צייטלין לא בפוקוס

ה ענק

New member
צייטלין לא בפוקוס

אתכבד להודיעכם כי ציטלין איננו מקפיד לעמוד בדיבורו. הנהלת בי"ס ציטלין הודיעה ועודנה מודיעה כי תסלק מבית הספר מי שאורחות חייו מחוץ לביה"ס אינם תואמים את רוח ה"חינוך" בביה"ס. וראה זה פלא: את כיתה ז-8 (מדעית בנות) ב"חינוכה" של גב´ חי´ה הפטקה, סיימו השנה צמד בנות, שהדין איננו מאפשר לי לנקוב בשמותיהן. בנות אלו - במו עיני ראיתי: נוסעות מדי שבת, ללא יוצא מהכלל, מדליקות אורות בשבת, כל שבת, צופות בטלוויזיה, כל שבת. בינואר השנה, "זכו" גם בנות אלו (יחד עם אחרות) לכינוי: "בנות מופקרות", מפיה של מחנכת כיתתן, גב´ חי´ה הפטקה. אודות אורחות חיים אלו, דווח בכתובים (המדווח הוא עו"ד) לה"ה: חי´ה הפטקה, גילה פינקלשטיין, אורי אורן ושלומית חניאל. הכיצד בי"ס צייטלין מתעקש שהן תמשכנה ללמוד בין כתליו ? אגב, בשנה האחרונה (ינואר 2002) העיז תלמיד כיתה ט´-3 (מדעית בנים) לשהות ללא פחד ומורא בין כתלי צייטלין ללא כיפה, וכך גם להופיע לשיעורים, עד שצייטלין נאות להרחיקו, וכיום הוא עתיד ללמוד במגמה ביו-רפואית בבי"ס תיכון חדש בהרצלי´ה, לאחר שעלה בידו לצמצם פערי לימוד עמוקים בין צייטלין לבין חטיבת סמדר בהרצלי´ה. להשכלתכם הכללית.

LordNor

New member
אסור לבית ספר לעשות את זה../images/Emo70.gif

בית ספר דתי לא יכול לכפות על תלמיד , לא לנסוע בשבת!, לא להדליק אורות בשבת! ועוד. לתלמיד חילוני מותר ללמוד בבית ספר דתי ולשאוף לערכי היהדות. וגם מותר לו לעשות מה שהוא רוצה מחוץ לכותלי בית ספר! רק שבתוך כותלי בית ספר הוא חייב להיות כפוף לחוקים! והדבר גם בא אם תלמיד דתי לומד בבית ספר חילוני (גם חייב להיות כפוף לחוקים!). מה דעתכם?

ה ענק

New member
אמינות, נדבך מרכזי בחינוך

נדבך מרכזי בחינוך הינה אמינות. אמינות היא ערך אותו על מחנך להקנות לתלמידיו, וזהו המרכזי והחשוב שבערכים. התנהגות הנהלת צייטלין, לפיה ברובד ההצהרתי - היא מתיימרת לדרוש ו"לאיים" בסנקציה כנגד מפרי דרישתה, וברובד המעשי, איננה מממשת את דברי´ה, הינה דוגמא לחוסר אמינות. כך - בכל הכבוד - לא מחנכים. הנהלת מוסד חינוכי חייבת לשוות נופך של אמינות לדבריה, שאם לא כן, המוסד שהניהולה "מחנך" את בוגריו לחוסר אמינות במוצהר. הלזה ייקרא חינוך ? !!!

רועי ב

New member
3ודק 100%

בתוך כותלי בית הספר להתנהג כמו שצריך מחוץ
איש באמנותו יחיה

EMELY

New member
LordNor

אתה ממש לא צודק לפי דעתי אני למדתי בבית ספר חרדי שבו אם היו מגלים לדוגמא שבחורה מסוימת משתתפת במסיבות שלא לרוח הדת או שהיא יוצאת אם בחור היא היתה מסולקת/שהיא קבלה עונש. אין לביתי ספר דתיים וביוחד חרדים ענין להחזיק בתלמיד שיכול לגרום נזק רוחני לתלמיד אחר! לבית ספר אין שליטה על מה שעושים תלמידים בשבת וכדומה אבל לביתי ספר דתיים וחרדים יש את הזכות לקבוע את הקריטריונים של עצמם ולומר לתלמיד אם אתה כאן יש כללים וצריך לעמוד בהם. (דרך אגב לי בבית ספר היו חברות שבאו מבתים חילונים אבל הם היו דתיות ולא עשו בעיות ולעומת זאת ראיתי איך בנות שמזלזלות בדת הצליחו לגרור אחריהם בנות טובות ולהוריד אותם לשפל המדרגה).

אני לא יודע לגבי צייטלין,

אבל לגבי ישיבות תיכוניות. רוב הישיבות התיכוניות הן בתי"ס פרטיים שלא כפופים לשום כלל. ולכן הם יכולים להעיף את התלמיד לא רק בגלל שהוא חמלל שבת אלא גם בגלל שהפרצוף שלו לא נראה להם! ככה זה. אין מה לעשות. ולפי דעתי - אם תלמיד מחלל שבת, אין מקומו בבי"ס דתי. גם אם הוא רוצה.

ה ענק

New member
לעיני מנהלי הפורום

נא לא למחוק את הודעתי "צייטלין לא בפוקוס" תאפשרו לחברי הפורום להתייחס אליה, ולהעביר תגובותיהם ישירות להנהלת צייטלין. תודה על תשומת הלב.

kingshlomo

New member
אני יודע שיש....

בתי ספר שאני מכיר בבני ברק שהתלמידים "מתביישים" בדת או איך שתקראו לזה סתם דגמה - לא מקפידיפ אפילו על כשרות ומורידים את הכיפה ביציאה מבית הספר אני לא יודע למה אבל לעומתם אני שלומד בגימנסיה שומר שבת ומקפיד על המון מהמצוות כולל ללכת לבת כנסת כל שבוע ולהניח תפילין (אצלנו בבית ספר אין מניין) מה אתם חושבים עליי?

למעלה