ציירי המדרכות

אMור

New member
ציירי המדרכות

מי מאיתנו שחי בסין לא נתקל בהם? ציירי המדרכות. בד"כ קטועי רגליים עטופים בשכבה עבה של סמרטוטים וממוקמים על עגלה - וכותבים מאות סימניות סיניות בשובל המשתרך לעיתים לאורך עשרות של מטרים... מה שלא היה מושך תשומת לב אילולי עשרות עוברי אורח היו נעצרים וממש קוראים בעיון את הכתוב על המדרכה...
אז נכון שלא צריך הרבה בשביל לגרום לסינים להתגודד סביב משהו מאוד לא מענין.... אבל בכל זאת - מי מהסינופילים המקומיים ישפוך קצת אור על התופעה? במקרה הנוכחי זהו דווקא לא פיסח, אלא דווקא ילד סיני בגירסת אלי לוזון ג'וניור...

אMור

New member
מבט מקרוב על לוזון הקטן

כ"כ הרבה סימניות כבר בגיל כזה? אולי הילד
?

renjintso

New member
הם כותבים שם

את סיפור חייהם קורע הלב, שבלי ספק יגרום לך לפתוח את הארנק. מעניין, בליג'יאנג יש ילדה קבצנית שנראית כמו אחותו הגדולה של הילד הזה. יש גם שניים שאני מכירה, לא בדיוק לבקנים (וגם בהחלט לא קבצנים)אבל איכשהו הם יצאו בלונדינים שנולדו בכפר נאשי עסלי. לראות מנסים להסביר (בנאשי שוטפת) שהם לא אמורים לשלם מחיר של תיירים, ולמות.

אMור

New member
הוו, שלום לך

Nice to see you here... שיערתי שזה משהו בסגנון "אמא זונה ואבא חסר אונים" אבל לא רציתי לפדח... ושוב, פעם אחר פעם, מוכיחים לי הסינים עד כמה הם משועממים, כשהם מתגודדים בהמוניהם סביב טלוויזיה ברחוב למשך שעות ונעצרים למשך דקות ארוכות על מנת לקרוא את סיפורי המעשיות האלה... נדמה ששכחו לגמרי את מטרת יציאתם מהבית... השבוע הלכתי ברחוב בדרכי הביתה ונתקעתי בפקק של סינים על המדרכה. הסיבה: משאית משטרה פרקה שוטרים מהקבינה. הם ירדו לאיטם ונאספו על המדרכה. שום מרדף, שום מתח באוויר, שום סיבה למסיבה... אם יש שוטרים, בטח יקרה משהו מענין...
נו, סינים

ממממ........

לדעתי זה דוקא נחמד לראות לשם שינוי אנשים שלא ממהרים ולוקחים את החיים לאט... אני זוכרת שבטיול היינו תמיד רואים מלא סינים שפשוט יוצאים החוצה ומתישבים על שרפרפים ומשחקים את כל המשחקים שלהם והכל בשיא השנטי. בייחוד זה היה חתיכת מחזה בביג'ינג בערב-2 סינים משחקים ואיזה 20מסביבם פשוט מסתכלים... אגב, אם אתה ממש מתגעגע לחיים חסרי נשימה, קפוץ לשכנים בהונג קונג...

אMור

New member
בדיווק חזרתי הלילה מהונג קונג

ובירכתי את ברכת המוציא הונג קונג, כהרגלי... ולתגובתך, אנשים בשאנטי שמשחקים משחקים זה הכי אחלה שבעולם.. מה הקשר בין זה לבין מה שכתבתי?
ומה הקשר בין חיים עם נשמה לבין עוברי אורח שנעצרים לשעה מול טלוויזיה דולקת ברחוב, או לסועדים במסעדה שקמים משולחנותיהם ומתגודדים על-מנת לחטוף הצצה במיקום ממנו הגיע רעש הפיצוץ המחריד של התנפצות.... כוס, כן - שמעת נכון, Bloody Bei...

renjintso

New member
יש קשר

אני חושבת שזה חלק מהילדותיות של הסינים, במקרה הזה בצורת סקרנות בלתי מרוסנת. Zה ךפעמים מקסים ולפעמים מעצבן נורא, עוד לא החלטתי מה יותר.

למעלה