צילום רחם

dandushx

New member
צילום רחם ../images/Emo5.gif

מחר בשבע וחצי בבוקר יש לי צילום רחם , ולמען האמת אני די אדישה ולא לחוצה . אני מתה לדעת שזה מאחורי ולתת את התשובה לרופא כדי שיתחיל לגלגל את הענין של הועדה . רציתי לשאול מה בדיוק ניתן לגלות בצילום הזה , כיוון שעד עתה לא התגלו בעיות אצלי (רק אצל בעלי ), האם אפשר לגלות ציסטות בצילום ? או שצריך לעשות אולטרסאונד בשביל זה ? כמה חשוב להקפיד על ההוראות שהם נותנים ( ארוחת בוקר , המנעות מיחסי מין וכו וכו´)? מה מרגישים אחרי הצילום ? יש כאבים ? וכמה זמן? אשמח לכמה טיפים של הרגע האחרון תודה דנדוש

דנדוש חמודה, גם אני מחר לא כאן....

אצלי בגלל שאני עוברת לפרוסקופיה.... בקשר לצילום רחם, זה בכלל בכלל בכלל לא נורא, גם אני פחדתי ממני, אבל הכאב שאחרי זה, זה רק כאב קל של מחזור זה הכל. אני לא יודעת אם אפשר לגלות צ´יסטות, נראה לי יותר שאפשר לגלות אותן ב- US אבל לא בטוחה. כנראה שלגבי המנעות מיחסי מין - כיוון שהם צריכים לראות מה קורה שם, הם מחדידים יוד, כנראה שהזרע רק יפריע. סליחה על הבורות זה היה מזמן שעשיתי ובאותה תקופה עוד לא הכרתי את הפורום ולא הייתי שואלת שאלות את הרופאים (פחדתי - חשבתי שאסור). אבל מה שחשוב, שאני זוכרת שלא היה נורא בכלל... אז אל תהיי לחוצה. בכל מקרה -
ממני - ד.

dandushx

New member
ד. היקרה

תודה על תשובתך זה באמת עודד אותי , פחדתי שאחרי זה לא אוכל לתפקד . בהצלחה מחר , את נשארת לאשפוז אחר כך ? מחזיקה לך אצבעות שיעבור מהר וקל.
דנדוש

דנדוש ../images/Emo13.gif

אני שמחה שקיבלת עוד אינפורמציה ובזכות עוד 1 מפורטת יותר, שמחה שעזרו לך יותר.... אני לא צריכה להתאשפז, הניתוח הוא באישפוז יום (למרות שזו הרדמה מלאה) אבל אחה"צ אני כבר משוחררת. תודה לך דנדוש. גם אני מאחלת לך שיהיה לך בקלות ומהר. מכל ה-
ד.

טיפים ותשובות (ותיאור מפורט)

זוהי בדיקה שבאמצעותה ניתן לראות באופן כללי מהו מבנה הרחם והאם קיימות חסימות בחצוצרות. מכיוון שזו פרוצדורה יחסית לא פולשנית (ז"א לא צריך לחתוך שום דבר, זה שפולשים לנו לרחם, לא נחשב...), זוהי אחת הבדיקות הראשונות שעושים. זו לא הביקה הכי מדוייקת אבל היא יכולה לתת תמונה כללית טובה. אם הרחם והחצוצרות מודגמים היטב, הבדיקה די חד-משמעית. אם לא, זה לא תמיד אומר שאכן יש חסימה. ונעבור לתיאור המפורט: את שוכבת על מיטת מתכת עם הרגלים בתנוחה של כסא גינקולוגי ומעלייך מצלמת רנטגן. החלקים הלא מצולמים שלך מכוסים באפודת עופרת. בחדר נמצאים רופא רדיולוג שמתפעל את הרנטגן וגינקולוג שמבצע את הבדיקה. בעזרת ספקולום הגינקולוג מפסק את הנרתיק ומחדיר צינורית דקיקה לצוואר הרחם. באמצעותה הוא מזרים חומר ניגודי(יוד)לרחם ולחצוצרות. כל זה מתבצע תוך כדי צילום ברטנגן. אם הכל בסדר ורואים את החצוצרות, זה נגמר די מהר. אם החצוצרות לא נראות, לפעמים הרופא ינסה לבצע מיני-צינטור. הוא משתמש בצינורית להזרים עוד חומר בלחץ ולפתוח את החסימה. אצלי זה הצליח רק בצד אחד. יש נשים שזה מאוד כואב להן ואצל אחרות פחות. לי זה לא כאב בכלל, למעט אי-נוחות קלה, אולי בגלל שלקחתי חצי שעה קודם שני כדורי אדוויל. אחרי הבדיקה יש דימום לא כבד, שיכול להמשך כמה ימים. במכבי ברמת גן, שם עברתי את הצילום סיפקו מאחרוי פרגוד ההלבשה פדים מסיביים לשימוש הנשים אחרי הבדיקה (גם היוד דולף), אבל אולי כדאי להביא מהבית. אלו הם גם הטיפים: לקחת משכך כאבים כ30-40 דקות לפני הבדיקה ולהביא מהבית פד. לגי המנעות מיחסי מין: הם רוצים להבטיח שאינך בהריון. לגבי ארוחת בוקר - אין לי מושג. אין שום סיבה אובייקטיבית להיות בצום. הצילום שלי בוצע ב-14:00 בצהריים ובוודאי לא הייתי בצום. שיעבור בקלות ובהצלחה.

dandushx

New member
המון תודה ../images/Emo24.gif

על התיאור המפורט , זה עוזר כשיודעים לקראת מה הולכים וגם על הטיפ להביא פד מהבית , לא חשבתי על זה בכלל . כמה זמן היוד דולף ? יש לזה צבע מסוים ? כדי שלא אבהל שוב המון תודה דנדוש

זה לא דולף הרבה.

אם אני זוכרת נכון זה מין חום-אדמדם שקוף כזה, וזה עלול להכתים. בשמחה. אה, ועוד משהו. הבדיקה אמנם קצרצרה, אבל עשוי לקחת קצת זמן (בין חצי שעה לשעתיים, במראפה שבה הייתי) עד שמקבלים את התשובה, אז קחי בחשבון גם את הזמן הזה. כדאי אולי להרים טלפון למרפאה ולשאול באופן כללי תוך כמה זמן התשובה מוכנה, שתוכלי לתכנן. אפשר גם אולי לחזור מאוחר יותר לקבל אותה. שוב בהצלחה

dandushx

New member
הם אמרו לי

במרפאה שאני צריכה להשאר שם לשכב לנוח כשלוש שעות אחרי הצילום , כך שבטח בינתיים כבר יהיו מוכנות התוצאות .

ניקניק

New member
דנדווש!! ../images/Emo23.gif

ניסיתי להיכנס לצ´אט אבל המחשב זרק אותי. באופן כללי הוא זורק אותי לאחרונה. מקווה שהיום יהיה נחמד. השכנה שלי עשתה צילום רחם בזמנהוף, אצל טוגנרייך (משהו כזה). היא אמרה שלא כאב לה רק קצת היה לא נוח וזהו. היא לא לקחה כדורים לפני. מה שהפריע לה זה המון ביורוקרטיה - צריך ללכת לשלם, ורק אחרי התשלום אפשר להמתין בתור, ואחרי קבלת התוצאות ללכת לחדר השני להביא את התצלום, ואז ללכת לרופאים שיחתמו. בקיצור הבדיקה לקחה לה כמה דקות, הביורוקרטיה קצת יותר. אחרי הבדיקה היא הלכה הביתה וישנה. חוץ מזה אני מאחלת לך המון הצלחה ואולי תגשימי את הסיפורים על כאלה שאחרי צילום רחם נכנסו להריון. מקווה שיעבור לך מהר ובסדר. מחכה מאוד לראותך בצ´אט מתישהו.

א י נ ס

New member
הי דנדוש

מה ניש? קיבלת את המסר שלי לפני החג? באשר לצילום, רוצה כבר אמרה הכל. בטח שלא לטרוף לפני הצילום סטייקים. אם יש לך קיבה רגישה ונטיה להקאות, תאכלי מעט בארוחת בוקר. כן לקחת כדור נגד כאבים לפני. אני לקחתי 2 אקמולים. ולאחרונה גיליתי כדור בשם רוקל שעוזר לי במקרים שאקמול לא עוזר. כמובן לשאול אם חומר הניגוד הוא על בסיסי נוזלי (ולא שומני) ככה כדי להראות שאנחנו גם קראנו את הספר של בן רפאל. אצלי זה נמשך בדיוק 3 דקות (הכל היה תקין, וגם אצלך יהיה ככה) אי הנוחות המפורסמת שלי מהספקולום היתה יותר קשה מהפעולה עצמה. אחרי הצילום יש כאבי מחזור לא קשים בכלל, גם לזה טוב שלקחנו כדור קודם. זהו. כולן שונאות את הפעולה הזאת, למרות שאחרי רואים שהשד לא היה נורא כל כך. בהצלחה רבה, ושיהיה ב.מ.פ אינס

dandushx

New member
אינס ../images/Emo39.gif

מה נשמע ? קבלתי את המסר , פשוט הייתי אצל ההורים שלי בחג ולא יכולתי להגיב. תגידי, אם עוזר לי רק אופטלגין , זה טוב ? כי לכאבי ראש וכאבי מחזור זה מה שאני לוקחת בדרך כלל. תודה על העידוד , מחר אספר לך איך היה
דנדוש

dandushx

New member
יקירתי

מה שלומך ? מתי ניסית להכנס לצאט ? ביום שישי חיכיתי לך ולא באת . לא ידעתי שצריך לשלם , לא אמרו לי על זה כלום , באיזה קופת חולים שכנה שלך ? אני בכללית ואני עושה את הצילום בבתימון והם לא אמרו לי כלום על תשלום , רק התקשרו היום לוודא שאני מגיעה . אני שונאת בירוקרטיה אבל בשביל זה בעלי איתי , הוא יוכל לעזור לי עם כל ההתרוצצויות . בטח גם אני אלך לישון אחרי זה , לקחתי יום חופש וכשאתעורר אספר איך היה. תודה יקירתי ותכתבי לי
דנדוש

יובל@

New member
היי דנדוש

אני עשיתי צילום רחם לפני כחודשיים בפעם השניה(פעם הראשונה לפני כ 3 שנים) והופתעתי כמה פשוט וקל זה היה. בהמלצת בנות מהפורום לקחתי 2 אופטלגין כשלושת רבעי השעה לפני הצילום. הבדיקה ממש לא כאבה לי ולפני שהספקתי לנשום פעמיים הרופא סיים. יצאתי החוצה עם חיוך ובעלי היה עוד יותר מופתע ממני כי חשב שאהיה על הפנים אחרי הצילום. לפי הבנתי הדרישה של ארוחת בוקר לפני היא בגלל היוד שמזריקים לרחם, אולי כדי למנוע בחילות וכדומה. גם אני הבאתי פד מהבית אבל כבר אחרי שעה יכולתי להחליף אותו בתחתונית דקה כי לא היה לי בכלל דימום ושום יוד לא נטף לי החוצה. שיעבור לך הצילום בקלות, ובאמת אין מה לפחד. יובל

dandushx

New member
../images/Emo13.gif הלוואי שאחייך אחרי

אני מקווה שזה יעבור ככה בקלות . כמו שאני מכירה את הגוף שלי בטח אצלי יהיה שטפון וגם היוד בטח ינזל , מזל שאמרתן לי לקחת פד כי לא חשבתי על זה בכלל , איזה מזל שיש את הפורום הזה , מה הייתי עושה בלעדיכן. תודה רבה רבה דנדוש

תוליק

New member
דנדושה

שימי לב לקחת שני כדורים של משכך כאבים שאת יודעת בבירור שמשפיע עליך. אני לקחתי אופטלגין והיתי בטוחה שלאחת כמוני שלא לוקחת אף פעם כדורים ואם כבר לוקחת אז אקמצול מוריד אותה מהרגליים זה יהיה פצצות לגבות. מסתבר שזה לא השפיע עלי ולכן (אבל אל תבהלי) כאב לי. בהצלחה עמוקה והכי שוב שהתוצאה תהיה טובה. אני אומרת לך מה שאמרו לי על האגדה של צילום הרחם שהיוד פוצח את המעברים והרבה נכנסות בעקבותיו להריון. (לא הוא מכניס להריון כמובן - אבל הוא מסייע
)

dandushx

New member
הלוואי

שמעתי על זה , רק אני לא יודעת אם זה עובד במקרים של בעית זרע , מה שבטוח זה משפר את הסיכויים , וזו אחת הסיבות שאני לא דוחה את הצילום , כי שמעתי על הרבה בנות שמהפחד דוחות את הצילום . אני יודעת שאופטלגין הוא היחיד שמשפיע עליי ויש לי אופטלגין בטיפות שמשפיע יותר מהר , נראה לי שבזה אשתמש. תודה חמודה דנדוש

saga

New member
דנדוש יקרה

טיפים עבורך אין לי, לא הייתי במצב הזה כך שאין לי תשובות לשאלותייך, אבל לאחל בהצלחה אני בהחלט יכולה. אז שיעבור בקלות
סאגה

dandushx

New member
../images/Emo51.gif

את מתוקה , מאחלת גם לך המון בהצלחה בכל מה שתעשי

dandushx

New member
ניסיון אחרון../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif

אם למישהי יש עצות , טיפים מחר הצילום וההודעה נדחקה קצת למטה תודה תודה תודה

למעלה