צילום רחם -כמה שאלות

אני 3111

New member
צילום רחם -כמה שאלות

היי יקרות,
קבעתי החודש צילום רחם לבי"ח לניאדו- הצילום נקבע ליום ה-14 של המחזור (זה התור הכי קרוב שהיה בכל המקומות שבדקתי).
מאחר ואנחנו לא מוסברים (כל הבדיקות תקינות, היריון ראשון טבעי ונתקלים כעת בקשיים מעל שנה, עשינו הזרעה אחת על בסיס ביוץ טבעי שלא צלחה) האם ניתן מבחינה טכנית לא לפספס את החודש ולקיים יחסים לאחר הצילום באותו היום?(כאמור זה יוצא ביום ה14) אני שואלת גם מבחינת סכנת חומרים (היוד שמוחדר) וגם מבחינת כאבים? זה אפשרי בכלל או שאני חיה באשליות?
אשמח לחו"ד מבנות שעברו את הצילום בלינאדו- איך עבר? כואב? הרופאים נחמדים מסבירים?.
שאלה נוספת, אני אסמטית קלה מילדות... שלחו לי כמו הכנה כזאת לפני סוג של כדורים שצריך לקחת כדי למנוע תגובה ליוד- למישהי יש ניסיון עם זה?
תודה למי שקראה עד פה ולכל תשובה!!!

haych

New member
עונה

היי,
עשיתי צילום בלניאדו לפני שנה וחצי בערך.
הצילום שלי נפל בדיוק על הביוץ ככה שפספסתי חודש.
עד כמה שידוע לי, הסכנה טמונה בצילום עצמו ולא ביוד, ככה שאני חושבת שאם את מרגישה טוב אתם יכולים גם לקיים יחסים באותו יום. מבחינת כאבים - היו לי כאבי מחזור קלים לזמן קצר אחרי זה. אני חושבת שגם היה לי דימום קל, אבל אולי אני מערבבת את זה עם בדיקות אחרות.

מי שעשה לי את הפעולה עצמה היה בסדר. שקט, לא יותר מדי תקשורתי. לי כאב מאוד, בעיקר החלק בו תופסים את צוואר הרחם, ומכיוון שהוא השתחרר להם חזרו על זה 3 פעמים. הכאב של הבדיקה היה נסבל למדי למרות ששתי החצוצרות שלי היו חסומות. לקחתי אופטלגין לפני.
שאר הצוות היה מקסים, החל מהפקידה שקיבלה את פני, דרך האחות שהסבירה בפירוט על התהליך והכי הכי - הטכנאית המהממת (נדמה לי ששמה גלי) שפשוט הייתה המלאך שלי. היא הסבירה גם פעולה של הרופא וכשהבדיקה התארכה בגלל שצוואר הרחם השתחרר היא לא הפסיקה ללטף לי את היד, לנחם אותי, להרגיע אותי, לעודד אותי שזה עוד מעט נגמר. פשוט נשמה טהורה.
אח"כ מרוב הבכי היה לי אדום בצוואר אז השאירו אותי להשגחה כי פחדו שזה תגובה ליוד - בהשגחה הייתי עם האחות המקסימה שנתנה לי את ההסבר קודם, פטפטנו וצחקנו והיה ממש נחמד...
הכאב המשמעותי עובר מיד עם תום הבדיקה. הייתי עם בעלי אבל בתכלס לא הייתה לי שום בעיה לנהוג הביתה, הרגשתי טוב.
כמה שזה יכול לכאוב - הנחמה שהבדיקה נגמרת נורא מהר.

לא יודעת לגבי הכדורים.

בהצלחה!!!

אני 3111

New member
תודה על המענה והתשובה המפורטת

אני מודה שהצלחת להרגיע אותי קצת...
אם ככה אז נראה לי שאם ארגיש טוב ננסה כדי לא לפספס חודש..הביוץ שלי בדרכ ביום ה15-16... לעתים רחוקות בול ב14.
האם תמיד הבדיקה כוללת תפיסה של צוואר הרחם? או שזה תלוי במקום שעושים?
קראתי איפשהו שיש 2 שיטות שאחת מהן לא כוללת את זה.. נשמע מכאיב..
אפשר לשאול האם הצילום סייע לך להיכנס להיריון?
&nbsp

haych

New member
היי

גם אני שמעתי משהו על 2 שיטות, למיטב ידעתי הנפוצה כן כוללת תפיסה של צוואר הרחם ואני לא חושבת שיש אופציה לבחור, לפחות לא בלניאדו.

לצערי הצילום לא סייע לי להכנס להריון, אבל הוא כן נתן לי את האפשרות (שטרם מומשה...) להכנס להריון טבעי, כי הוא פתח לי חצוצרה אחת.
בינתיים לא הריון טבעי ולא הריון ivf...

Musmus14

New member
אמנם לא עשיתי בלניאדו

אבל הבדיקה לא כאבה לי. גם אני קבלתי לקחת פרדניזון לפני והכל היה בסדר. לאחר הבדיקה מותר לקיים יחסים אפילו באותו יום.
בהצלחה!

אני 3111

New member
צילום רחם תגובה

תודה על התשובה- מקווה שגם לי לא יכאב ושאצליח לנצל את נחודש
ואת האפקט של הבדיקה.
האם אצלך הצילום סייע?

למעלה