צילום רחם - שאלות

צילום רחם - שאלות ../images/Emo101.gif

אני יודעת שכבר טחנו את הנושא, אבל עכשיו הגיע זמני. אתמול הייתי אצל הרופא (אחרי הזרעה ראשונה שלא הצליחה
). הוא החליט שהחודש אין טיפול מכיוון שאיקאקולמין לקחתי כבר 5 מחזורים, והוא לא רוצה לעבור לטיפול בזריקות בלי הצילום. אני די שמחה שזה הגיע - כדי לשלול בעיות. הקיצר, השאלות: 1. מישהי עשתה את הצילום בזמנהוף, ת"א? הם נחמדים? כשהתקשרתי לקבוע תור "נבחו" עלי קצת. 2. הרופא אמר לי שצריך לחכות לפחות 4 ימים אחרי סיום מחזור (יוצא שהצילום ביום ה-12 למחזור), זה נשמע לכן בסדר? 3. הרופא נתן לי לקחת נקסין לפני הצילום, מה זה? האם זה עוזר? מה עוד כדאי לקחת? 4. זה מתבצע כמו הזרעה? מבחינת החדירה/הכאב? 5. איזה פד כדאי להביא (דק או עבה)? 6. כמה באמת חשוב לאכול ארוחת בוקר? 7. הרופא שלי ביקש שאביא לו את הצילומים ולא רק את התוצאות, אפשר? 8. מה עוד צריך לדעת? סליחה על המיליון שאלות - אני פשוט לא רוצה הפתעות. תודה, דלי

מיכל ק-ש

New member
צילום רחם - תשובות

הי דלי, 1. אני עשיתי את הצילום בזמנהוף, ת"א, אצל ד"ר טוגנרייך שהיה נחמד ומתחשב. 2. אני יודעת שאפשר לעשות את הצילום מיד לאחר שמסתיים המחזור. היום ה-12 זה קצת גבולי, כי זה מתקרב לתאריך הביוץ. לא רוצה סתם להלחיץ אותך, הרופא שלך מכיר אותך וכנראה יודע מתי את מבייצת. 3. אין לי מושג. אולי זה כדור הרגעה ו/או להקלה על כאבים? 4. זה יותר כואב מהזרעה (לי ההזרעות בכלל לא כאבו וגם הצילום כמעט ולא, אז אני לא דוגמא). זה מאוד אינדיבידואלי. יש כאלו שכמעט לא מרגישות דבר ויש שמאוד סובלות. 5. את לא צריכה להביא פד כי הם נותנים לך, אבל אם את בכל זאת רוצה, תביאי פד עבה כדי שתהיי "מכוסה" ומוכנה לקראת כל עוצמה של דימום. לי היה דימום קל שתחתונית הכי דקה יכלה לספוג. 6.אם את רגילה לאכול ארוחת בוקר, תאכלי. אין לאכילה או אי-אכילה השפעה על הצילום, אלא רק על תחושת הרעב שלך... 7. את הצילומים את מקבלת והם נשארים אצלך. 8. מה שעוד צריך לדעת זה שטוב שאת עושה את הצילום כבר עכשיו כדי לא לבזבז זמן וטיפולים מיותרים במקרה ויש בעיה. והכי טוב לדעת - שיש בנות לא מעטות שנכנסות להריון בחודש של צילום הרחם. שיעבור לך בקלות והעיקר - שכל הממצאים יהיו תקינים. מיכל

מיכל

המחזור שלי מאוד לא סדיר (בלי טיפול) יכול להגיע ל-45 יום. לכן, מכיוון שהחודש אין לי טיפול, לא נראה לי שהיום ה-12 קרוב לביוץ. בכל מקרה, אתקשר לרופא לשאול. לפי מה שהבנתי, הכדור הזה נועד להרפייה של שרירי הרחם. לי ההזרעה כאבה מעט - אני מקווה שזה לא אומר כלום לגבי הצילום...(אמאל´ה...) ותודה בכל אופן! דלי

צילום רחם

שלום רב! אמנם מאז שעברתי את הפרוצדורה עברו כבר כמה שנים, אבל אני מניחה שזה לא השתנה בהרבה ואנסה לענות על שאלותייך. אין לי מושג לגבי המקום שציינת, אז אנסה לענות על השאלות ה"טכניות". נראה לי שאין בעיה עם צילום ביום ה-12 של המחזור, כל עוד את לא מקיימת יחסים עד הבדיקה. הכוונה היא לעשות את הצילום לאחר סיום המחזור וללא חשש להריון, שיכול להיפגע כתוצאה מהתהליך. נר נקסין הוא תרופה מקובלת נגד כאבים במצבים כאלה והוא פועל מצוין. לדעתי זה מספיק. תמיד ניתן לקחת משהו נגד כאבים דרך הפה, אם יכאב לך אחר כך (ואני מקווה שלא). צילום רחם מתבצע בתנוחה הידועה... הרופא מחדיר ספקולום ואחר כך תופס את צוואר הרחם ומחדיר לתוכו צינורית דקה. בקטע הזה אני הרגשתי רק אי נוחות קלה. אחרי כן מחדירים לרחם יוד שמתפשט ויוצא דרך החצוצרות. תהליך זה עלול לכאוב יותר וללחוץ. אני זוכרת שהייתי עסוקה בלצחוק מהבדיחות של הרופא כך שזה ממש לא היה נורא. לאחר הבדיקה קיבלתי מתנה מהרופא - פד עבה שהיה מאוד המקום. מה אכפת לך לקחת אחד כזה בכל מקרה ליתר בטחון? כדאי לך לאכול ארוחת בוקר רגילה ולהתנהג כרגיל לגמרי. אני ידעתי שאני הולכת לצילום רחם בערך 3 שעות לפני שעשו אותו כך שהיום לי היה רגיל לחלוטין וככה עדיף, לדעתי. למיטב ידיעתי את בכל מקרה מקבלת את הצילומים כך שאין בעיה להביא אותם לרופא. הכי חשוב, קחי את זה בקלות. זה לוקח דקות ספורות ונגמר! לי הבדיקה ממש לא היתה קשה. אני מאחלת לך שהתוצאות יהיו טובות והריון בחודש הבא!

דלי,

על רוב הדברים כבר ענו לך, אז אני רק רוצה להוסיף כמה דברים שחשבתי עליהם. מומלץ לבוא עם מלווה. מאחר שרמת הכאב בצילום היא מאוד אינדיבידואלית, ואין לדעת מראש כיצד את תגיבי, רצוי שיהיה מי שיתמוך במקרה הצורך. נקסין הוא כדור לשחרור שרירים. אני לקחתי אותו כשכאבי המחזור היו בלתי נסבלים וזה מרפה את שרירי הרחם שמתכווצים. לדעתי זו הסיבה שהרופא שלך המליץ לך לקחת אותו. מומלץ לקחת את הכדור כל בטן מלאה ועם כוס חלב. יש אגדה (שהיתה באמת) על הריונות לאחר צילום רחם, ומקווה שתגשימי אותה. מרב

shoshlevi

New member
זו לא אגדה

אני אישית נכנסתי להריון חודש לאחר צילום הרחם. הצילום עצמו לא כאב במיוחד. אי נוחות מתאר טוב יותר את התחושה. הלידה עצמה כאבה הרבה יותר...

עשיתי זאת...../images/Emo41.gif

עברתי היום בבוקר צילום רחם. א. השד לא כל כך נורא. בעיקר תחושת אי נוחות. ב. הכל תקין (וזה הכי חשוב). תודה על כל העצות החשובות!!! דלי

למעלה