ציטוטים

L7

New member
לא בחרת. לרוב המכריע של האנשים

אין יכולת לבחור דת. אתה פחות או יותר תבנית סביבתך. אולפת. חונכת. במודע ובלתי מודע. גם אני יהודי. ואתאיסט.

uuuaaa

New member
ובכן 5

אני שמח שאתה נוטל את הסמכות לקבוע אל מי מכוונים דברי הנביא. מעיון קצת יותר מעמיק בפרקים הראשונים, אין לי ספק שדברי הנביא כוונו אל עובדי ע"ז, רוצחים, גנבים, ומושחתים שהמשיכו להתפלל למרות חטאיהם הרבים, ללא כוונה לחזור בתשובה, ולכן אלוקים דוחה את תפילתם. לגבי המקרים של אלישע, דבורה, רבקה, פרעה, בלעם, כבר דיברנו. אתה מעוות את הפסוקים ומנסה למצוא בגיבורי התנ"ך את כל הרוע האנושי. זו תכונה יהודית טיפוסית, כך שאני לא מופתע במיוחד. לגבי המקרים האחרים שהזכרת, בני דורנו, יש לי הרבה מה להגיד. אבל חבל להיכנס לויכוח שלא ייגמר. לא הבנתי. מהו לשיטתך פירוש הפסוק "ידיכם דמים מלאו" ? האם הפירוש אינו - "גם כי תרבו תפילה, אינני שומע, מכיוון שידיכם דמים מלאו (כלומר, מכיוון שאתם רוצחים)" ? או אולי אני שוב נותן הסברים מלאכותיים ?

אני מקווה שלפחות הפעם הבנתָ אותי.

כל אדם הקורא יצירה ספרותית\פובליציסטית שנכתבה בעבר, מן הסתם "נוטל לעצמו זכות" לנסות ולהבין את כוונת הכותב. לאו דווקא "לקבוע" את הפירוש שלו. אני שמח שהפירוש שלך ל"ידיכם דמים מלאו" זהה לפירוש שלי. ועכשיו אני אשאל אותך: האם עכשיו הבנתָ פחות או יותר, מדוע אני אוהב את הציטוט? האם יש לך משהו נגד? ובעניין אלישע, בבקשה אל תצחיק אותי (למרות שסיפור הדובות לא כל כך מצחיק בעצם), כי אני קצת מבין עברית, וקראתי את הכתוב, שחור על גבי לבן, ללא "פרשנות". אתה מוזמן לקרוא בעצמך את המקור ללא עיוותים. כנ"ל שאר הדברים.

uuuaaa

New member
טוב

אני דווקא חשבתי שההסבר שלך ל"ידיכם דמים מלאו" הוא: ידיכם דמים מלאו בגלל שאתם עובדים לאלוקים, ומתפללים אליו. לכן חשבתי שהציטוט אהוב עליך. בקשר לאלישע והשאר, אני לא מבין אל מי אתה מפנה את טענותיך. כבר כתבתי שיש לנו את התורה שבע"פ שהיא מסבירה לנו את התורה שבכתב. לא משנה לי אם תקרא לזה "הסברים מלאכותיים, דחוקים ומאולצים וכו'", אני מאמין שאלה הם הפירושים האמיתיים של הסיפורים. אתה יכול להפנות את טענותיך אל הקראים. אני לא מבין מה אתה רוצה ממני ?

טוב, אז

מעולם לא טענתי שכל החילוניים "יותר טובים" מכל הדתיים. בסטטיסטיקות אינני עוסק. יש קבוצות מסויימות שיש לי אליהם יחס מוגדר, כפי שכבר הסברתי. בקשר לאלישע ודבורה האכזריים לא "הפניתי טענות" לאף אחד, אני מתייחס לטקסט העתיק כמו לטקסט עתיק. שנכתב בידי בני אדם בשר ודם. סתם ציינתי כעובדה, שחכמי היהדות בימים מאוחרים יותר, הבינו שיש צורך "לפרש" דברים מסויימים. הציטוט שלי מכוון לאלה, המנסים "לפרש" את הטקסטים הקדומים ברוח אחרת לחלוטין, וידיהם דמים מלאו.

למעלה