ציידי הנפשות

אלי ו.

New member
זהו, שהוא מציג את זה

כאילו אלה המחקרים שהוא עושה ושאלות שהוא מעלה כלפי הדת החשוכה. אילו היה מציג את זה כנקודות שהעלו הרמב"ם הרמב"ן ואחרים יוצא כל העוקץ מדבריו. כל הקונטרסים שלו מציירים דת חסרת ביקורת עצמית, דת בה הרבנים ממציאים חוקים לנוחותם. הוא מסתיר מקוראיו שחלק גדול מהשאלות שהוא שואל כחילוני שאלו רבנים לפניו.

תיקון קטן

בדקתי באתר מנוף- ולא מצאתי את הקטע שהובא שם מספרו של שרדר. לא ידוע לי למה הוצא משם.

Canta Brasil

New member
הסימטרייה

לא צריכה להיות בניסיון "שלנו" להמיר "אותם", אלא במתן מענה הולם לצרכים "שלנו", כדי ש"הם" לא יתנו אותו במקומנו (אבל לא רק בשביל זה).

יוסי ר1

Active member
לא השתתפתי בדיון, וגם לא קראתי

בעיון רב את כולו. אבל ממה שקראתי, עולה לכאורה שפעולות חב"ד הן נסיונות בוטים של החזרה בתשובה, ובעוד גופים כגון הלל רק מאפשרים בתום לב למי שמעוניין לחזור בשאלה , להחשף לאפשרות זו. אני לא מהמחזירים בתשובה או בשאלה, אבל הערה אחת לאי הסימטריה: אחד מראשי הלל לשעבר (אני מניח שלשעבר) הינו פדופיל מורשע בדין, ונראה שחלק לא קטן מהמוטיבציות שלו לפעילותו נבעו מאותו אזור. אז לכל המאמינים בתום לב של המחזירים בשאלה, שיקראו ספרי ילדות אחרים.

avshalomat

New member
להביא רבנים פדופילים

מה הקשר בין הפעילות של הל"ל לבעיות ורלצונות של אחד מראשיה לשעבר?

זו טענה בעיתית עד מאוד מבחנה מוסרית

שכן היא כאילו אתה טוען שאם צד א' מעונין לעשות לעצמו נפשות בקרב צד ב', אסור לו - כל עוד צד ב' לא עושה צעדים כנגד ו/או צעדים מקבילים הפוכים. יש כאן ענין של בחירה חפשית: אם צד א' מעונין לעשות לעצמו נפשות וצד ב' אינו מעונין - כל אחד מהם רשאי לנקוט בפעולותיו - כל עוד הצד השני לא מביע התנגדות, שמבוססת על הגיון חופש הביטוי והמחשבה. במקרה שלנו - צד א' עושה מעשים שנראה שלא מפריעים לצד ב', וגם אם מפריעים לו - הם נעשים בגבולות חופש הביטוי והוא לא מוצא לנכון לעשות מעשים מצידו שיהוו לכאורה מטען נגד. מאידך הפעולות שעושה צד ב' (עפ"י הקישור שהביא אלי) מפריעות לצד א' והוא מנסה לפעול כנגדן. כל עוד פעולות שני הצדדים בגבולות החוק וחופש הביטוי - הן לגיטימיות. אני סבור שלא ניתן להביא את טענת חוסר הסימטריה כטענה לגיטימית.

דווקא הובאה כאן דוגמא

של פעילות של חלק מהחילונים לעשיית משהו מנוגד- דעת אמת (יש להם, דרך אגב, גם קונטרס שמופנה לחילונים) ואתר "חופש" שעוסק בין השאר בהפרכת טענותיהם של מחב"תים.

שזה בהחלט לגיטימי באותה המידה. מה

שאני אומר הוא שאין הצדקה של ממש להלין על העשיה של הצד החרדי במקרה דנן. ואי אפשר לטעון כנגדם שעושים משהו של ממש שאינו כשורה, וטיעון חוסר הסימטריה - חלש מכולם.

לא אישי. אני מקוה שהצלחתי להסביר

למה אני חושב כך. סליחה אם נפגעת

mucool2

New member
הדוגמה שלי היתה אבסורדית

ואני לא באמת מצפה באמת לסימטרייה מלאה בין חילונים לחרדים. לא מפריע? עובדה שלחלק מאיתנו זה כן מפריע. מפריע לי שמנצלים את הפתיחות של החברה שבה אני חי כדי לקדם רעיונות המנוגדים לאותה הפתיחות עצמה. אני כן מצפה לפתיחות מסוימת גם מהצד השני. בוא נתחיל עם תוכנית הליבה...

למעלה