ציטוטים

Little Savage

New member
ציטוטים

שלום לכולם, אני מחפש ציטוטים נחמדים על מוזיקת רוק. הציטוטים אמורים להציג את מוזיקת הרוק מנקודות מבט שונות ומשונות. רצוי כמובן שהציטוטים יהיו של מוזקאים מוכרים על הקריירה של עצמם או על הרוק בכלל. הציטוטים יכולים להיות גם מתוך שירים. העיקר שהם יתייחסו בצורה זו או אחרת לרוק. כמה דוגמאות (אולי קצת סתמיות, אבל אין לי ציטוטים טובים יותר): 1. "לבלוז נולד תינוק. קראו לו רוק'נרול" (מאדי ווטרס) 2. "מסתוריות ושובבות הם שני המרכיבים החשובים ביותר ברוק'נרול" (בונו) 3. "לג'יימס בונד יש רישיון להרוג. לכוכבי רוק יש רישיון להיות שערורייתיים. רוק זה עניין של לתפוס את תשומת לב האנשים" (גין סימונס) ניסיתי לחפש באינטרנט, אך מרוב עצים לא רואים את היער. מצאתי כמה חביבים, אבל זה די מעייף לעבור על כ"כ הרבה ציטוטים, כשחלקם כלל לא עוסקים במוזיקה. אשמח לעזרתכם

noosh

New member
מעט:

Some people are having a hard time explaining rock 'n' roll. I don't think anyone can really explain rock 'n' roll. Except maybe Pete Townshend, but that's ok. Rock 'n' roll is a lifestyle and a way of thinking... and it's not about the money or the popularity, although some money would be nice. It's a voice that says, 'Here I am, and fuck you if you can't understand me'. And one of these people is gonna save the world, and that means that rock 'n' roll can save the world - all of us together. And the chicks are great. But what it all comes down to is this thing, this indifinable thing when people catch something in your music. - Jeff Bebe​
וגם עוד קצת, לא בדיוק על רוקנרול, אבל על מוזיקה, ובאיזור:
Show me any guy who ever said he didn't want to be popular, and I'll show you a scared guy. I've studied the entire history of music. Most of the time, the good stuff is the popular stuff. It's much safer to say popularity sucks, because that allows you to forgive yourself if you suck. And I don't forgive myself, do you? - Jeff Bebe Music, you now, true music - not just rock 'n' roll - it chooses you. It live in your car, or alone listening to your headphones, you know, with the cast scenic bridges and angelic choirs in your brain. It's a place apart from the vast, benign lap of America. - Lester Bangs But... It's not what you put in, is it? It's what you leave out. Listen to Marvin Gaye, a song like "What's Going On". That single "woo" at the end of the second verse - you know that "woo", that single "woo" [...] that's what you remember. The silly things, the little things... there's only one, and it makes the song. It's what you leave out. That's rock 'n' roll. -Russel Hammond​
כל הציטוטים הם מהסרט Almost Famous (יותר נכון, מגרסת הבמאי, שנקראית Untitled), של קמרון קרואו. השמות שכתבתי הם שמות הדמויות המצוטטות, אלו לא אנשים אמיתיים... (וול, חוץ מלסטר בנגס, אבל הכוונה כאן היא לדמות בסרט :)) כל הסרט מלא בזה, אבל אלו נראו לי הכי רלוונטיים ומובנים גם לא בהקשר של הסרט עצמו.

Barmelai

New member
עוד קצת

לנון: "Before Elvis there was nothing." ג'ורג' מלי (מבקר מוזיקה) העיר למיק ג'אגר קמטיו. מיק: אה, אלה קמטי צחוק. מלי: שום דבר לא מצחיק עד כדי כך. טום ווייטס: "I like beautiful melodies telling me terrible things." טד נאג'נט: "אם המוזיקה חזקה מדי, אתה זקן מדי". האדמו"ר מזאפה: "מלחין הא אחד שכופה את עצמו על מולקולות אויר תמימות שאינן חושדות בדבר, בדרך כלל בעזרתם של מוזיקאים תמימים שאינם חושדים בדבר." "אחת ולתמיד, חברים: מעולם לא חירבנתי על במה והפעם היחידה שהתקרבתי לאכילת חרא הייתה במזנון של הולידיי אין בפייטוויל, צפון קרוליינה ב 1973." "בשנות הששים היו כמה רוקרים שחשבו שאם הם מאוד רוצים, הם יכולים לנגן ג'אז. הם עשו חרא של ג'אז אבל ככה נולדה הפסיכדליה." "Information is not knowledge. Knowledge is not wisdom. Wisdom is not truth. Truth is not beauty. Beauty is not love. Love is not music. Music is THE BEST..."

Little Savage

New member
זאפה

הציטוטים שלו מעניינים לא פחות מהמוזיקה שלו
אהבתי את הציטוט בנוגע לפסיכדליה. תוכל לקשר אותי לאתר כלשהו עם הציטוט המקורי באנגלית?

Barmelai

New member
לא יכול

אני גם לא בטוח שזה זאפה ושזה בכלל הציטוט המדוייק, קראתי אותו באיזה מקום וכמו כל הפנינים השוות אני מייחס אותו מאז לזאפה
המקור עשוי להיות אחד הבלוז רוקרים הלבנים כמו מייקל בלומפילד או ג'ון מיאל...

Barmelai

New member
מון יוניט אוהבת את השם שלה

אז יתכן שמדובר בהתעללות + שטיפת מוח. בכל אופן, בפי החבר'ה היא רק מון, בלי היוניט.

מטורללת באותה מידה

מי אמר fucking hippies ? בכל אופן, שני הילדים יצאו נורמלים, למזלם ולמזלנו.

Barmelai

New member
יש ילד נוסף

אחמט. זה שהילדים יצאו נורמלים, זה מזלם, לא מזלנו. עוד מטורלל כמו אבא פרנק, לא היה מזיק לאנושות, בוודאי לא לרוק החיוור ולמוזיקה העכשוית בכלל. ועדיין, למרות שהדוויז לא יצא גאון מטורף, הוא יצא מספיק מוכשר כדי להביא לכאן את אחד ממופעי הרוק הטובים בשנים האחרונות.

ranisharoni

New member
בית החולים סרב לקבל את השם דוויזל

עכשיו ראיתי בווקי. השם הרשמי היה - יאן דונלד קלווין אוקליד. אחרי כמה שנים ההורים אפילו שכרו עורך דין לרישום השם דוויזל. אנשים מוזרים ביותר. יש איזה סיפור על זאפה שסרב לצאת לחופשה כי אין שם אולפן הקלטות.

arieltr

New member
מי שמוזר בכל הסיפור הזה, זה לא זאפה

זה דווקא בית החולים. מי הם בדיוק שיקבעו לבנאדם איך לקרוא לילדים שלו? לשכור עורך דין בשביל שיתעמת עם החוק? ממתי יש חוקים לשמות ילדים? נשמע לי מוזר ברמות על. מצד שני, welcome to planet earth.

יש חוקים לשמות ילדים

יש מדינות אירופאיות שיש - או היתה - בהן רשימה סגורה של שמות חוקיים. גם כיום מסרבים הרשויות במרבית המדינות לעיתים לרשום שמות חריגים, בד"כ מתוך הנחה שהשמות ניתנו כגחמה רגעית, ולאחר שההורים ירגעו, הם יחליטו על שם יותר שפוי.

arieltr

New member
יש גם מדינות שאוסרות

בתחומן נישואין כאשר שני הזוג לא חולקים את אותה הדת...
ושאלוהים ישמור אם אחד מהם בכלל לא מאמין בשום דת או אלוהים. ואם שניהם, אז לפחות ילכו לגהנום יחדיו. אבל עזבי שטויות. דווקא במקרה הזה, זאפה בצד השפוי. אין שום חוקים מחייבים, וכל ה"חוקיות" מקורה במסדרונות צרים של מחשבות האנשים. ואינני יודע למה משה, עמוס, מייקל, סטיב או אריאל הם שמות שפויים יותר מדוויזל. או מציףציף

ranisharoni

New member
בכל זאת טובת הילד היא ערך חשוב

וכמו כן יש להישמר מ "הורות לא אחראית". דוויזל זה דומה לוויזל שזה בעל החיים הסמור. אולי בארה"ב זה גבולי ולכן טוב עשתה האחות בבית החולים שהשאירה את ההחלטה למשפטנים. כנראה שבשביל זאפה פארודיה זה עניין עקרוני. לעומת זאת לא הייתי רוצה לחיות במדינה בה אין חוקים מחייבים שמונעים מלקרוא לילד "זבל" או "זאפה אכל חרא"... (אכשהו איזבל תפס).

Barmelai

New member
דוויזל

היה כינוי חיבה שזאפה נתן לאצבע הקטנה בכף רגלה של אשתו, לפני שנולדו להם ילדים. הויכוח המשונה שמתפתח כאן בנושא הדרת שמות, נסחף לכיוון של איזה שם נראה לנו הגיוני שמישהו אחר יתן לילד שלו, אבל מתעלם משלל הסיבות שמביאות הורים לתת שם מסויים לילד. רובנו, ההורים (או הורים פוטנציאלים) מתייחסם לשם של הילד כסימן למה שאנחנו רוצים שהוא או היא יהיו. הורים שרוצים שהילדים יהיו מקובלים, יתנו שמות פופולריים. הורים מסורתיים ינציחו את הסבא (לא הסבתא חו"ח). הורים שאנטים יתנו לילדים שמות באנטים. הורים שרוצים שופט יתנו לילד שם מוזר. הורים מגבעת תפוח יתנו לילד שם של נקמה בערבים. מה שמפתיע, שהטריק באמת עובד. למשל, שמו של המומחה להגנת העורף בהווה וראש ענף ביצורים של הנדסה קרבית בשנות התשעים, הוא אבי ביצור. זאפה קרא לבן שלו "דוויזל" וככה הוא הנציח את כינוי החיבה הפרטי שלו לאצבע הקטנה, וככל הנראה העקומה במקצת, ברגלה של אשתו, גייל. כן, הורים שפויים משגרים מסרים משלהם לעולם על הגב של הילדים שלהם. "אנחנו קוסמופוליטים, לילד קוראים ברוס". "לבת שלנו קראנו אוחזת ענף ניצת השקד". "לילד קוראים בגין. כן, שם פרטי". "ברוך גולדשטיין -מנדל! עזוב את הדוכן של הערבי, ארוחת הערב מתקררת". ורק השם הדבילי "דוויזל", לא מביא כל מסר לעולם. הוא לא מניף דגל ושום דבר לא עומד מאחריו, פרט לביטוי החיבה של איש אחד לאשתו. המסר של השם, אם יש כזה, הוא טריוויאלי והוא מכוון רק לאיש שנושא את השם הזה ולא לאף אחד חוץ ממנו: "דוויזל, אנחנו אוהבים אותך". אולי בגלל זה הוא יצא שפוי בסוף. ועד שיוקם סנהדרין השמות העולמי בעגלא ובזמן קריב, הנה עוד מזון למחשבה: לבת הזקונים של זאפה קוראים, תחזיקו חזק, "Diva Thin Muffin Pigeen Zappa". תתמודדו

מוזר שבית החולים סירב לקבל את השם

חשבתי שבארה"ב אין הגבלה על מתן שמות. The land of the free וכל זה... אולי זו היתה החלטה פרטית של ביה"ח. מדינות אירופה לעומת זאת לא מפתיע אותי כי שם זה ידוע שהפוליטיקאים חושבים שהם יודעים טוב יותר מהאזרחים מה כדאי וטוב לאזרחים. בישראל אם אני לא טועה יש איסור על השמות "היטלר" ו"אלוהים". בטוח אפשר לגגל את העניין אבל אז אפשר לגגל כל עניין ובחיים לא יהיה דיון על כלום. אבל Moon Unit? וואו, אני צריך לשמוע יותר זאפא בזמני הפנוי...

ranisharoni

New member
הם לבטח היו יותר שמרניים ב69

אפילו מדינות אירופאיות מתקדמות יחסית היו די מגבילות עד לאחרונה. למשל הגבלה על בחירה מתוך רשימה. אם אני לא טועה וויזל באנגלית זאת גם מילת גנאי (נאלח?) אז אולי לפי ההומור המתוחכם של זאפה ד-וויזל זה ההיפך (למרות ההסבר על האצבע העקומה). אגב אותו דוויזל ליכלך על מקום עבודתו MTV אצל לא אחר מהוורד סטרן ועל כך הרשת העיפה אותו ואת אחותו. ראיתי ראיון של מון אצל סטרן בו היה אפשר להבין שזאפה תמך בבניו הבוגרים בזמנו. אב אחראי לכל דבר. היחיד שיצא וויזל בעל הומור חולני היה דווקא סטרן הרשע. דוויזל נשמע שם די טוב ללהקה אבל לבטח יש זכויות יוצרים...

Barmelai

New member
אחד אחרון בנושא

את ההסבר על האצבע הבאתי מהספר ה,נניח, אוטוביוגרפי של זאפה, זה שנקרא הספר האמיתי של זאפה. בפרק המוקדש לשמות הילדים (למה לתת להם שמות כאלה אם לא בשביל להוציא מזה אחר כך פרק בביוגרפיה) הוא מוסיף שכשמון הייתה בבטן הוא הודיע לאשתו שאם זו בת יקראו לה מון יוניט ואם בן - מוטורהד. לגודל המזל נולדה בת. שורת השמות שדוויזל הסתובב איתם עד גיל 15 (יאן דונלד קלווין אוקליד), היו השמות הפרטיים של החבר'ה שלו מאמהות ההמצאה. זאפה רצה לבדוק אם את גבבת השמות הזאת כן יקבלו בתור שם הגיוני לילד, במקום דוויזל. הסתבר שכן. אבל יאן דונלד קלווין אוקליד סירב להכנע לרוע הגזירה ודרש בתוקף להיות דוויזל. סיפור אמיתי. או שלא.

למעלה