ציור קיר

עטרה ב ט

New member
מקסים ! ועוד באותו נושא ../images/Emo13.gif

אתמול היתי בהרצאה על תכשיטים קדומים מהאזור שלנו, מהתקופה הפרה הסטורית ועד בית שני בערך. היה מרתק כמובן. מה שרציתי לספר לכם זה ששני דברים מבדילים בין ההומו משהו שהיה קוף לבין ההומו ניאנדרתליס שנחשב כבר בן אדם ואלו הם: קבורה והתקשטות בתכשיטים ! מדהים, לא? בכל אופן, ראיתי תכשיטים מלאן מלאן, חלקם בתמונות וחלקן על אמת, ומסתבר שהרבה מתכות השתנו, מחירים עלו וירדו, טכניקות היו גם מסובכות וגם פשוטות, מכונות היו גם היו, ובקיצור, רוח האדם היתה גם אז יצירתית ומאוד אסתטית. מעניין שאפשר לקנות עד היום תכשיטים מלפני 5000 שנה בחנויות עתיקות. אה, דבר נוסף שרציתי לספר לכם, זה שהתכשיטים באזור פה היו הרבה יותר פרימיטיביים ופחות מורכבים ויפים מתכשיטים מאירופה באותה התקופה. גם בגלל שפה היו יותר עניים. (ופה "תקופה" הכוונה מבית שני ואילך). וגם עוד משהו: אנשים עשו תכשיטים עם ציורים של אנשים וחיות ומסתבר שזה לא התנגש להם עם שום דת. כל העייסק הדתי מקפיד התחיל רק בבית שני מסתבר. לפני כן אנשים היו הרבה יותר שפויים
.

komandatore

New member
פרימיטיבים גם בתקופות "הזוהר"

של יוון ,מצרים וכדומה? או שהכוונה רק לישראל?

בראי ההיסטוריה

צריך להתסכל על הדברים בפרופורציה, אל תשכי שישראל אינה משופעת מחצבים כמו זהב ומתכות אחרות ששימשו את האזורים האחרים של העולם - אך לכל איזור יש דברים שונים למשל באיזור המזרח הרחוק נוצרו תכשיטים בטכניקות שאירופה יכלה רק לחלום עליהם. לעומת זאת באיזור שלנו ידעו מה לעשות עם החול האין סופי, ולכן כלי הזכוכית לעמות זאת הם מהיפים והמעוצבים בעולם. לגבי האמירה על שימוש בדמויות שונות לפני ואחרי בית שני - אל תשכחי שאחרי בית שני באה תקופת גלות ופיזור בניכר, מנהיגי העם מצאו את עצמם עומדים מול התבוללות ברמות שלא הכירו קודם, לכן נוצר צורך בחוקים קפדניים יותר, מבדילים יותר וכיו"ב. לא שאני תומכת בפירושים האין סופיים לתנ"ך אבל אני משתדל לראות את הדברים ברוח היסטוריונית ולא דתית.
אפרת

עטרה ב ט

New member
כמעט אבל לא בדיוק

נכון שבארץ התמחו בזכוכית ובמקומות אחרים היו אבני חן ופנינים אז התמחו בהם. אבל זה לא מסביר את התחכום של הטכניקות כשמדובר במתכות בלבד. ובקשר לדת: הבלגן התחיל עם הצדוקים והפרושים, כשהם התחילו את הקיצונות הדתית (הפרושים), עוד לפני הגלות. למעשה, בגללם באה הגלות (בגלל שנאת חינם חרב בית שני). ועוד יותר למעשה, כולנו תקווה שזה לא מה שיקרה לבית שלישי גם כן. אנקדוטה שהמרצה סיפר לנו (כל מה שכתבתי פה זה ציטוטים), היא שעם חרק עולה על כלי זכוכית או חרס מטמיא אותו וצריך לזרוק את הכלי. אז באותה תקופה התמחו ביצירת כלים מאבן !

את בטוחה?

כלומר בעניין החרק? זה פעם ראשונה שאני שומעת על זה...חחח כאילו שאי אפשר לשטוף את הכלי במקווה ונגמר הסיפור
אפרת

עטרה ב ט

New member
יש עד היום ענין שכלים שהוטמאו ועשוי

מחומרים מסוימים אי אפשר לטהר מחדש. דוקא זכוכית אפשר נדמה לי. אבל קרמיקה נגיד, או טפלון, צריך לזרוק את הכלי. בחיי אלוהים.

למעלה