צ'ייסר גרייגוס?

down under

New member
שום משקה עם טעם איננו מוצלח לצ'ייסר!

צ'ייסר שותים רק ממשקאות סתמיים או נטולי ריח, כגון וודקה או עראק וכדומה.
משקה עם המון טעמים וריחות, כגון ברנדי/קוניאק, קלבדוס, ויסקי, רום, גראפה
רצוי מאוד לשתות בכוס שניתן לחוש בה את הריחות של אותו משקה.

היות וגרייגוס היא וודקה אזי במקרה שלה התשובה חיובית. מוצלח לצ'ייסר.

יכולת להסתפק ב׳כן׳ פשוט, לא?

והדבר האחרון שהייתי אומר על ערק זה שהוא סתמי או חסר ריח...
בדיוק בגלל הטעם שלו אני לא אוהב אותו.

down under

New member
עראק הוא לא משקה להסנפה...

הוא לא משקה שמעכבים ומתענגים על הארומה שלו.
זה לא יין אדום, זה לא קוניאק/ברנדי, לא ויסקי ולא רום.

גם לאבסינט יש ריח, גם לליקרים יש ריח אבל הם אל נחשבים למשקאות ארומטיים שיש להתענג על ריחם ולכן לשתות אותם
בכוס מתאימה א-לה סינפטר או גלינקרן (או אפילו לואובול/אולדפאשן שכן אפשר דרכם להריח ולחוש את כל תתי הניואנסים של משקאות ארומטיים).

ואם הייתי כותב כן פשוט אז זה לא היה אני. אני יודע לסבך כל דבר פשוט...

kinks

New member
אתה גם יודע לזלזל ולהטעות

לפחות לדעתי.
יש סוגים של משקאות אניס לא ממותקים (וגם כאלה שכן) העוברים השרייה על תערובת עשבים ותבלינים ולאחר מכן עוברים זיקוק דודי או שניים. הם משקאות מורכבים עם הרבה ניואנסים בארומה ובטעם.

חוץ מזה בעשור האחרון יש מגמה עולמית שהיא בעיקר מחתרתית לאוהבי ומביני הדבר של אבסנט. כן אבסנט מזוקק לרוב עד לחוזק של שבעים אלכוהול, יבש לחלוטין וכאשר העלית של המשקאות הללו עולה הרבה יורו.

כל משקה אלכוהולי כל עוד לא הוסף לו סוכר והוא עבר זיקוק נחשב ספיריט. בגדול זה לא יפה לזלזל במה שלא מכירים מכיוון שזה מוציא אותך חסר הבנה.
מה גם שיש וודקות שיש להן ארומה וטעמים מובהקים וכוס הסנפה וטעימה עושה להן חסד.

down under

New member
אשמח אם תראה לי איפה זלזלתי פה במשהו

ויש לי כמה חברים ילידי בריה"ם שאוהבים לשתות כל מני דברים. רק כשהם שותים ברנדי/קוניאק, רום או ויסקי הם מריחים ו"מסניפים" את המשקה טרם השתיה.
כשהם שותים וודקה זה לעולם עולמי עלמיא בכוסות שלא נועדו להרחה אלא ללגימה די מהירה.

kinks

New member
אין כמו קרוטוב טוב של גזענות

לטוב או לרע על מנת להעיד על חוסר הבנה.

לא ידעתי שהעובדה שהם ילידי ברית המועצות לשעבר אמורה לעשות אותם ממוחים בוודקה וגם לא ידעתי שאם הם שותים בצורה של חד וחלק מכוס שאיננה כוס ייעודית אז זה בהכרח מעיד על משקה.

לידיעתך, רוב האנשים בעולם שותים כהילים בלואו בול. האם זה רע?
לא.
האם זה אומר שכל משקה מקבל בהכרח את הכבוד לו הוא ראוי בהתאם למאפיינים שלו?
לא
האם וודקה היא משקה עליו חושבים אנשים שיש בו מורכבות או שנועד מעבר למה שהוא בכוס?
לא, מכיוון שלרוב שותים וודקה בדרך שתיארתי. זה לרוב מגיע מסורת ולא בהכרח מזלזול במשקה.

kinks

New member
לעניות דעתי בלבד

ברגע שמערבים מוצא של בן אדם עם סוג התנהגות זאת גזענות.
הבעיה שלא כולם חושבים כך.

down under

New member
אתמול ב'לונדון וקירשנבאום' התארח פרופ'

לחינוך אשר מרבית חייו נלחם בגזענות. הוא פרופ' אמריטוס, כלומר כבר די מבוגר ובפנסיה.
שאלו אותו האם שאלה מכלילה היא גזענות והוא השיב שגזענות היא אך ורק אם מנסים לבזות את הקבוצה שעליה מכלילים
ושמנסים להתייחס אליה לא יפה.
לא כל הכללה היא גזענות. חשובה מאוד הכוונה והאם בפרשנות סבירה האמירה נועדה להנמיך, לבזות, להשפיל, להפלות לרעה וכיוצא בזאת.

אמירה שלי על חברים שלי שהם יוצאי בריה"ם ומתמצאים היטב בשתיה חריפה, ממש לא רק וודקה אלא הם באמת מומחים גם לברנדים ווויסקים, על איך הם שותים וודקה
לא נועדה להשפילם או לבזותם או להפלותם לרעה. להיפך, התייחסתי למוצא שלהם כי הוודקה בכל זאת היא המשקה הלאומי של ברית המועצות.
אז ברגע שיש אנשים שהם אוהבים אלכוהול, מתמצאים באלכוהול בכלל ובוודקה בפרט והם שותים וודקה בלי להסניפה ובכוסות סתמיות, חזקה עליהם שהם יודעים מה הם עושים.

כנראה שאתה, בהתאם לתכונה שקיימת אצל רבים מבני האדם שהם משליכים מעצמם כלפי אחרים, הוא הגזען ורואה בצל הרים הרים של ממש, ובנמשל, אתה מחפש גזענות במקום שלא קיימת
בו כלל וכלל גזענות.

kinks

New member
מרתק

אם כי נותר לתהות מה היה קורה אם היית מפספס את לונדון את קירשנבאום.

עדיין, הפרופסור הכבד שייך למדעי החברה, כך שהוא יכול לתהות ולטעות, אני יכול לתהות ולטעות וכל העולם ואחותו יכולים לתהות ולטעות. באותה מידה חברייך יוצאי ברית המועצות שותים את הוודקה שלהם יותר כצורה של הרגל וההרגל שזה משקה חסר טעם וריח.

חזקה עליהם שהם יודעים מה שהם עושים?
האם איי פעם הם ניסו משהו אחר?
האם הם ניסו טעימה השוואתית של וודקה בכוסות מתאימות?

כמו רוב האנשים בעולם חשבתי רוב חיי שוודקה זה משקה דיי משעמם. למען האמת אינני חסיד של וודקה ומעולם לא הייתי שתיין גדול של וודקה. אם כי שמתי לב מאז כשהייתי צעיר ושתיתי "קוקטיילים" של וודקה עם תפוזים או אשכוליות תמיד שמתי לב לפרט מעניין. במידה והוודקה הייתה פילנדיה זה היה נהדר, במידה ולא בתור אחד שלא חובב וודקה הקאתי לאחר מכן. לרוב הקאתי מהר יותר עם וודקה תוצרת הארץ.

באותה תקופה התקבע אצלי שפילנדיה אני מסוגל להכיל בגופי ואת כל השאר לא. מאז יובאו עוד המוני סוגי וודקה לארץ והייתה תקופה שבכל פאב ניסו לדחוף לך את הוודקה סקיי. הדבר שזכור לי בעיקר מסקיי שלא אהבתי אותה לא בטעם, לא בריח, לא ב"קוקטייל" וגם היא כמו רובן גרמה לי להקיא.

לקח לי לא מעט שנים להתגבר על הקאה מוודקה, למעשה הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב שאני כבר לא מקיא מוודקה זה עודף של צ'ייסרים של וודקה בשישקו. מה שלא הולך דרך הראש הולך דרך הפה. עדיין העובדה שוודקה שונה גמרה לתחושה גופנית שונה לפחות אצלי לימדה אותי שיש שוני בינהן. עם הזמן יצא לי להסיף כמה וודקות, כולל פשוטות וכולל זולות וזה מאוד מעניין. אני לא בא ואומר שהמרוכבות שם היא ברמה של קוניאק או וויסקי. ברובן זה לא. אני אוהב שיש הבדלים של פרחוניות, לימוניות, רעננות ועוד בין הוודקות לבין כאלה שהן קשות מדי ולבין כאלה שיש בהן יותר מדי סוכר.

זה ששותים כמו ששותים וודקה לא מעיד שאין הבדלים. למעשה חורף זאת תקופה נפלאה לשתות וודקה בטפרטורת החדר ולהסניף אותה. וודקה פשוטה כמו וויברובה למשל מאוד רעננת, לימונית וכדומה מביסה בקלילות וודקה סופר פרימיום כמו האיפיראל קולקשן שיש בה יותר מדי מיי סוכר והיא כבדה. בכלל פילנדיה והוודקות הפולניות מביסות לרוב כל וודקה רמת תארים אחרת.

down under

New member
שישקו מוציאים צ'ייסרים של וודקה?

הייתי שם המון המון פעמים, זה שני מטר מהעבודה שלי, והם תמיד מוציאים צ'ייסרים בעיקר של הראקיה פשטרסקה ופה ושם קצת של איזה קלבדוס זול או מאסטיקה (מעין עארק של הבולגרים).

למעלה