידי הרופא הבודק.
אנטיביוטיקה- לאור העובדה שנשות האנדומטריוזיס נמצאות ברמת סיכון גבוהה יותר לזיהומים והיו כבר נשים שהגיעו בעקבות הבדיקה למיון ואף לאישפוז, מומלץ לקחת אנטיביוטיקה (כדורים מספיקים) יום יומיים לפני הבדיקה ולאחריה. שיהיה המון הצלחה ובעיקר שיעבור במהירות נטולת כאבים

עכשיו את ח'ורגת אותי לגמרי ../images/Emo6.gif

אהבתי את התשובה שלך........במיוחד על רמת הכאב כובב שני
מחכה לתגובה שלך. בכל מקרה באותה התקופה לא היה ידוע שיש לי אנדו ואולי בגלל זה לא קיבלתי אנטיביוטיקה....את יודעת מה יש דרך לבדוק רק שנייה....הולכת בודקת....מיד חוזרת.....סבלנות...טוב בדקתי ולא לא קיבלתי אנטיביוטיקה (מזל שיש מחשבים לחלק מהקופות)......... אז כמו שאומרות הבנות כדאי להיות מוכנות עם אנטיביוטיקה ומשככים למקרה הצורך.

ר ו מ י ה

New member
מה רע בקצת אימדבידואליות???

ככה יפה לצחוק על הדיסלקטיות שלי? (כן כן, עוד סיבה לפטר אותי מניהול הפורום
)

זוזו...

מקווה שעכשיו יש שיפור ..... את יודעת זמן לנשום ביקשת אחרת תלכי לסיגריות ולא מתאים....

galim29

New member
לגבי טוגנדרייך../images/Emo70.gif

הוא טיפל בי בהתחלה באנדו. אני מוכרחה להגיד שלגבי אנדו ממש לא אהבתי את הטיפול שלו. הוא נחשב רופא מצוין בפיריון והגעתי אליו בהמלצה של חברה מהעבודה וכבר הייתי עם ההשערה מבית החולים שאולי מדובר באנדומטריוזיס. הגעתי מבולבלת, בלי הרבה ידע אבל עם המון סימני שאלה והוא עשה איתי המון טעויות בכל מה שקשור לאנדו, לא היה מספיק קשוב ומאוד זלזל בי בשאלות שהעליתי בפניו: למשל שאלתי איך הוא איבחן לי אנדו בבירור אם לא עשה לפרוסקופיה. האמת שהוא השאיר אצלי טראומה די גדולה שאני לא מסוגלת לחשוף אפילו בפורום התומך שלנו. אבל לגבי צילום רחם אין לי מושג ואם יש עליו המלצות אז אני מאמינה שיש סיבה. אני ברחתי ממנו אחרי חצי שנה, ביצעתי הדחקה של שנה על האנדו ולקחתי גלולות ברצף, טסתי לארה"ב וכשחזרתי הגעתי לפורום ולמרפאה בתל השומר ומאז הכל השתנה לטובה.

ha1231

New member
ממליצה לך לקחת משהו נגד כאבים לפני הצילום.

ושיהיה בהצלחה

מהפורום השכן ויש לי שאלה

אחרי כישלונות חוזרים - 3 בסבב
אים ו 3 בסבב של טריים. הרופא שלי המליץ לי לעשות צילום רחם חוזר אצל ד"ר טוגנדרייך ברמת גן, למרות שאני מאזור הצפון - אני אעשה אצלו. הרופא שאצלו אני מטופלת אמר שאין בצפון רופאים שעושים צינטור תוך כדי צילום חוץ ממנו. הבעייה היא שהוא לא תורן באותו היום ולכן שלח אותי לחברו ד"ר טוגנדרייך . אשמח לשמוע פרטים ממשהי שעברה אצלו את התהליך - יש כאן משהי כזאת? הוא היה ממש בסדר ב -
נתן לי תור הכי מהר שאפשר מהיום למחר . חוץ מזה הוא אמר לי שצריך רק הפנייה מרופא ואת זה יש לי כבר מזמן. מקווה שהכול יעבור בשלום. נחמד עם הגעתן עד כאן!

../images/Emo26.gif צילום רחם

עברתי פעמיים. לא נעים בהחלט ולעיתים אף לא נסבל אבל נשארים בחיים אחרי.. לגבי אנטיביוטיקה- בנות האנדו' מועדות לזיהומים ולכן מומלץ על נטילת אנטיביוטיקה 24 שעות לפני ו24 שעות אחרי. נטילה פומית (בצילום לא פותחים וריד). אני מזמן לא סומכת על רופא שיגיד לי איך ולמה, אני קוראת, מבררת ובאה בדרישות אפילו שלפעמים הוא מהווה "חותמת גומי" על ההפניות שלו. כמעט כל רופא יגיד לך שלא צריך. אבל ראיתי במו עיני תוצאות של צילום רחם שהזדהם. בהצלחה

היי חלי

אני עשיתי במרכז בריאות האישה בהרצליה וכאב מאאאאדדדד כי לא ידעתי שצריך לקחת משכך כאבים לפני הבדיקה וגם לא ידעתי שיש פורום שאפשר לשאול. אני מציעה לך לברר גם אצל השכנות בפורום פוריות הן עברו את זה ומאד ממליצות על טוגנרייך (כתבתי נכון?).

למעלה