צילום רחם ללא כאבים

romi32

New member
צילום רחם ללא כאבים

לאחר כל מה שמעתי - אין סיכוי שאעבור צילום רחם בלי הרדמה. (ואל תנסו לשכנע אותי שזה לא נורא.... אני מכירה את עצמי). האם אפשר לבקש הרדמה/טשטוש לפני הצילום ? קראתי כאן פעם שיש צילום עם בלון, משהו כזה..... איפה אפשר להשיג את זה ? לקבל עוד פרטים על זה ? יש רופא מיוחד שעושה את זה ? תודה. דחוף לי.

romi אולי קצת התבלבלת...

אם את צריכה לעבור צילום רחם, אז זה ללא הרדמה בכלל!! ובאמת שזה לא נורא. הצילום נעשה בחדר רנטגן, והפעולה עצמה בדיוק כמו בדיקה ואגינלית רגילה, רק שצריך להחדיר לך דיו (ותצטרכי להביא טופס חתום שאת לא רגישה לדיו) וככה אפשר לראות את חלל הרחם דרך רנטגן. המלצה מהבנות (אני לא הייתי צריכה) לקחת כדור שניים נגד כאבים לפני הבדיקה, הכאבים עצמם (מניסיוני) הם כאבי מחזור בלבד. ולא תמיד מרגישים אותם. הבלון לא שייך לצילום רחם!! אם הכוונה שלך הייתה להיסטרוסקופיה, אז זה דבר אחר לגמרי... מאחלת לך בהצלחה (האיקונים לא עובדים) מכל הלב ד.

romi32

New member
לא התבלבלתי.

זה אפילו ´רץ´ בטאג-ליין. נדמה לי הודעתה של מיכל ק-ש (?!) - לגבי צילום רחם באמצעות בלון. חוצמזה, בסקר בלתי מקצועי שעשיתי - רוב התגובות היו שונות משלך. רוב חברותיי דיווחו על "כאבים עזים עד בלתי נסבלים" !! (הרבה מעבר לכאבי מחזור) אחת סיפרה לי שהיא שברה לרופא את הספקולום בנרתיק מרוב כאבים....אחת סיפרה לי שהיא התעלפה מרוב כאבים.... בקיצור, לא בשבילי. אין סיכוי שאעשה זאת בלי הרדמה. אשמח אם מישהו יוכל, בכל-זאת, ליידע אותי לגבי האפשרויות הפחות-כואבות של הצילום. תודה, בכל אופן

מיכל ק-ש

New member
אני עברתי צילום רחם באמצעות בלון

רומי הי, צילום הרחם באמצעות הבלון בוצע במרפאת זמנהוף בת"א השייכת לקופ"ח כללית. הרופא המבצע היה ד"ר טוגנרייך. את הבלון רכשתי באמצעות עמותת רופאים המייבאת אותו לארץ. התקשרתי לטלפון של העמותה, שילמתי על הבלון בכרטיס אשראי (200 ש"ח) והוא הגיע באמצעות שליח למרפאה. הצילום אכן עבר כמעט ללא כאבים (רק לחץ כמו בעת הזרעה). אבל, אולי אני לא מהווה אינדיקציה טובה לגבי כאבים, כי לאחרונה עברתי את בדיקת האקו-ויסט וגם היא כמעט ולא כאבה לי (ולא לקחתי שום משכך כאבים או תרופת הרגעה לפני כן). מתיאוריך עולה כי את סובלת מכאבים אפילו בבדיקות הנחשבות לקלות יחסית ולכן אני חושבת שיתכן וגם בדיקה בשיטה זו תכאיב לך. נראה כי במקרה שלך באמת כדאי לבדוק האם והיכן יש רופאים המוכנים לעשות את צילום הרחם תחת הרדמה. לי לא ידוע על כך. אגב, הבנתי שיש מעט מאוד רופאים בארץ אשר מבצעים את צילום הרחם באמצעות הבלון. שיהיה בהצלחה והעיקר שהממצאים יהיו תקינים. מיכל

חן (*_*)

New member
מזריקים יוד ולא דיו, והבלון...../images/Emo65.gif

בהחלט שייך לצילום. ניתן לבצע צילום רחם באמצעות בלון אשר נרכש באופן פרטי, מחירו- 200 שקלים. ידוע לי שבמרפאת זמנהוף של הכללית יש אפשרות כזו. הצילום, אכן כואב הרבה פחות, ולרובן אין כאבים כלל. על הרדמה כללית לצורך צילום רחם, לא ידוע לי, אבל ניתן לבקש הרדמה מקומית של צוואר הרחם.

נכון, אבל מאז שאני זוכרת את עצמי

אני מתבלבלת עם הדיו והיוד....(באמירה ובכתב) וסליחה בקשר לבלון. לא ידעתי ומבקשת סליחה על שאמרתי ללא ידיעתי, בדרך כלל אני לא עושה זאת, לא יודעת לא אומרת, אז סליחה. בקשר להרדמה מלאה, מתוך ניסיון של הרדמה מלאה (בגלל לפרוסקופיה) לדעתי עדיף שיכאב אפילו חצי שעה, ההתאוששות מההרדמה המלאה היתה לי קשה וגם כואבת... וכמו שאמרתי, חוץ מכאבי מחזור חלשים לא היו לי כאבים בצילום רחם.. בקשר להרדמה מקומית, לא ידוע לי לא עשיתי אף פעם אולי יותר קל להתאושש ממנה. מאחלת לך שוב בהצלחה בכל דרך שתעשי זאת.. ממני ד.

ronylew

New member
לרומי 32../images/Emo141.gif

אני חושבת שההיסטריה מיותרת כי יש כאלו שזה כואב ויש כאלו שלא לי אומנם זה כאב אבל זה ארך בדיוק 3 שניות ובאמת אפשר לקחת כדורים נגד כאבים וזה די עוזר אני מאחלת לך בהצלחה בהמשך ושתעברי את הצילום בקלות

romi32

New member
תראו, בנות, אני מכירה את עצמי.

בדיקת PAPS כואבת לי. אולטראסאונד כואב לי.... רק החדרת הספקולום כואבת לי....אז יכול להיות שאני סתם היסטרית, אבל - אני לא רוצה לקחת שום סיכון של כאב. ואני עדיין מקווה לקבל תשובות לגבי ביצוע הבדיקה ללא כאב. טשטוש, בלון, או מה שזה לא יהיה. נ.ב. גם לגבי הזמן יש מחלוקות. מישהי כאן ציינה שזה ארך אצלה 3 שניות ??? (מי הרופא ?) אני שמעתי שזה אורך לרוב 10-20 דקות.... לא מוכנה לקחת צ´אנסים !

אולה *

New member
אני די סבלתי

למרות שלקחתי 2 כדורים נגד הכאבים כחצי שעה לפני הצילום. אבל הכאב נעלם כרבע שעה אחרי הבדיקה ולא חזר.

ronylew

New member
רומי

גם אותי הפחידו לפני הבדיקה והגעתי היסטרית לחלוטין אבל כשהגעתי לבי"ח השרון הצוות שקיבל אותי הרגיע אותי ואולי הגזמתי לא 3 שניות אבל לא יותר מדקה

רומי 007

New member
ברוכה הבאה

לא זוכרת שראיתי את שמך קודם אז ברוכה הבאה. בתור אחת שגם מאוד כואב לה הכל ואפילו עברתי עכשיו היסטרוסקופיה אבחנתית בהרדמה אני ממליצה לך על טיפול בהרדמה. זה לא נהוג בכל בי"ח לכן תבחרי את המקום שמוכן להרדים אותך. יתכן ששווה לך ללכת באופן פרטי לרופא שעובד באחד מבתי החולים הממשלתיים ולבקש ממנו שהבדיקה תהיה בהרדמה. לא נראה לי שיסרבו לך. תסבירי שזה לא הפחד כמו באמת הרגישות הגבוהה שלך לכאב. אגב -אם תאלצי בסופו של דבר להכנס לסיפור של הפריות אל תלחצי - מתרגלים להכל. אני זוכרת שב"נעורי הגניקולוגיים" לא יכולתי לסבול בדיקת אולטרסאונד וגינלית וממש פיתחתי חרדות מהבדיקה הזו ואילו היום זו פשוט שגרת הבוקר שלי. אז מתרגלים להכל והלואי שלא תצטרכי להתרגל. אבל אני בהחלט תומכת בהחלטה שלך שלא לסבול.

מיכל25אב

New member
הרופא המצלם/המטפל יודעים על הבלון..

אני הייתי עם בלון...היה לא נעים אבל לא נורא...3 דקות קצת קשות....החרדה לפני היתה הרבה יותר קשה....תנסי לשלוט בה.....בהצלחה.

למעלה