צילום לילה - LA

atazur

New member
התמונה השנייה? בבקשה

צולמה לפני שנתיים בסן-דייגו שבדרום קליפורניה. מעל הדרך המהירה יש מחלף עם 4 קומות של גשרים! עמדתי על גשר אחר, מרחק של 200 מ´, חשיפה של 10 שניות (בגלל זה יש לדעתי תכמים אדומים).

Farbiash

New member
כביש מספר 5 ../images/Emo45.gif

אתה מזכיר לי נשכחות. את עומסי התנועה של דרום קליפורניה צריך לראות כדי להאמין. במערכת הכבישים צריך לקנא ולגבי המריחה האדומה, כמובן שזה בגלל החשיפה הממושכת. התמונה יפה, אבל אהבתי יותר את הצילום הראשון. האם זהו משחק עם הזום ?

atazur

New member
כן, משחק עם הזום

תוך כדי כדי הצילום הזום נמשך (במכוון) אחורה. נסיתי גם למשוך קדימה, אך התוצאה מרשימה פחות כי בסופו של דבר הבניין והשלטים המוגדלים מכסים שעל האורות הקטנים. אגב, לעדשות של ויויטר יש את הנטייה הטבעית להימשך לאחור כאשר הן בזווית.

CP

New member
הנטיה הזאת של העדשות של ויויטר...

מעידה לדעתי על תיכנון לקוי

atazur

New member
בהחלט

קודם כל העדשה נפתחת במשיכה ולא בסיבוב, וכדי להקל על פתיחתה החיכוך קטן ולכן העדשה נופלת בזווית מסוימת.

atazur

New member
ממש לא

הייתה לי עדשה של 28-200 Vivitar איתה צילמתי את התמונות למעלה והייתה לה את הבעייה הזו, היום יש לי 100-400 Vivitar וגם שם יש את אותה הבעייה.

CP

New member
אז למה אתה ממשיך לקנות Vivitar ../images/Emo35.gif

Jazzphoto

New member
../images/Emo12.gif - מחיר,כמובן.הכי זולות שיש.

ו...אם יודעים איך לצלם, ואיך לנצל את הנקודות החזקות של העדשה - הרווח כפול ומכופל !!! כמובן, שמוותרים על דברים אחרים , אך הן כבר נאמר: "אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר שלמה"... בצילום: התמורה נקנית בכסף: פחות כסף-.... תמורה, יותר כסף - יותר ...

Jazzphoto

New member
תופעה זו קיימת גם בעדשת קנון

300-100 5.6/L ,גם שם נפתחת במשיכה,וצריך להתרגל אליה.והיא די כבדה. אבל שווה,ולמה: בגלל שהמנגנון נחשב ל"מיושן" עפ"י קנון והפסיקו ייצורה, מחירה נכון להיום נמוך מאוד,מה גם שזו עדשה L ... אז,בעולם הצילום יש פשרות: אם רוצים הטוב ביותר - זה עולה, וה ר ב ה אם רוצים משהו זול בהרבה - מקבלים משהו פ ח ו ת ... אבל, הכל בפרופורציה, לצורך אימונים ולימוד,וצבירת "שעות צילום",ואיסוף תמונות,לדעתי ח ב ל להשקיע מהתחלה סכומים גדולים. העדשה הנדונה סבירה בהחלט,ממש ל א גרועה,ובהחלט עדיפה על עדשה הקיט שבטח היית רוכשת (ומצטערת אח"כ)ה28-90 ,ולו רק בגלל הטווח הקצר בהרבה שלה.ואיכותה - קרובה ביותר לזו עליה שאלת.

CP

New member
אם לחשוב על זה רגע...

עדשה שנפתחת במשיכה, זה מנגנון די פרימיטיבי... אבל לא משנה... לגבי הפשרות, אתה צודק. לי ולאבא שלי (כן, שנינו צלמים), יש עדשת 70-300 4-5.6, של Quantaray, ומי שלא יודע, אומרים שזאת בעצם Sigma. אני בכל אופן מרוצה מהעדשה, חוץ מזה שהאוטופוקוס די איטי איתה. היא אומנם כבדה, אבל מה כבר אפשר לצפות מעדשות טלפוטו? ובמחיר של 210$ כולל פילטר A1 בתור הגנה, זה אחלה של מחיר, והיא שווה כל גרוש

למעלה