צילום במזרח

Shachrook

New member
צילום במזרח

אהלן אני נוסע להודו-נפאל-... בעוד שבוע, ומתכוון לקחת איתי את הדיגיטלית הנאמנה Canon 300D. האם יש מקומות ללא חשמל? (מתכוון 99% מהזמן לישון ב Guest Houseים ) נוסע עם שתי סוללות, ושואל את עצמי אם זה מספיק יש בעיה לצרוב את התמונות באינטרנט קפה למיניהם? (מתכוון להגיע לאיזורים נידחים בלדאק ובנפאל) - מתכוון לנסוע עם 3GB, אולי צריך יותר? תודה על העזרה !

צילום

ברוב המקומות יש חשמל (למרות שנכנסתי פעם לחדר בלי לבדוק יתר מידי ונתקעתי בלי שקע חשמל 10 ימים! (-: ) ברוב בגסטהאוסים יש חשמל אלא אם כן אתה בכפרים או בטרקים- כשעשיתי את האנפורנה בנפאל לקחנו עוד בטריות... גם לצרוב זה די פשוט ולרוב המקומות יש קורא כרטיסים ואין צורך אפילו בכבל- ושלא יקחו ממך יותר מ50-70 רופי!!! (הכי הרבה 100, אבל רופי נפאל יותר נמוך מרופי הודי) אתה ממש לא צריך כלכך הרבה זיכרון- עדיף לך להוריד בתדירות גבוה- לעשות 2 עותקים ולשלוח 1 הביתה ואחד לשמור בקייס דיסקים קשיח אצלך... לפעמים קורות תקלות (לי נדפק כרטיס זיכרון בגלל קור עז בטרק בנפאל- וגובה) ותצטער לאבד כלכך הרבה תמונות מדהימות!! בנוסף לא סביר שתישן באוהל באיזשהוא חלק מהטיול שלך...אני עשיתי את זה פעם אחת בבאנג'י בום בנפאל וגם זה היה ללילה אחד וכי חדר עלה פי 10 בערך... תעשה חיים!!!

kogawa

New member
בניגוד לחתולה

אני מעט מבין בצילום, וב-300D במיוחד, ואאלץ לאכזב אותך: אסור להוריד רזולוציה, לא בשביל זה קנית מצלמה יקרה, ותתחרט אם לא תצלם לפחות בהפרדה הגבוהה ביותר, ואז אם תחליט לצלם ב-JPG יהיה לך מקום לכ-800 תמונות בלבד בזיכרון שאיתך, ובצילום מומלץ יותר ב-RAW מקום לכ-400 תמונות, מה שאומר שצריך לקמץ בצילום וזה חבל. לגבי סוללות, שתי סוללות מספיקות לכ-300 צילומים (בהנחה שאתה גם צופה בהם). ממליץ במניו לשים את זמן הצפיה לאחר צילום על מינימום, ולעשות מינימום "רביו" לתמונות, ולטרקים אמיתיים שתי סוללות לא יספיקו (לחתולה - אלו אינן בטריות רגילות שאפשר לקנות בחנות). אם תעבור בקטמנדו, קנה מצלמת גיבוי סרט או הבא מהביית. DSLR לא מתאימה לטרקים ארוכים - אני מטייל רבות איתה, ותמיד עם EOS300 רגילה לגיבוי, וארנק אלקטרוני 40GB לפריקת תמונות. היום יש כבר IPOD 20GB עם חיבור ישיר למצלמה ומסך צפיה, וברר ביוגנד לגבי מצברים חיצוניים, או אלתר בעזרת אלקטרונאי סידור של חמש בטריות רגילות לטעינת הבטריות של המצלמה. לגבי יציאה עכשיו ללדאק ונפאל - מקווה שאתה אוהב קור, אני אישית לא מאחל לשונאי להיות שם בתקופה הזאת או בכלל לפני אפריל.

אוקי אוקי

לא התיימרתי להבין בצילום או במצלמה הספציפית הזאת... אני רק מנסה להעביר מנסיוני וגם מדברים שניכוותי בהן בטיוליי...

ר ו נ ן ג

New member
מתי ואיפה אתה מתכוון להיות בלדאק?

קשה עד בלתי אפשרי להגיע לשם בחורף.

chicipici

New member
הכל תלוי בך ובכמה תצלם ../images/Emo8.gif, אבל...

מנסיוני בנפאל ובאזור האנאפורנה,
צריבה ניתן לבצע ללא בעיות מיוחדות בקטמנדו ופוקארה בכל אינטרנט. יש להם קוראי כרטיסים, אבל חשוב לשים לב שמטפלים בכרטיס בזהירות. אני בכל מקרה הבאתי את הכבל USB של המצלמה וגם השתמשתי בו פעם. נכון לחודש אוקטובר 2005 לא היה צורב באינטרנט היחיד במאנאנג. בג'ומסום, טוקצ'ה ומארפה זה הימור... אשר תלוי באספקת החשמל ובאם יש מדיות ריקות. כדאי להביא מס' מדיות ואריזות קשיחות דקות מהבית היות ולא ניתן לקבל אריזה קשיחה ל CD צרוב - אם כן, זה בתשלום מופרז.
תמיד: לפני צריבה, בדוק שהמדיה הריקה לא שרוטה, תצרוב 2 עותקים, תבדוק שאכן יש תמונות ב CD לפני עזיבת המקום, תן עותק אחד לחבר או השאר אותו בעיר שאליה תחזור לאחר הטרק. יש לי חבר שנסע להודו אחרי נפאל וגנבו לו מהחדר בלילה הראשון את התיק עם ה CD הצרובים, הזכרונות והמצלמה. יש לי עוד מס' דוגמאות לאיבוד תמונות. לפעמים ב CD הצרובים של התמונות יש גם וירוסים ויש להזהר בבית [כן, היה לי אחד
]!
זכרון 3GB שכתבת זה במודול 1 או יותר? עדיף לקחת מס' מודולים של זכרון למקרה שאחד מתקלקל/אובד. כדאי לקחת זכרונות שהיו בשימוש בעבר ולכן ידוע שהם תקינים. לא מומלץ לקנות בנפאל זכרונות כי 99.9% הכל מזוייף וההפרש לארץ מזערי.
תשתית חשמל יש בכל כפר וגסטהאוס, אבל קורה לא פעם שיש הפסקות חשמל בין אם בגלל מזג אויר או בגלל יוזמה ממשלתית/מחוזית. יש בעלי גסטהאוסים שגובים תשלום עבור טעינות, ראיתי כבר מחירים של 20-50 רופי לשעה. בהצלחה

Amoureuse

New member
לגבי תשתית חשמל

בטרקים שאני עשיתי זה לא היה בכלל מובן מאליו - עשיתי את ה ABC והלנגטנג. ב ABC הכפר האחרון עם חשמל זה צ'ומרונג, אח"כ היו לנו 3 ימים בלי חשמל (עד החזרה לצ'ומרונג, שם עצרנו לצהריים כדי לטעון בטריות, כי ישנו בכפר מתחתיו ליד הבריכות הטרמיות וגם בו אין חשמל). בלנגטנג יש חשמל רק בלנגטנג וילג' וגם זה רק בשעות הערב אי לכך כשעברנו שם בחזרה בצהריים ולא ישנו שם לא יכולתי לטעון סוללות. אי לכך השתמשתי בשיטות שקוגווה תאר - לחסוך ב review של תמונות כי המסך זה אוכל סוללות מספר 1. מרוב שהתקמצנתי נשארה לי המון סוללה... (וזאת לפי זמן הטעינה אח"כ).

chicipici

New member
נכון ../images/Emo45.gif

כל מה שכתבתי מתייחס לאנאפורנה בלבד. אני "אכלתי אותה" בנושא אחר, לא היה חשמל בשבילי בג'ומסום ודרומה, לכן לא יכלתי לצרוב את התמונות מהמצלמה עד סוף הטרק בפוקרה
. רק בזכות סינון קפדני ביותר הצלחתי לסיים שבועיים טרק עם כרטיס 512MB שמכיל 244 תמונות
באיכות מקסימלית של המצלמה [4MP] .

למעלה