ציטוט השבוע

hary_i

New member
ציטוט השבוע

מדיטציה: ללא מטרות, ללא הוכחות... ללא מטרות - אז ממש אין סיבה לעשות אותה אז תפסיקו לעשות מדיטציה. ללא הוכחות - אז איך נדע שזה עובד? טוב גם כך אין לזה מטרה אם כך זה באמת חסר משמעות ומכיוון שזה חסר משמעות, אין טעם שנמשיך לעשות מדיטציה. ומכיוון שהבנו כעת שאין טעם לעשות מדיטציה אז גם אין טעם לפורום מדיטציה... אבל, מה לעשות אני חושב אחרת, למדיטציה יש מטרות ולכן יש לה גם הוכחות. כך זה אצלי. אצל מי שזה לא כך, באמת חבל לי עליו.

drall

New member
זה בדיוק מה שאתה לא מבין

ילד קטן מבלה את זמנו בניסיון להשגת ממתקים וזה טיבעי , אבל אוי למבוגר שזה כל מה שהוא יחפש בחיים. התפתחות אמיתית חייבת להיות ללא מטרה , כיוון שהמטרות הן תוצאה של האני הישן שטרם התפתח. אם תנסה להתפתח רק לפי המטרות העכשוויות שלך , אין לך סיכוי לצאת מהתקיעות. דרול

guruyaya

New member
אבל אם התפתחות אמיתית היא ללא מטרה

הרי ההתפתחות עצמה הפכה להיות המטרה לא? יאיא טיפש. יאיא לא מבין. יאיא צריך לגדול.

drall

New member
אתה צודק

אבל זה כמו הסיפור על שאול שהלך לחפש אתונות ומצא מלוכה. אז אפשר להמציא סיבות אבל ביזבוז אנרגיה. הדבר הכי טוב בשביל בנאדם שמתחיל לעשות מדיטציה זה להכיר בכך שהוא צועד אל הבלתי ידוע דרול

בארס

New member
וזאת מפני ש..

יש גם יש מטרה. והיא אפילו המטרה של האני האמיתי שלך! אבל היא לא המטרה של החלקים המדומים שמנהלים לנו את החיים הם לא יכול להיות להם מושג על המטרה הקדושה הזאת. וכאן נכנסת הדילמה העיקרית והנקודה היחידה שלאמונה יש את כל הבמה. בהכירך שאתה לא יכול לזהות שום מטרה אמיתית באמצכות ההכרה אתה מפקיר עצמך אל עבר הלא נודע במסירות מאמין באופן עמוק וחוויתי שהכוחות האמיתים יובילו אותך נאמנה. וזו הסיבה העיקרית שיש הכרח במורה ומדריך שאפשר לבטוח בו באופן מוחלט. יש אין ספור טורפים בדרך ואין ספור מישאלות עצמיות שלנו להיטרף.

Yin

New member
איך ניתן למדוד חוויה?

אני חושב שמדיטציה היא סוג של חוויה, אישית ופנימית, אז איך אפשר למדוד מדיטציה?

מלאווח

New member
מה המטרה באהבה ?

יש מטרות לאהבה ? יש יעדים ? הרי אם יש מטרות ויעדים אזי האהבה היא הזדקקות, צורך. ואהבה היא התופעה שמנוגדת להגיון, הרי אין בה שום תועלת. יש צורך בהוכחות לאהבה ? אם אתה צריך לקבל הוכחות, אז זו לא אהבה, זה משהו מזויף. כי כשיש אהבה אתה פשוט יודע. כנ"ל מדיטציה. כל מטרה למדיטציה מיותרת ופוגמת, כי אם תמדוט באמת, תראה שלא צריך לשאוף ולהשיג שום דבר. הכל כבר נמצא, פשוט לא התבוננת לכיוון הנכון. ביי אחי

למעלה