שאלה מאוד אישית ותלויה בציוד
כמו ששמת לב מהתשובה שמעלי - יש אנשים שמשתמשים במיוד שאתה אפילו לא מכיר ולא חשבת לקחת. אם אתה מתייעץ ושואל לדעתינו אני מניח שאתה עדיין לא בעליו של "תרמיל צילום" עם חצובות ושלל מצלמות ועדשות. מנסיוני אני יכול לספר לך שאחרי שרכשתי (ב-91') את הניקון F601 שלי לא יכולתי לראות את חיי בלעדיה. לא נגעתי במצלמה דיגיטלית עד לפני שנה, אז מצאתי שיש מצלמות דיגיטליות עם יכולות שאני צריך - משחק עם עומק שדה, פוקוס, שליטה במהירות הצמצם, ובקיצור, כל מה שמצלמת רפלקס יכולה לעשות. הסיבה בגללה חיפשתי מראש מצלמה דיגיטלית היתה הולדת בני, וההבנה שעכשיו אני יותר "מתעד" מ"מצלם". אבל אז קרה השינוי. נסענו לתאילנד (עם הילד) לפני חצי שנה ולקחתי איתי את 2 המצלמות. מהר מאוד גיליתי שהתוצאות די דומות, אבל האפשרויות במלצמה הדיגיטלית הן אינסופיות. אני מצלם כמה שבא לי בלי חשבון, מוחק מה שלא נראה לי על המקום, מצוייד במחשב נישא (במדינות סבירות) או בכרטיסי זיכרון גדולים (אחד של 512 MB מספיק לכ-190 תמונות ברזולוציה גבוהה), או צורב אחת לכמה ימים את התמונות לCD באינטרנט-קפה. כמובן שתפרון של הארד-דיסק נייד עדיף, אבל הנקודה היא שכמעט תמיד יש איך להסתדר. מתי לא אקח את המצלמה הדיגיטלית ? כשאין לי דרך לשמר את התמונות מדי כמה ימים ואין לי איפה לטעון את הסוללות מידי יום. אם הייתי נוסע לטרק בן 10 ימים, הייתי לוקח מצלמת רפלקס רגילה. כל השאר (ובהנחה שהמצלמה באיכות דומה לזו הרגילה) הייתי הולך כם הדיגיטלית. חודש אחרי שהייתי בתאילנד נסעתי ליריד הגמלים בפושקר, הודו. הסתפקתי בדיגיטלית ולא היה פריים אחד שגרם לי לחוש חרטה. התוצאות היו מצויינות (דוגמא מצורפת. לא תמונה גאונית, אבל אחת שאני אוהב).