ציור

zoareena

New member
ציור

בס"ד ציור שסיימתי לפני כמה שבועות, נעשה במהלך השיעורים בבית-הספר. המדיום הוא צבעי מים. מבוסס על תצלום כמובן, אני אעלה אותו בעוד הודעה. אשמח להצעות לשיפור...

infatuation

New member
עבודה מקסימה

במהלך שיעורים בבי"ס כלומר בשיעורי אמנות או שיעורים אחרים? סתם מעניין אותי איך אפשר לצייר בצבעי מים במהלך שיעור רגיל בלי שמורה יחטוף קריזה. יש לך ציורים גדולים יותר? או ציורים שהם לא העתק של צילום?

zoareena

New member
במהלך השיעורים הרגילים

אני שונאת שיעורי אומנות בביתי הספר, זה בדיחה. והמורות רגילות, חוץ מזה אני יושבת בטור האחרון בכוונה. יש לי ציורים גדולים יותר במדיומים אחרים, אני עובדת הרבה שעות על פרטים בצבעי מים והדפים גם יקרים, כך שאני כרגע נשארת עם A6. וציורים שהם לא העתק של תצלום זה יותר ציורים של אנשים וכדומה, אבל בפרחים קצת קשה יהיה להמציא מהדמיון משהו יפה אם אין לך נסיון קודם איתם. בעז"ה אולי בעתיד כאשר אצבור יותר נסיון עם פרחים אוכל לשלוף אותם גם מהראש בלי רפרנס. ותודה על המחמאה ^^

infatuation

New member
מורות לאמנות, זה כבר תלוי בבי"ס..

לגבי הציורים שהם לא מתצלום, התכוונתי לאו דווקא לפרחים. ציור מהדמיון, העולם הפנימי שלך
ונשמח לראות עוד עבודות!

zoareena

New member
מעדיפה לשמור לעצמי

הדברים האישיים שלי הם יותר אישיים. ^^"

iwata018

New member
הצעות לשיפור.....

באופן כללי הציור יפה אך כדאי לשים לב לכמה דברים (הבולטים מבינהם) שאולי תרצי להתיחס אליהם בעתיד . הראשון נקרא בעגה המקצועית (transition ) -מעבר בין הגוונים שמרכיבים את הצבע הכללי של אותו העצם , במקרה זה עלי הכותרת הורודים של הפרח . שימי לב שהמעברים , כאשר הם "חלקים "יותר בין הגוונים הורודים, המראה המתקבל הוא רך ונעים יותר לעין . הדבר השני היא הניגודיות , במקרה הזה , שימי לב אל כמות האור הנופלת על החלק העליון של הפרח מול החלק המוצלל . התיחסות לכך תתרום למקצב וחיות עשירים יותר בתוך הציור. הדבר השלישי הוא "עומק שדה" וכאן אנו מתיחסים אל החלקים בציור שהם "חדים" (נמצאים בפוקוס) לעומת אלו אשר מתמוססים אל הרקע . התיחסות לכך תיצור עומק בציור ומראה ראליסטי יותר (כמובן , רק אם זו היתה כוונתך ) מלכתחילה...דבר אחרון שכדאי להתיחס אליו הם קווי העפרון שנראים מתחת לשקיפות הצבע . דרך אחת להמנע מהם היא לעבור עם מחק רך על קו העפרון ולהחלישו לפני שמניחים את הצבעים. זהו להיום............מקווה שעזרתי ....בהצלחה

zoareena

New member
חלק מהבעיות היו מהתצלום

חלק מהפרח יצא שם מוצלל בשחור ממש, כך שזה גרם לבעיות של CONTRAST מאוד חזק... וכן שכחתי למחוק את קווי העפרון, תכננתי לעשות את זה...

iwata018

New member
דרך אגב..תמיד כדאי להבהיר כל רפרנס..........

לפני ההדפסה !!!

zoareena

New member
טוב אין לי נסיון רב בזה

סך הכל הדפסתי רפרנסים שיהיה לי מה לעשות במהלך השיעורים בביה"ס XP

iwata018

New member
אם הצילום נמצא במקום פשוט , אפילו כמו picassa

לא צריכה להיות בעיה...רק להוסיף fill light מעט והצבעים יוצאים יותר קרובים למקור . תעשי נסיון בפעם הבאה , לא תהיה לך בעיה לדעתי . בהצלחה.

zoareena

New member
מה זה פיקאסה? :D

ואתה מתכוון פיל לייט בפוטושופ? אין לי פוטושופ...

למעלה