ציטוט

הססמאות שלך מזכירות את ססמאות הבחירות של

עמיר פרץ. אלה שטענו שכל מי שלא מבין שעמיר פרץ מתאים להיות ראש ממשלה, הוא גזען. הססמה הכי מבריקה שלו הייתה ''אנחנו מבינים בביטחון בגלל שאנחנו מבינים באנשים''.

ארנה, אתה מביט בעולם דרך משקפת סגורה.

arana1

New member
זו באמת סיסמה מבריקה

ועמיר פרץ היה יכול להיות ראש ממשלה הרבה יותר טוב מביבי הנבוב ועדת חנפניו

להיתפש על זה שהוא נתפש עם משקפת מכוסה כעדות לחוסר כושרו להחלטות בטחוניות זה פופוליזם שאין זול ממנו
הגנרלים הכי נערצים בארץ עשו שגיאות בטחוניות שחבל לך על הזמן(יש לי מאות חברים מתים כאישור לעניין,ולא רק לי לצערי)

הסיסמה היא נכונה
רק היום הקלקלנים מתחילים להבין שבשביל להבין בכלכלה צריך להבין באנשים
אותו הדבר במדע
ובכל תחום אחר

אני לא מדבר בסיסמאות אלא שאני מרגיש שאתה שומע אחרים דרך כוחנותך ושנאתך ולכן הופך את משמעות דבריהם על פניהם
אולי גם זה קשור לרגישות השמיעתית שאתה כל כך בהול לסמם

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון, לפעמים תרופות הן הכרח בל יגונה אני חושבת שהבעיה היא שלפעמים, לחלק מהרופאים אצבע קלה על ההדק, והם רושמים תרופות גם כשלא מוצו כל האפשרויות האחרות, או לפעמים אפילו צוות חינוכי לוחץ על שימוש בריטלין לא בהכרח כי הילד/ה באמת זקוק לזה, אלא למען השקט התעשייתי.
התופעה הזאת עוררה ריאקציה, וגרמה להתנגדות גורפת לתרופות.
אילו כולם היו מקפידים להזהר בשימוש בתרופות, לשמור את האפשרות הזאת ככלי אחרון, רק אם הילד באמת זקוק ורק אם נבדקו כל הדרכים האחרות, אני מניחה שהיתה הרבה פחות התנגדות.

אגב- נפש יפה זה דבר נהדר

אני שם עם בתי יום

יום שעה שעה אז אני חושבת שיש לי את מלוא הזכות להביע את דעתי אילו לא הייתי מתנסת בעניין לא הייתי מעלה על דעתי לדבר בעד או בנגד

כרגע זאת המציאות שלי

ואם העובדה שהבן שלי מצליח להשתלב בהצלחה וללכת מאושר ולחזור מאושר וחיינו טובים יותר אז אני מסכימה "לסמם" אותו כמו שאת טוענת. אם חיי הילד וחיי המשפחה הופכים לטובים יותר והילד מתקדם ומצליח אז למה לא? ולתת תרופות מסממות נגד כאבים כדי לשפר איכות חיים זה בסדר? אני רואה בדברים שלך צביעות. מי שלא מתאים לו שלא יקח, מי שמסתדר בלעדי התרופה אז כיף לו אבל אל תספרו סיפורים על סמים וכיוצא בזה. אתם פשוט פוגעים באלו הזקוקים לתרופה. אותי מעניינת המציאות היום, בגיל הזה, גיל שבו אני מנסה להביאו לידי השתלבות בחברה ואולי יצליח להשתלב גם בעתיד.

יש לי קרובת משפחה מקסימה,

שחלתה בסרטן.

היא הבריאה - אבל צריכה לקחת תרופות כל חייה.

מה את חושבת שעדיף לה? לקחת תרופות או למות?

לי יש מחלה לא קשה בכלל, אבל לא נעימה, שבלי לקחת תרופה כל חיי - גורמת לי סבל.

את ממליצה לי להתרגל לסבל ולוותר על התרופה?

ולגבי ריטלין: בדרך כלל, כשממליצים על ריטלין ממליצים גם על טיפול נוסף, שילמד את הילד להתרכז בלי הכדור.

ילדים רבים לא יכולים לעשות את הטיפול הזה בהתחלה, בלי הריטלין.

יש אנשים שחסר להם חומר במוח, שאותו נותן להם הכדור הזה, ויכול להיות שהם יצטרכו לקחת כדור כל חייהם.

אז יש אנשים שיעדיפו לחיות ברחוב או לחיות בכאבים או למות - ולא לקחת תרופות.

אני לא חושבת שריטלין על נגזרותיו מתאים לכל אחד. לי, למשל, אמרה ד"ר מנור, שלילד שלי זה לא מתאים ולכן אין לתת לו.

אבל אם זה היה יכול לעזור לו - הייתי נותנת לו בכייף. אני מכירה ילדים ומבוגרים, שלא יכלו לשבת רגע אחד על הכסא, והריטילין עוזר להם.

גם אבי חלה בסרטן ולצערי הוא נפטר

אני מבקשת לפחות שאת לא תוציאי דברים מהקשרם אני דברתי על תרופות פסיכיאטריות את היית נותנת לילדך בכיף ואני לא למה קשה לכם לקבל את הצד שלי מה קשה להבין שאני נכוותי מהתרופות שכמעט ואיבדתי את הילדה שלי בגלל תרופות. בתי כיום לא סובלת היא הרבה יותר מאושרת ערנית וחיכנית. איך הגעתם לאן שהגעתם עם כל התשובות המתחכמות שלכם. לכם זה עושה טוב לי לא למה צריך להשמיץ או שמדובר בפורום שמותרלהחליף דעות או שמדובר בפורום שרק המיין סטרים יכול להתבטא. מעבר לזה אני כן חושבת שהפסיכיאטרים נותים לתת תרופות בקלות

אני בכלל לא מתלהבת מתרופות

וכמעט לא לוקחת אקמול. כי אני מעדיפה לסבול כאב ראש, מאשר לקחת תרופה.

אף אחד מילדיי אינו לוקח תרופות על בסיס קבוע.

אני חושבת, עם זאת, שפתיחות צריכה להיות משני הצדדים.

את פתחת את השרשור בציטוט:

הציעו לכם תרופות "מרגיעות" לילד? הבטיחו לכם שזה עובד? שהתוצאות מיידיות, ו....שהמורה תהיה מרוצה וילדכם יישאר במסגרת?
האם באותה הזדמנות סיפרו לכם שהתרופות הללו מוגדרות כפסיכיאטריות?! שהמבנה הכימי שלהן זהה כמעט ל"אקסטזי" ושהן מוגדרות בקבוצת הסמים המסוכנים בארה"ב יחד עם ...קוקאין?!
מן הסתם שכחו לספר....

את מביאה פה השוואה בין אקסטזי, קוקאין וריטלין.

זכותך לחשוב, כמוני, שתרופות זה לא דבר אידיאלי, אבל הן לא רעל, ויש לפעמים שאין ברירה אלא להעזר בתרופות.

יש לי ידידה שרק תרופות נגד דיכאון הצילו את הבן שלה מהתאבדות.
את פתחת את השרשור בצורה מאוד שיפוטית, כשהשווית בין סמים ובין תרופות, והדברים שמשתמעים מהם הם נוראים.

איך היית מרגישה אם היו מביאים פה מחקר, (ויש כאלה), שילדים שלא השתמשו בריטלין התמכרו יותר לסמים קשים, מאשר כאלה שנעזרו בריטלין?

כל נושא התרופות הפסיכיאטריות הוא נושא שנוי במחלוקת, וכל הורה אכן צריך להחליט לפי הילד שלו ולפי השקפת עולמו וכן כל אדם על עצמו.

אם את לא רוצה תגובות כאלה - אל תביאי ציטוטים כל כך קיצוניים.

אני מסכימה איתך שלא צריך לתת תרופות בקלות, וצריך לבדוק כל דבר לגופו. רשמו לבן שלנו המון פעמים תרופות, שקראתי עליהן קודם באינטרנט, ואחר שקראתי לא הסכמתי לתת לו. כי אני חושבת שלא צריך להסכים אוטומטית לכל מה שרופא אומר. אנחנו חיים בעידן של ידע גלוי ופתוח יחסית, וכל אחד ישמע את הרופא, יקרא חומר ויחליט לבד מה מתאים לו ומה לא.

אבל למה לתקוף בצורה כזו מי שהחליט לתת תרופות?

תאמיני לי, שרוב האנשים - אם הם נותנים תרופות - הם נותנים בלב כבד.

אני לא תקפתי אף אחד

הבאתי ציטוט נכון הראתי שקיימת עוד דעה נכון לענות לי עניינית זה בסדר גמור ולביע דעה לכאן או לכאן זה בסדר גמור אבל כאן אנשים יורדים לפסים אישיים ומייחסים דברים שלא נאמרו אלא שדימיונם עובד שעות נוספות.
מה שאת אומרת לי בעצם זה אם את רוצה להיות פופולארית בהכרח אל תביעי את עמדתך כי יתקפו אותך בצורה מאוד לא עניינית. דרך אגב אם היו אומרים שקיים מחקר לגבי ילדים שלא קיבלו ריטאלין אז אוקי קיים מחקר אני יכולה להסכים ואני יכולה שלא להסכים אני לא אקבל את זה במורת רוח ואני לא ייחס לאנשים אימרות כגון בגלל שלא נתת לבתך רטאלין היא נרקומנית זה בערך מה שקרה כאן

אנשים לוקחים את זה אישית,

כי הם מרגישים שהבאת רק עמדה אחת, שהיא , לדעתם, חד צדדית מאוד על ידי אנשים שמתנגדים עקרונית לתרופות פסיכיאטריות ולטיפול פסיכיאטרי.

את יכולה להמשיך לכתוב את דעתך.

ואל תתרגשי אם תוקפים אותך.

זה חלק מזה שזה פורום, ואנשים לא רואים את מי שעומד בפניהם, ולכן מרשים לעצמם לפנות בצורה יותר אגרסיבית מאשר בחיים האמיתיים.

וכן, לוקחים את זה אישית, כי זו נשמעת האשמה כבדה והיא גם רוצה להיות כזו, כי משווים בין ריטלין, תרופה מקובלת ונפוצה לבין אקסטזי, שנחשב סם קשה.

אמירות כאלה גם מייחסות ממש רשעות לרופאים שרושמים תרופות כאלה לילדים, ולכל מי שנוטל אותם.

אין פלא, שהדברים מעוררים דיון יצרי וכואב - כי מדובר בדבר הכי חשוב לנו
: הילדים שלנו.

אל נא באפך. אל תפגעי.

תזכרי, שאנשים אומרים דברים קיצוניים בפורום

וגם, למרות שאת כנראה לא מתכוונת, הדברים שלך נשמעים קיצוניים.

זה כמו שמישהו פה היה מביא מחקר, יש מחקר שקובע שאוטיסטים הם חצי חיות.
נו, הוא רק הביא מחקר.
אבל ברור שהיית נרעשת וכועסת, נכון?

אז ככה הם מרגישים עכשיו.

ראשית כן הבאתי

עמדה חד צדדית כי זו עמדתי שנית לא הבאתי מחקר כל שאמרתי שגם בארצות הברית הריטאלין נמצא תחת קטגורית סמים מסוכנים זה לא מחקר זאת עובדה כל אחד יכול להיכנס לפקודת הסמים המסוכנים בארהב ולראות במו עינייו. לגבי המחקר שהבאת לי כמשל
עם מחקר אפשר להתווכח דרך אגב לצערי לא חסר בחברה שלנו אנשים ששרואים באוטיסטים חצאי אדם. מקווה שאני לא הולכת לעורר כאן כל וויכוח נוסף לגבי מה שאני כתבתי שיבדקו בפקודת הסמים ואולי במקום לגנות אותי או לריב איתי שיריבו עם ממשלת ארהב

אני מבינה אותך.

האם יש לך קישור לפקודת הסמים בארצות הברית?

הבנתי ששם הפקודה שונה מאשר בארץ.

בארץ כל הסמים בדרגה אחת, ושם בכמה דרגות.

המילה 'סמים' בארץ משמשת לדבר אחד בלבד, ואילו בארצות הברית היא משותפת לתרופת ולסמים. ולכן יכול להיות שאלו תרופות שנמכרות בפיקוח. (לא מצאתי את פקודת הסמים).

גם בארץ ריטלין היא תרופה שנמכרת במרשם בלבד, כמו תרופות אחרות, כי היא יכולה להזיק בשימוש לא מבוקר, או לאדם שלא צריך אותה. שימוש לא נכון בה, כמו עישון או שאיפה יכול להיות מאוד מסוכן. אבל גם שימוש בגז מזגנים שלא בדרך המקובלת יכול להיות מסוכן, ובכל זאת אנשים משתמשים בגז מזגנים למזגן שלהם.

למיטב ידיעתי, ריטלין לא גורם התמכרות, ולראיה ילדים רבים שלוקחים ריטלין בימי הלימודים ולא לוקחים בחופשות - לא מגיבים באיזה סוג של קריז.

ומלבד זאת, בשבילי ארה"ב היא לא האורים והתומים כמעט בשום תחום.

את בחרת להביא את פקודת הסמים בארה"ב ולא של מדינות אחרות, כדי לקדם אג'נדה שלך.

אל תתפלאי שזה מעורר כעס. כי כתיבה כזו אמנם אינה האשמה אישית, אבל היא טומנת בחובה האשמה אישית של כל מי שנון לילדיו תרופות.

הבאת ציטוט מכליל!!!! דיברת בהכללה.

את רוצה להביע את דעתך? ספרי את סיפורך האישי. קטלגת בדברייך את הרופאים, ההורים והמורים ולכן התגובות כלפייך. לבתך התרופה לא עוזרת ואפילו הורסת אז אל תתני לה ובצדק אבל אל תכלילי ציבור שלם של העוסקים בדבר. מה היתה מטרתך? להביע דיעה? לגרום לאנשים לא לתת את התרופה? מי שמתאים לו שיתן ומי שלא אז לא .כשמביעים דיעה לא מכניסים תחת כותרת אחת את כל אנשי המקצוע וההורים שדיברת עליהם אלא את נסיונך האישי.

abashel13

New member
מה לעשות שבענין התרופות הללו

יש ציבורים מעורבים כמו יצרני תרופות, ממסד רפואי, ממסד חינוכי, הורים וצרכנים שההורים מייצגים אותם?

בלי לנקוט עמדה אישית לכל אחד מהמרכיבים במשחק הזה יש את הבחירות שלו והלחץ על הצרכן, הילד, ליטול את התרופה

נראה לעיתים לא הוגן בבחינת אם לא תאכל את הבננה יבוא שוטר... ושאלת מליון הדולר היא עד כמה הילד יודע על מה בדיוק מדובר...

נכון שהמוקד צריך להיות בשאלה אישית של הצרכן, הילד, בוחר לקחת או בוחר באופציה טיפולית אחרת אך לאור מורכבות הסיטואציה

ובגלל שילדים צורכי תרופות לא משתתפים בדיון יש מצב שהקול המביע התנגדות הוא גם שלהם...

לא של בנך באופן אישי... את זה תבררי איתו... ואני מניח שאת מבררת... לי אישית הוצע לא פעם לטפל בבני טיפול תרופתי ע"י אנשים

שאינם מוסמכים לדבר על רפואה דבר וגם ע"י כאלה שמוסמכים לדבר אך בענייני בני לא הבינו דבר... מבחינתם הוא היה צרכן תרופה

ולא הילד שאני מכיר. מערכת הלחצים שהופעלה כדי שהאספרגר הלא מזוהה הזה לא יפריע לתמונת האחידות עשתה כל שביכולתה ללחוץ

והסטריוטיפ הכי קלישאי שנאמר לי היה "מה איכפת לך, כדור אחד ליום והילד בסדר" מעיד על מציאות שבה לילד קשה מאוד להגן עצמו...

שוב אני מציעה לך לחזור אחורנית, הבאתי ציטוט ה

הוא לא שלי וגם השירשור מתחיל במילה ציטוט, סיפורי האישי סופר גם הוא ובבד בבד איתו אמרתי שזו הסיבה שאני באופן אישי לא רוצה לתת תרופות , לא רציתי לגרום לאף הורה להפסיק להתחיל או כל היוצא בזה איש איש ומה שהוא מאמין. תראי אין סוף לדברים האלה, כי שוב באותה מידה כשאת אומרת אני נותנת תרופה, אז מה את מנסה לשכנע הורים לתת תרופה, הכל בעיניי המתבונן. זו דעתי

למעלה