צילום בוידאו

צילום בוידאו

רציתי לקבל קצל פידבק מהצד על איך אני רוכבת וביקשתי מחבר לצם אותי בוידאו. איזה דיכאון. מצד אחד, אני בהחלט נראית מחוברת ואפקטיבית על הסוסה, הסוסה גמישה וזורמת, ונעה ברצון ובאופן אקטיבי. מצד שני, אוי אוי אוי, הצד השני... אני רוכבת כל הזמן עם הראש כלפי מטה, מה שגורם לי לרכבת את הסוסה למטה. הכתפיים שלי שמוטות, המושכות מתארכות לי, והסוסה צונחת למטה, כך שחצי מן השיעור המצולם הסוסה היתה באובר-בנד היסטרי. המדריכה שלי אומרת שזה לא קורה כל הזמן, אבל אני חששת שזה קורה יותר מדי. היא באמת כל הזמן מעירה לי לרכב למעלה יותר, לשאת את עצמי ולגרום לסוסה לשאת את משקלה. אבל אני מתקנת לשנייה, ומיד חוזרת לסורי ונופלת למטה שוב. קצת מבאס, אבל פידבק חשוב ביותר. אני חשה שלא משנה כמה פעמים המדריכה שלי היתה אומרת לי את זה, לא הייתי מבינה את עומק הבעייה (עומק תרתי משמע)עד שלא הייתי רואה בעיניים. לסיכום: צילום בוידאו - מומלץ. להביא ממחטות לניגוב הדמעות...

אסף 1989

New member
תקשיבי..

זה דווקא טוב בשבילך, כי אם לא היית רואה את עצמך בחיים לא היית יודעת את הטעות הזאת שלך, עכשיו את כבר מבינה את הטעות וכנראה שאת תשתדלי כמה שיותר להקפיד על העניין הזה. שאלה: כמה זמן את רוכבת ובאיזה סגנון?

אכן נכון,

הפידבק חשוב מאוד כמו שהדגמתי בהודעתי קורעת הלב שלעיל. ועם זאת, חשתי באסה, כי דמיינתי לעצמי שאני רוכבת טוב מזה. כמה נעים לחיות בהכחשה... אני בהחלט אשקיע הרבה יותר מחשבה עכשיו על לרכב למעלה, ראש גבוה, כתפיים פתוחות אבל גב לא נוקשה. כיוון שקל לדבר אבל קשה לעשות, אני מניחה שייקח קצת זמן עד שארגיש שיפור, אבל יש לי סבלנות
אני רוכבת דרסז', אם זהלא היה ברור מההתחבטויות שלי.

עדימ

New member
הי גם אני מצלמת את עצמי בוידאו כל

כמה זמן וביחוד לקראת תחרויות זה מאוד עוזר. דרך אגב הבעיה שאת מתארת קורת גם אצלי ואני גם לא יודעת כל כך מה לעשות

dearanita

New member
אני משתדל לצלם בוידאו כל שיעור

זה ממש עוזר לתקן משגים ברכיבה

אממממ.....

ברגע שאת מסתכלת למטה.. זה גורם לך לסגור תכתפיים ולא לפתוח אותן וכמובן שאז המשקל שלך לא יתאזן בנקודת באיזון של הסוס.. אם תקפידי להסתכל כל הזמן מעל האוזניים של הסוס... את תראי שהכתפיים שלך יפתחו... ואז לסוסה יהייה יותר קל וכמובן שהאיזון שלה יהייה יותר שווה כי את תשבי בקו ישר על נקודת האיזון והמשקל של הסוס..

TauraMan

New member
אני גם צילמתי הופעת ../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

אני גם צילמתי הופעת קפיצות לא מזמן, יכלתי לראות באמת שהצעדים לא היו טובים משהו ושהיתי צריכה יותר לקרוא לסוס בין מכשול, דבריםש תמיד אמרו לי אבל אף פעם לא חשבתי שזה כל כך משנה עד שראיתי מה קורה אם לא, אגב יש לי 2 קלטות וידיאו עם נפילות שלי
שזה הכי מגניב בעולם!

כמה תגובות

לגבי הצילום בוידאו - צודקת בהחלט. כלי עזר נהדר. לגבי הכתפיים השמוטות - ליפתח אמדורסקי היתה שיטה מעולה, עם כי קצת אכזרית לרוכב, לטפל ב"בעיה" הזו: היינו רוכבים טרוט ישיבה וקאנטר עם שוט תקוע מאחורי הגב. כלומר - שוט אופקי שעובר מאחורי הגב ומוחזק על-ידי המרפקים. ככה מרפקים נשארים צמודים לגוף והגב זקוק מאד. זה מצב קיצוני, אבל אחרי חצי שיעור כזה - את תביני בדיוק איך לשבת. לגבי להסתכל למטה - זה לא טוב, כמובן. שיטה אפשרית: לעשות הרבה תננועות במנז' שיכריחו אותך להסתכל, או בכוונה לרכב במגרש עמוס שתהיי ייבת להסתכל על הסביבה ולא על הראש של הסוס שלך, או לבקש ממישהו שיסמן לך מספרים עם האצבעות, שתהיי חייבת להגיד ישר בדיוק כמה סימנו (שוב, שיטה של יפתח). בהצלחה!

Edubite

New member
זו לא רק השיטה שלו פחחח

גם נעם עשה לי את זה באחד מהשיעורים... מעצבן אבל עוזר המון!!!

Sweet SuGaR

New member
גם לי עשו את השוט בין הידיים

אבל עזבו הייתה לי שיחה עם מישהו שתקעו לו מקל של מטאטא... זה באמת עוזר, רק מעצם המחשבה של השוט המעצבן אני מתיישרת

למעלה