צילום מקרו

• פותח הנושא jjp
  • פורסם בתאריך

jjp

New member
צילום מקרו

שלום לכולם! במסגרת עבודתי אני מצלם יהלומים צבעוניות אולם עד היום לא מצאתי פתרון שיתן מענה מקצועי (חדות, צבע וכו') הולם. אני רוצה להדגיש שאני לא צלם במקצועי - אבל כרגע העניין בתחום אחריותי (יש לנו אתר אינטרנט לממכר יהלומים- www.fancydiamonds.net) ואני מחפש פתרון. בעיקר תוכלו לעזור ע"י הכוונה לציוד מתאים מבחינת מצלמה, תאורה, וכל אביזר נלווה שיכול לעזור. בתודה מראש יוסי

nvered

New member
הסתכלתי באתר

חלק ניכר מהתמונות פשוט לא בפוקוס, ואת זה קל לתקן. מעבר לכך אתה מצלם את היהלום מלמעלה ומאחר ומלמעלה רואים את החלק התחתון הרי שלמצלמה קשה להחליט על איזה חלק להתפקס ובסופו של דבר לעין זה נראה שלא בפוקוס. אני מציע לך לצלם באור יום, ללא תאורה נוספת, אני בטוח שיש חדר מאובטח מספיק עם חלונות גדולים שמכניסים אור יום. ולצלם את היהלום מהצד על רקע כחלחל ולא לבן בוהק.

jjp

New member
תודה

ראשית, תודה על העזרה! בנוגע לצילום היהלום - אני מצלם אותו מהבסיס כלומר כשהחלק השטוח כלפי מעלה (ולא הקודקוד כלפי מעלה), בנוגע לפוקוס אני חושב שהבעיה היא שהמצלמה לא מספיק יציבה - היא אמנם על חצובה מתאימה אך זה עדיין קצת זז כשלוחצים על הכפתור (- בעיה אולי בחיבור לחצובה). לדעתי אני צריך פשוט את הכבל שמחברים למצלמה וניתן לצלם בעזרתו מבלי ללחוץ ישירות על המצלמה(איני יודע את שמו המקצועי של כלי העזר הזה). כפי שכתבתי לפני כן אני רוצה להחליף מצלמה (כרגע אני משתמש ב- COOLPIX 900 זוהי מצלמה בת כ-4 שנים) אני חושב על NIKON D100 עם עדשה מתאימה - האם זה רעיון טוב לצילום מקרו? אולי עם עזרים נוספים? (מפוח וכדו'). כמו כן עניין התאורה הוא עניין קשה - יש במשרד שלנו חלונות גדולים עם הרבה אור - אולם אני צריך תאורה מקצועית שתתן תאורה היקפית שווה בעצמתה לכל צידי היהלום - משהו ממולץ? אני פשוט לא מכיר משהו כזה! שוב - תודה על העזרה.

arnond

New member
יש צילום מושהה

ב CP900 ? אם כן, פשוט כוון את כל הכיוונונים, והפעל את הטיימר. לא יהיו רעידות והתמונה תצא חדה (בהנחה שכיוונת הכל כראוי).

I R I S C

New member
מצלמה מקצועית או עם אפשרויות כאלו

ידניות,וממוטבות,תוכל לפתור את העניין.צריך פלאשים וקופסת אור. מצרפת קישור שעשוי לתת את הכיוון.

למעלה