ציידי הנפשות

Canta Brasil

New member
זה במקרים בהם

את בכלל מודעת לכך שמתבצעת מולך פרסומת. לא תמיד זה כך.

Canta Brasil

New member
הפוך, גוטה.

הברסלבים הם אלה שעושים עבודתם בגלוי ובמוצהר. אלה שאלעד הזכיר צדים את נפשך באמצעים כה סמויים, שדרושה ממך מידה רבה מאוד של מודעות ונחישות על מנת שלא להטמע במסרים שלהם (למשל: קריטריונים של יופי, הצלחה, הגשמה-עצמית, סיפוק מיני יכיו"ב).

אלי ו.

New member
תראי ציפור

ספינולוגים הם אנשים שתפקידם לשנות את הדיון הציבורי. ש סרט מאוד ציני ומשעשע שנקרא Wag the Dog (לקשקש בכלב) שמדגים את הנושא בצורה יפה. נשיא ארה"ב, שבועיים לפני מועד הבחירות עושה מעשה מגונה בילדה מתנועת נוער שבאה לבקר בבית הלבן. הסיפור יוצא בצורה מהוססת לעתונות וברור לאנשי הנשיא שאם הסיפור יתעצם, וברור שהיריב ינסה להעצים אותו, הנשיא יפסיד בבחירות. הם מזמינים ספינולוג (רוברט דה נירו) שמביים מלחמה כדי להשתיק את הסיפור ולהעביר את תשומת הלב הציבורית מהמעשה המגונה אל המלחמה. ארה"ב מכריזה מלחמה על אלבניה. מלחמה וירטואלית לחלוטין שמתבצעת כולה באתר צילום בהוליווד (דסטין הופמן בתפקיד המפיק) הם מביימים תמונות ניצולים אלבניים, מטפטפים לתקשורת שמועות על יכולת גרעינית של האלבנים ואפילו ממציאים גיבור מלחמה. כמובן שדברים כאלה לא יכולים לקרות אצלנו.

עם יד על הלב

גם אצלי יש סוג של אנטגוניזם לתופעה הזאת ומאידך, כשאני מנסה לבחון אותה בעיניים נאדרות הנחות יסוד של מה לגיטימי ומה לא, אני מנסה לבדוק האם זה רע או טוב ולא מצליח למצוא אף סיבה הגיונית אחת לומר למה זה רע (למעט אולי מהעובדה שדרך החיים החסידית רחוקה ממני כרחוק מזרח ממערב, וזו לכשעצמה לא סיבה טובה). למה? כי אם שם הם באמת יקבלו את הסביבה התומכת שחסרה להם - אז מה רע? כי אם באמת הם יהיו מאושרים בדרך הזאת - אז מה רע? כי זה שדרך החיים הזו שונה משלי לא הופך אותה לפחות טובה משלי, אז מה רע אם "מושכים אותם" לדרך החיים הזאת?

אם

(ואני לא אומרת שזה כך, כי אני לא מכירה את האוכלוסיה שבה מדובר כאן, ואת הסיטואציה. אבל - אם נניח שמה שתמו"ש תיאר הוא המצב) אם מנצלים חולשה של אדם כדי לגרום לו לפעול בדרך מסוימת - זאת מניפולציה פסולה בעיני. ואם מושכים אדם לעולם של תורה ומצוות מתוך תקוה שלו ששם יימצא המזור לצרותיו - גם זה פסול. לא שאני שוללת את האפשרות שאדם ימצא מזור ופתרון למצוקותיו באמונה באלוהים ובהליכה בדרך הזאת, אלא שחשוב מאוד בעיני מה הוביל אותו לשם. אם הוא מובל לשם בכוחם של שירים, ניסים ונפלאות בלבד, או לחילופין סיפורי מעשיות של שכר ועונש ברמה הפשטנית שלהם וכו' - אני חוששת מחוסנה של אמונתו בעתיד. אבל אולי אני טועה.

צריך להבדיל בין שנים

בין החשש שהדרך בה "מושכים אנשים לדת" לא תשאיר אותם שם (-"אני חוששת מחוסנה של אמונתו בעתיד") ובין ה"ניצול של חולשת הנמשך". אם במקרה א' עסקינן - אזי שהבעיה שלך אם תפישת היהדות החסידית שמושכת את אותם אנשים. קרי - אינם עושים מלאכתם נאמנה והמאמינים החדשים לא יציבים מספיק באמונתם. אני מניח שהתשובה שתתקבל במדור התלונות הלז תהיה "אחרי המעשים נמשכים הלבבות", או אולי - "וגם אם הצלנו נפש אחת - היה כדאי". אני לא לוקח צד. אני משער זכאלה תהינה התשובות. בכל מקרה, אם כך, ודאי שהבעיה אינה עצם הענין, אלא הספקות ביעילות שלו לתווך רחוק, ובהתחשב בעובדה שאנחנו לא המשקיעים - מה לנו כי נלין שההשקעה אולי לא יעילה. אם במקרה ב' עסקינן - זו טענה שבמהותה היא בעייתית. למה? כי לפי טענה זו, אסור למי שתפישת עולמו ברורה לעזור למישהו במצוקה שתפישת עולמו שונה - כי אז הוא אשם או לפחות חשוד בניצול חולשת האחר, להשפעה על תפישת עולמו. לכן בדיוק טענתי שאם באמת הם יקבלו את התמיכה שחסרה להם בעולמם הנוכחי מהחסידים הנ"ל - מה רע?

למען הסר ספק

תיארתי תופעה. אינני חושב שיש לאסור על מיסיונריות יהודית או אחרת. אני בהחלט חושב שיש לאסור עליה כשהיא מופנית לקטינים

Canta Brasil

New member
זאת איננה מיסיונריות..

איש לא משכנע אותם להמיר את דתם, אלא רק לדבוק בה. שוב אנחנו בוחרים להשתמש בכינויים היוצרים דה-לגיטימציה במקום להתמודד עם הפחד שלנו מכך שאין לנו תשובה ערכית מספיק טובה.

האמא של המיסיונריות ועוד../images/Emo46.gif

"לדבוק בדתם"
כאילו, יש לי דת?? אני חילוני, אין לי דת, ולכן אי אפשר לגרום לי לדבוק בה. אין שום הבדל בין מיסיונריות לבין מה שתם תיאר. הקונוטציות, הטכניקות המניפולטיביות-רגשיות והפגמים המוסריים זהים. וצר לי שאני מתעצבן, אבל -אין לנו תשובה ערכית מספיק טובה????. הערכים שלי (בעיני, כמובן [ובצדק, כמובן)] נעלים עשרות מונים מעל ערכי הדת היהודית (או כל דת אלוהית אחרת שאני מכיר). בעיני אין שום ספק איזו עגלה מלאה יותר. הנחרצות, הסדירות וחוסר הספק שבדת מבלבלים אנשים לפעמים וגורמים להם לחשוב שמערכות מוסריות שאינן דתיות (שהן פחות נחרצות, יותר מתלבטות, יותר פתוחות ופחות מבטיחות פתרונות פשוטים) נחותות על זו הדתית. חבל...

אלי ו.

New member
יש הבדל בין חילוני לאתאיסט

לחילוני יש דת, למעשה רוב החילונים שאני מכיר הם חילונים אורטודוקסיים ובית הכנסת אליו אינם הולכים הוא ביכנ"ס אורטודוקסי.

כמו שנאמר במלכוד 22

האלוהים שאיני מאמינה בו הוא אלוהים טוב ומיטיב. ציטוטון קטן: "I don't," she sobbed, burting violently into tears. "But the God I don't believe in is a good God, a just God, a merciful God. He's not the mean and stupid God you make him out to be."

mucool2

New member
זאת לא הבעיה,

הבעיה היא שאין סימטריה. אני לא שמעתי עדיין על קבוצת שפים חילוניים שפותחת שולחן פיגולים עם טריפות ויין נסך בלב שכונה חרדית ומזמינה את הילדים לטעום.

mucool2

New member
טוב שיש ארגון כזה

אלא שהוא נאלץ לפעול בסתר. מצא את ההבדלים... סובלנות חד-סטרית היא לא סובלנות אמיתית. אם חרדים מעוניינים להפיץ את רעיונותיהם בקרב החילונים הם צריכים גם לאפשר תנועה בכיוון ההפוך.

אלי ו.

New member
איפה ראית שהם נאלצים לפעול בסתר?

ואתה מצייר סימטריה שאינה קיימת. למעט אחוז קטן מאוד מהאוכלוסיה החילונית, רוב האוכלוסיה החילונית אינה אתאיסטית ואמונה דתית אינה עומדת בניגוד לערכיה. לעומת זאת, המסרים של "דעת אמת" עומדים בניגוד מוחלט לערכיהם של אנשים דתיים.

למעלה