צילום ההשתלמויות

סטיב007

New member
צילום ההשתלמויות

לאחרונה הגיעה לידי קלטת וידאו מהשתלמות המדריכים מס' 13 שנערכה בתאריך 13 לדצמבר 2002. אומנם הצילום פחות או יותר ברור אך רואים שלא השקיעו בלבוש.הלבוש של הגברים והנשים מרושל,לרוב מכנסי ג'ינס דהויים,חלק מהנשים לבושות חולצות קצרצרות כשהבטן נשלפת מהן,חלקם בשיער פרוע בלי איפור ולא מטופחות. חלק מצבעם של הבגדים לא תאם לצילום,למשל גדי ביטון לבש חולצה לבנה,(אם אפשר לקרוא לדבר שהוא לבש כך),כשכל הרקע של הריצפה והקירות הוא לבן. בקיצור לא השקיעו מספיק בלבוש בהופעה ובצילום. אני חושב שהמדריכים בקלטות צריכים ללבוש בגדים כמו שלובשים להקות מחול מקצועיות ,כך שהלבוש מתואם יותר, ויותר אסטתי למראה. אחרי שיוצר הריקוד מלמד את הריקוד הוא צריך,לפי דעתי, להדגים את הריקוד ביחד עם רוקדים צעירים שניראים טוב,מטופחים,בלבוש אחיד,כמו שלובשים להקות מחול כאמור,ובגדים שמתאימים אחד לשני ולרקע המבנה.

אין לך מושג עד כמה

אתה צודק. נסה לראות את הוידיאו מההשתלמות של ממן. אני הייתי אחראי לצילומים ובתוקף זה העברתי לכל אחד ממחברי הריקודים הנחיות כיצד להתלבש ואיך ללמד בוידיאו שזה שונה מהותית מלימוד בחוג. לא התעצלתי וגם הבאתי מספר חולצות טריקו צבעוניות ונקיות כדי שמי שבא בלבן יוכל להחליף. אתה ראית פעם מדריך לריקודי עם שישמע הנחיות ממדריך אחר? למה מה הוא עצמו לא יודע הכי טוב איך ומה צריך לעשות. כן, קשה מאד לשכנע אותם אפילו להקשיב ולחשוב אם יש משהו במה שמסבירים להם! אבל האמת, לא כולם. יש כאלה שיודעים להקשיב להפנים ולפעול בהתאם. כך יצא שהוידיאו שקיבלו אצל ממן היה באיכות טובה יותר משל הארגון (עם כל הכבוד), אך עדיין עם הרבה מקום לשיפור.

מה נאוו

New member
ירון שלום

הפעם הגזמת, ישבנו בבית וצפינו בשתי הקלטות האמורות, ההשתלמות האחרונה ובקלטת שאתה כל כך מתפאר בה, ומה רואות עינינו? איכותן זהה, בבירור שערכנו הסתבר לנו שזה אותו צלם וגם אותו עורך של הוידאו - תקן אותנו אם אנו טועים, האם אתה מנסה לרמוז שהם עושים עבודתם באיכות שונה? - תלויי מי הלקוח? אכן היה הבדל אחד, חלק מהיוצרים לא לבשו בגדים שעוברים טוב במצלמה, ומדבר כזה פעוט המשול לנמלה עשית "פיל". מזל שרואים זאת בעיניים ולא מסיקים מסקנות מכתיבתך. שבמקרה זה נראית מאוד אינטרסנטית, וחבל. המשך להצליח בחו"ל והמשך לעדכן אותנו.

מה נאוו על ההרים רגלי המבשר…

אם אתם מתכוונים לאינטרסים כספיים (תקנו אותי אם אני טועה...) הרי אין לזה כל שייכות שהרי אני מוכר גם את זאת וגם את זאת ובאותו המחיר. בנוסף לכך לא קיבלתי כל תמורה עבור העזרה שלי לשלמה ממן בהפקת הוידיאו, אז מה הקשר? אכן יש לי אינטרס שהלקוחות שלי (אלה הקונים את קלטות הוידיאו ב"רוקדים") יקבלו את המוצר הטוב ביותר, שיעזור להם ללמוד את הריקודים אותם הם רוצים לדעת ויש לי אינטרס נוסף שכל רוקד או מדריך, בכל רחבי העולם, יוכל לרכוש קלטות אלה בצורה מסודרת (כולל תשלומי זכויות יוצרים) ולא יהיה זקוק להעתקים פיראטיים ולבקשת טובות מאחרים. ואשר לצילומים: לא ראיתי את הקלטת האחרונה של הארגון. אם יש שם שיפור אני הראשון שמברך על כך! גם לא כתבתי שאיכות התמונה בקלטות הקודמות של הארגון הינה פחותה ולא שהצלם (ליאור) עושה עבודה שונה ללקוחות שונים. ליאור (הצלם) ואני למדנו יחד, תוך כדי צילום של עשרות קלטות וידיאו, את הדרך הנכונה להדריך ריקוד בוידיאו וזה לא בושה להקשיב למה שאנחנו מבקשים. למשל הביגוד: בגד לבן לא מאפשר צילום טוב. אין אפשרות לפתוח הרבה את צמצם המצלמה כי הלבן "שורף" את התמנה. לכן יש לבוא עם בגד צבעוני (צבע רך ואחיד, לא צבע חזק ולא בדוגמת פסים או קוביות) ומי ש"שכח" יכול להחליף במקום, זה לא מוריד מכבודו! יש עוד פרטים חשובים באשר לצילום אך אין טעם לפרט הכל. אשר להדרכה, אמרתי ואומר זאת שוב: הדרכת ריקוד בוידיאו אינה זהה להדרכה בחוג! וכאן, מה לעשות, אפשר למוד ממני. לא כי אני חכם יותר, אלא כי רכשתי ניסיון בכך הרבה יותר מכל מדריך אחר ושוב זה לא בושה להקשיב ולהפנים (חלק מהמדריכים בקלטת של ממן לא רצו להקשיב). דוגמאות: 1. לכם כצופים-לומדים נוח יותר שהמדריך מצלם עם גבו למצלמה. המדריך לא יכול להתחיל כך כי זה לא נאה, אבל!!! לאחר כמה תנועות הוא יכול להגיע למצב הרצוי (גב למצלמה) אז למה לחזור שוב לחזית??? ראו כמה מדריכים חוזרים לחזית שוב ושוב כאילו להכעיס… 2. התייחסות למרכז המעגל: מרכז המעגל חייב להיות מסומן בחפץ בולט והמדריך חייב להתייחס אליו. הרבה מדריכים לא מרגישים שכיוון התנועה שלהם במרחב, ביחס למעגל אינו מדוייק ולכן לא ברור לצופים (הדבר חשוב שבעתיים בריקודי הזוגות). לא יתכן שבתנועה כלפי המרכז יעבור המדריך את אותו סימון אמצע לצידו השני של המעגל ולא יתכן שהוא לא יתקדם במדוייק כלפי המרכז המסומן ושיהיה לצופים ברור האם הוא נע עם החזית למרכז או שאחד מצדדיו הוא המוביל כלפי האמצע. אלה היו שתי דוגמאות בלבד. יש עוד רבות. גם בקלטות הראשונות של "רוקדים" יש הרבה בעיות. לאט, לאט רכשתי ניסיון וכך ההדרכה והצילומים השתפרו בקלטות היותר חדשות. אני גם לא "התביישתי" ואת קלטת המתחילים שלי, שהיא החשובה ביותר, צילמתי מחדש לאחר כשכבר רכשתי ניסיון רב. את התוצאות אני שומע מהקונים האומרים: "כשאתה מלמד זה הכי ברור. ממך הכי נוח ללמוד" שמעתי זאת יותר מעשרות פעמים ואני לא מתבייש בכך. אשר למה שכתב סטיב בראש שרשור זה: אני מסכים עם הרוב אך אינני חושב שהמדגימים צריכים להיות רקדנים צעירים ומוכשרים כמו רקדני להקה. ההפך הוא הנכון. לדעתי חייבים להיות מדגימים (עד 6 רוקדים לא יותר) שיהיו "הרוקדים הלומדים מהמדריך בקלטת", אך אלה צריכים להיות רוקדים פשוטים, כמוכם וכמוני. הם רק צריכים לרקוד נכון וברור!!! וכמובן להיות לבושים בצורה אסתטית ובהתאם לכללי הלבוש בוידיאו, אך לא בתלבושת של הופעה.

ירון - תודה על המחמאה

אני לא יודע מאיפה נפלה עלי "הצרה" הזו. "מה נאוו על ההרים רגלי במבשר" - סערה בכוס מים. הרשה נא לי בהזדמנות זו להודות לך על התאור הפלסטי , של עבודתך בחו"ל. הפעם - "כיענקלה לוי" , ולא כמו "חבר של כלם" תרשה לי להודות לך על לימוד - ריקודים שלי. אני מכיר עבודה זו מקרוב. דרושים המון תעצומות נפש, לשם כך. מדריך ומרקיד ניכרים באיכותם - בעבודה כזו. כשיש המוני רוקדים , שמכירים את כל הריקודים ההצלחה בטוחה וקלה. דומה למי שמכין עוגה וכל החומרים החיוניים לידו. החוכמה להוציא מוצר טוב בתנאים קשים. מאחל לך הצלחה. חזור אלינו בשלום.

תודה ך יענקלה. הייתי

בטוח שאתה שמח שאני מלמד מריקודיך ומרוצה מכך. למעשה לך מגיע תודה גדולה כי חלק מכבד מאותם ריקודים שאפשר ללמד אותם למתחילים הינם ריקודיך (לא אהבתי די, הורה חדרה, הורה הבקעה, ארץ ארץ) כל אלה נרקדים כאן בשמחה. לצערי לא יכולתי להסביר דבר על משמעות המילים כי הכל נלמד לא שפה שהם מבינים פשוט אף אחד לא מבין אנגלית/עברית ואני לא מדבר ספרדית. ושני סיפורים שאינם קשורים לחו"ל: 1. אני זוכר כשהייתי רוקד/מדריך צעיר היה כנס של הארגון באוניברסיטת "בר אילן" ויענקל'ה הציג, כמדומני לראשונה, את ריקודו "עוד לא אהבתי די". אני כבחור צעיר עם "הרבה אמביציה" אמרתי לעצמי "נו עוד איזה ריקוד מצ'וקמק, ממש לא מעניין ולא מאתגר..." (משהו בסגנון זה). לאחר מכן בקיבוצי, קיבוץ שמיר, לימדתי את הריקוד וראה זה פלא הריקוד עשה פלאים והוא עושה פלאים עד היום... 2. כשעזבתי את הקיבוץ ובאתי לתל אביב היתה לי אמביציה גדולה (כמו לרוב המדריכים הטריים) אמנם היה לי קצת ניסיון אך עדיין הייתי בהחלט "ירוק". מישאל עזר לי רבות. הייתי אצלו בן בית (דודו, עילית וענבר היו ממש "פשפשים") קיבלתי עזרה מעל ומעבר ועל כך בהזדמנות זו תודה רבה מאד למישאל ברזילי (אבל זה לה הסיפור). "לא אהבכן הלכתי איתו לכל ההרקדות שלו, רקדתי ולמדתי איך מלמדים (עד היום ידוע לכולנו שמישאל מלמד ריקודים בצורה מעולה) וכל פעם חוג מתחילים חדש, ושוב "לא אהבתי די", "הורה חדרה", "הורה נרקודה"... אלוהים ישמור יוצא מכל החורים... ואני שואל את מישאל: "תגיד לי מישאל, לא נשבר לך הז... ללמד שוב ושוב אותו הדבר? לא הרבה יותר מעניין ומאתר ללמד את הריקודים החדשים המסובכים?" ותשובתו שנכרתה בראשי היטב היטב (לא במילים אלה אך ברוח הדברים): "טמבל, זה הכיף הכי גדול לקחת אנשים שלא הזיזו רגל ולבנות אותם מהיסוד, לראות איך תוך מספר מפגשים הם יודעים ריקודים ורוקדים בחופשיות, איך הם מגלים עולם חדש, מה הריקוד עושה להם. זה מביא סיפוק הרבה יותר גדול מללמד את המתקדמים עוד ריקוד חדש..." הוי כמה שהוא צדק ואני מעביר בהזדמנות זו את המסר הזה לכל המדריכים הצעירים שאולי קוראים כאן בפורום. גם על "תורה" זו אני מודה לך מישאל ברזילי.

ירון - שתי הערות בשולי הדברים !

האחת : הנה ציטוט : "הייתי אצלו בן בית (דודו, עילית וענבר היו ממש "פשפשים")". הערה : שם הבת (אחות של דודו) היא הילית ב-"ה" ולא ב-"ע". בשנת 1998 חיבר לכבודה דודו ברזילי ריקוד מעגל יפה ושמו "דבקה הילית". (בינינו ירון - כמדומני מירי בעבר תיקנה אותך על זה) השניה : הנה ציטוט : "הרבה יותר מעניין ומאתגר ללמד את הריקודים החדשים המסובכים?" ותשובתו שנכרתה בראשי היטב היטב" שנכרתה ???? לו תשובתו הייתה "נכרתה" בראשך ירון, לא היית יכול לשבת ולכתוב היום, כי פשוט לא היה לך ראש. התכוונת כנראה ירון, שתשובתו "נחרטה" בראשך היטב היטב. ולגופו של נושא - הסיפור די מעניין.....וזה העיקר. דבל'ה.

דברל'ה תודה על התיקונים

כמובן שאתה צודק. זכור לי גם שתיקנת לי את שמה של הילית.

לירון - מספר דברים

1. הריקודים שציינת של יענקל'ה לוי - אכן ריקודים טובים ויפים. 2. אין כף יותר גדול ללמד את האנשים שאף פעם לא רקדו - לרקוד!. 3. מישאל ברזילי מכניס אורחים נפלא, מדריך נפלא, גם אני התחלתי את דרכי אצלו בביכורי העיתים, למדתי ממנו רבות, בעיקר את יפי התנועה. כן ירבו המדריכים מסוגו של מישאל.

dw2322

New member
אפשר לראות זאת בדיסק של ירון

בדיסק אשר ירון חילק לנו רואים מספר סרטונים של הדגמות, והאיכות גבוהה משמעותית מאלו שראיתי בזמנו באתר של לס פולסן (איפה הוא באמת, לא ראיתי בקישוריות). כאתר חינמי ברשת הוא היה מצויין, אבל מהדרכה מצולמת רשמית מצפים לסטנדרט גבוה.

גם אצל ירון היו פרחים, זוכר?

יש לי המון המון קלטות וידאו שלך ובאמת הליבוש שם יפה ומיוחד לריקוד ולא סתם... זכור לי הזרי פרחים ששמת בצדדים זוכר?

fanti

New member
אני, אני, אני, אני, אני, אני, אני,

זה ממש משעמם, ירון איך אתה מצליח להסב כל הודעה, כל דיון, כל שיחה ליחסי הציבור שלך, והסיפורים הנילווים לזה. אולי כדאי שאת מפגש הפורום הבא יקדישו לאלה הם חייך ירון מישר, ובא לציון גואל . זה מזכיר לי את הבדיחה על הפולניה שיש לה חור באיזור בית החזה מהטפיחות שהיא טופחת לעצמה בבוהן, אני, אני, אני, אני. ופה לדעתי צריכות להגיע המילים .... "מי אני ? " כבר אמרתי שזה משעמם ? אחרי שכתבתי אתה מוזמן למחוק (שוב למחוק)

ממש מתנצל

בפעם הבאה כשארצה לכתוב משהו אכתוב שזו את... לחילופין מציע לך להתעלם משמי ולנסות להתייחס לתוכן בלבד. בינתיים מבטיח לבדוק את מספר החורים בחזה.

מה נאוו

New member
לירון

מה שנכון נכון. אכן אני ואני ואני....ולא רק אתה כזה, תחפש טוב את החור בחזה שעשית לעצמך, לא בטוח שתמצא כי.. "הגמל לא רואה את הגיבנת שלו"

אפשר לחלק את העולם

לאלה שעושים ולאלה הנהנים ממעשיהם של הקודמים. בין אלה שנהנים ממעשיהם של האחרים יש כאלה הנהנים ואומרים "תודה", אחרים רק נהנים ואילו אחרים נהנים ובאים בטענות אל אלה שבזכותם הם נהנים. בשטח ריקודי העם כל אחד יכול לחפש את מקומו בין סוגי האנשים הנ"ל... "מה נאוו" טענה כלפי שאני "אינטרסנטי" שאלתי (בשרשור זה) למה התכוונה ובנוסף טרחתי והסברתי בנימוס ובהרבה מחשבה מדוע לדעתי, היא טועה. לא קיבלתי תשובה רק "יריקה נוספת". הבנתי. זכיתי לעשות רבות בתחום ריקודי העם. אין לי ספק שגם "מה נאוו" וגם "fanti" נהנות מהרבה דברים שעשיתי בתחום (הקלטות למשל, אך לא רק). לבריאות! גם פורום זה שבו יש לשתיכן אפשרות לכתוב מה שתרצו, הוקם בזכותי ויש בו ל"fanti" אפשרות להשמיץ שוב ושוב, להכריז "נו עכשיו אתה יכול למחוק כפי שאתה עושה תמיד..." לראות שהשמצתיה לא נמחקו אבל היא חוזרת על אותו משפט שוב ושוב. מה לעשות אני מנהל פורום "מוגבל". "fanti" כבר ניהלה פורום בתפוז בהצלחה רבה אך אינה רוצה לספר זאת כי אין מדובר בריקודי עם... היא צודקת. אני מציע, כיוון שפורום זה נועד לשיחות על ריקודי עם, שכולנו נקרא מה "fanti" ו"מה נאוו" עשו בתחום ריקודי עם חוץ מלרקוד וליהנות (ואין בכך פסול כולנו נהנים לרקוד). אני בטוח שלא יהיה להן אף "חור בחזה" אם כולנו נדע על דברים טובים, יפים ומעניינים שיש להן לספר לנו על ריקודי העם וגם על מה הן חושבות קצת יותר לעומק.

לסטיב - "העולם שייך לא רק לצעירים"

כבר יצאתי בנושא זה בכתבה כאן בפורום. חשוב שהמדגימה תדע לרקוד, תרקוד בחן ותראה אסטטית, אין לדעתי כל קשר לגיל. זה שהחברה גורמת לנו ויוצאת כל הזמן בפרסומות כי "העולם שייך לצעירים" - היא עושה לכל השאר שירות מאד גרוע. העולם שייךלכולםצעירים ומבוגרים כאחד. ההדגמה אמורה להיות באיכות טובה, בביצוע ברמה גבוהה, אין קשר ל-גיל!!! הגיע הזמן שכול השאר (מבלבד הצעירים) ימחו נגד פרבילגייה זו!

123זאביק

New member
הערה בונה

אם להעיר בצורה בונה אז באמת רצוי שהמדריכים יהיו עם תלבושת מיוחדת והמדגימים יהיו בתלבושת אחידה זאביק

למעלה