צילום בטיול

צילום בטיול ../images/Emo44.gif

ככל הנראה שאלה שאין לה ולא תהיה בזמן הקרוב תשובה חד משמעית- אבל רציתי לדעת מה דעתכם, האם דיגיטלית או פילם? מניסיונכם- מה עדיף? באילו מקומות אי אפשר בכלל לרוקן את הכרטיס ועדיף לוותר מראש? איפה כן הייתם מעדיפים דיגיטלית (אם בכלל)? ואם שומרים אמונים לפילם, מה הסיבה?

kogawa

New member
דוקא יש תשובה מצוינת

רק שלא בטוח שתקבלי אותה: הנסיון המצומצם בצילום, טיול והשילוב בינהם (מוזמנת לאתר שלי) וההרגל המגונה שלי בנשיאת מצלמות (בטיולים האחרונים דיגיטלית, פילים, וידאו, חצובה ומספר עדשות) איפשר לי לתעד טיולים, אבל במקביל גם להשאיר וידאו אחד לתחמן הודי, ווידאו שני לשלות ממימי מפרץ טולקינג בויאטנם, ולשבור מצלמה ועדשות בתאונת דרכים ותשובתי ברורה: מצלמת סרט עולה 20% ממצלמה דיגי באותם נתונים ואותם ביצועים, ונותנת תוצאה טובה בהרבה (אלא אם יש לך eos d1s m2) והאופרציה של טעינה תכופה של בטריות ביחד עם הצורך לפרוק תדיר את הזיכרון או לסחוב מספר זכרונות לטרק, והחשש המוצדק לסיכוי נזק ללא אפשרות לתחזוקה כמו שיש למצלמות מכניות, מוביל למסקנה ברורה. במידה ותחליטי כמו כולם לבחור באלטרנטיבה הפחות טובה, ממומלץ בחום להשקיע 700-1500 שקל לקניית הרדדיסק נייד. לא הייתי מסתדר בלעדיו 15 יום טיול במישורי מונגוליה, וחבר שלי לא היה מסתדר בלעדיו משך שבוע של חיים בכפר נידח בתאילנד, ואפילו אחותי שחזרה עם ההרדדיסק לאחרונה מטיול במכונית שכורה ברומניה אמרה שלא היתה מסתדרת בלי התקן הקסם הזה שמאז שנקנה לפני חצי שנה כבר חרש את הגלובוס ועוד נכונו לו טיולים רבים.

Yo-man

New member
שאלה מאוד אישית ותלויה בציוד

כמו ששמת לב מהתשובה שמעלי - יש אנשים שמשתמשים במיוד שאתה אפילו לא מכיר ולא חשבת לקחת. אם אתה מתייעץ ושואל לדעתינו אני מניח שאתה עדיין לא בעליו של "תרמיל צילום" עם חצובות ושלל מצלמות ועדשות. מנסיוני אני יכול לספר לך שאחרי שרכשתי (ב-91') את הניקון F601 שלי לא יכולתי לראות את חיי בלעדיה. לא נגעתי במצלמה דיגיטלית עד לפני שנה, אז מצאתי שיש מצלמות דיגיטליות עם יכולות שאני צריך - משחק עם עומק שדה, פוקוס, שליטה במהירות הצמצם, ובקיצור, כל מה שמצלמת רפלקס יכולה לעשות. הסיבה בגללה חיפשתי מראש מצלמה דיגיטלית היתה הולדת בני, וההבנה שעכשיו אני יותר "מתעד" מ"מצלם". אבל אז קרה השינוי. נסענו לתאילנד (עם הילד) לפני חצי שנה ולקחתי איתי את 2 המצלמות. מהר מאוד גיליתי שהתוצאות די דומות, אבל האפשרויות במלצמה הדיגיטלית הן אינסופיות. אני מצלם כמה שבא לי בלי חשבון, מוחק מה שלא נראה לי על המקום, מצוייד במחשב נישא (במדינות סבירות) או בכרטיסי זיכרון גדולים (אחד של 512 MB מספיק לכ-190 תמונות ברזולוציה גבוהה), או צורב אחת לכמה ימים את התמונות לCD באינטרנט-קפה. כמובן שתפרון של הארד-דיסק נייד עדיף, אבל הנקודה היא שכמעט תמיד יש איך להסתדר. מתי לא אקח את המצלמה הדיגיטלית ? כשאין לי דרך לשמר את התמונות מדי כמה ימים ואין לי איפה לטעון את הסוללות מידי יום. אם הייתי נוסע לטרק בן 10 ימים, הייתי לוקח מצלמת רפלקס רגילה. כל השאר (ובהנחה שהמצלמה באיכות דומה לזו הרגילה) הייתי הולך כם הדיגיטלית. חודש אחרי שהייתי בתאילנד נסעתי ליריד הגמלים בפושקר, הודו. הסתפקתי בדיגיטלית ולא היה פריים אחד שגרם לי לחוש חרטה. התוצאות היו מצויינות (דוגמא מצורפת. לא תמונה גאונית, אבל אחת שאני אוהב).

sela v

New member
אני מאמין שבקרוב מאד

מצלמת הסטילס תעלם מהעולם. בדיוק כמו טלויזיה שחור לבן, מכונת כתיבה ועוד כמה המצאות שכיום אפשר לראות רק במוזיאון. אמנם עדיין מצלמה דיגיטלית יותר יקרה, אבל לא בהרבה ממצלמה רגילה, והחסכון בפיתוח הסרט, והדפסת התמונות מפצה על זה. הבעיה כמו שאמרת זה איך להוריד את התמונות? ולזה יובל נתן לך תשובה. אני לא הייתי סומך על אינטרנט קפה, לא במדינות עולם שלישי, וגם לא אפילו באירופה. רוב האינטרנט קפה שאני הייתי בהם, מציעים לך גישה לאינטרנט בלבד. הבעיה עם מצלמה דיגיטלית, שהיא עדיין זללנית לא קטנה של סוללות בהשוואה למצלמה הרגילה. במיוחד בגלל שאנו משתמשים במסך שלה. אם תצלמי דרך העינית ללא הפעלת המסך מובטח זמן צילום גדול יותר. היום שאפשר להשיג מצלמה דיגיטלית בגודל מיניאטורית, גם לאלה שנמנעו עד היום מלקחת מצלמה אני לא רואה סיבה שלא לקחת אחת. ודבר אחרון ליובל, כל אחד וכמה חשובות לו התמונות. יש אנשים שבכלל לא רוצים לצלם, יש כאלה שאם יקרה משהו למצלמה לא יקבלו מכך התקף לב, ויש צוותי צילום מקצועים, שאם יקרה משהו לציוד הצילום הלך הטיול, ולכן הם יקחו תמיד עוד מצלמה אחת אם לא יותר כגיבוי. גם הצלם הלא מקצועי יכול לקחת תמיד מצלמה קטנה ופשוטה בכמה מאות שקלים כגיבוי.

kogawa

New member
שנבדוק את זה?

נקח מצלמות מקבילות כמו קנון 300 וקנון 300D מחיר קניה כולל זיכרון 512 לדיגי ועשרים סרטים עם פיתוח (ללא הדפסה) ל SLR הדיגי עולה 3850 + 350 לעדשה בסיסית + 300 לזיכרון ה-300 אין בשוק חדשות, ואני לא הצלחתי למכור באלפיה, ותוסיף 20 סרטים בעלות 50 שח לסרט כולל פיתוח מוסיף עוד אלפיה. הגענו לכ-40% מחיר, ומכיוון שצריבת תמונות ושתית קפה באינטרנט-קפה יעלה עוד גרוש או שניים, קבלנו תוצאות טובות יותר, במחיר משמעותי זול יותר, בסיכון נמוך בהרבה במקרה של נזק, וכאב ראש קטן בהמון, וחוסר תלות בהמצאות אינטרנט/חשמל בסביבה. ועכשיו קח את הטיול הנפלא מכמה שירשורים מטה (מנאלי ללמיורו) ותגיד לי איך צלמי דיגי מצטיידים לטרק של 15-20 יום בו מנסיון אישי יש המון לצלם בדרך? אבל כאמור לא אשכנע איש למרות שהעובדות חד-משמעיות, וזאת מכיוון שאנשים נוטים לזרוק אינדיק ולסמן סביבו עיגולים, ומי שנעול על הדיגי, גם הדיקי של תוצאות החלטותיו לא ישכנעו אותו שטעה ובענק.

חי בר

New member
../images/Emo45.gif צודק ב-100% ויש גם עוד כמה

דברים: ראשית, אפשר במצלמת פילם לפתח רק עם אינדקס ואפשר לקבל "THUMBNAILS" של התמונות בגודל מספיק סביר כדי להחליט מה רוצים להדפיס על נייר ומה לא. זה יכול לחסוך עוד כמה ג'ובות.. ובצילום דיגיטלי יש את מה שאני מכנה "קלתת הדיגיטלית" או "THE CURSE".. מה זה? זה הקלות הבלתי נסבלת של הלחיצה על ההדק. כי כולם אומרים שזה לא עולה כסף ותמיד אפשר למחוק תמונות לא טובות. כן, בטח. אבל כמה אנשים באמת עוברים ומסננים את התמונות הלא טובות? בשטח? כולם אומרים "נראה איך ייצא במוניטור ואז נחליט". מצלמים בלי לדפוק חשבון, על חשבון הזכרון
התוצאה? אלפי תמונות- ואפילו עשרות אלפים של תמונות- כולן עם שמות שלא אומרים שום דבר (DSC00001.JPG), שתופסות המון מקום, שאף פעם לא יוצא לסנן, לא יוצא למחוק, לא מעבודות- ולעתים גם אפילו לא מסתכלים עליהן. אני מצלם עם שני דיגיטליות ושני מצלמות פילם, ועם יד על הלב- חוץ מהתלהבות מדי פעם רוב התמונות הדיגיטליות נכנסות למאגר המקולל של תמונות שאף פעם אין זמן להעתסק איתם... ועוד דבר אחרון- אני חושב שהמצלמות הדגיטיליות (לפחות אלה שאני מצלם איתם) עוד לא הגיעו לרמת האיכות של שקופיות. זה פשוט ליגה אחרת לחלוטין. כן, יש חסרונות לשקופיות: להכניס לקסטות, להכין כיבודים בשביל להקרין לחברים וכו' אבל זה עדיין כיף לראות תמונות באיכות מעולה בגודל של כמה מטרים על מסך/קיר, לעומת מוניטור 21" במקרה הטוב...

sela v

New member
לא חייבים לקנות את ה-D300

בשביל טיול. יש גם מצלמות קטנות שעולות 1500-2000 שקל. אתה משווה מצלמה יד שנייה לחדשה. השוותי באתר של B&H, ומצלמה SLR רגילה של ניקון אפשר לקנות את הכי זולה ב-150, ודיגיטלית SLR הכי זולה של ניקון עולה פי 4-5, אבל לא חייבים לקנות מצלמת SLR, ומי שקונה מצלמה קטנה, אם ישלם 700 שקל או 2000 שקל על דיגיטלית, אז הגענו כבר לשוויון אם לוקחים בחשבון שצילום של 50 סרטים עולה כ-1000 שקל.

krause

New member
נניח שבחרתי במצלמה דיגיטאלית.

מנסיונכם, האם תקע 220 וולט של מטען בטריות ישראלי מתאים ל..פרו, ארגנטינה,צ'ילי,ברזיל, בוליביה? ואם לא, איזה מתאמים למטען עלי לקחת איתי.תודה מראש על התשובות.

למעלה