ציור על חולצות

Dirty CupCake

New member
ציור על חולצות

שלום,

ציירתי על חולצות טריקו באקריליק, רק בדיעבד גיליתי שצריך להוסיף חומר Fabric medium, ולגהץ. מאוחר מדיי לחולצות שכבר סיימתי, בדקתי כמה בכביסה-נהרסו לא לגמרי אבל גם לא במצב של ללבוש.

השאלה שלי, האם יש משהו שיכול לעזור לי לחזק את הצבע על החולצות בהן ציירתי רק עם אקריליק ומים (בנוסף לגיהוץ!)???

מה ספריי/ לקה - יעשו לחולצה (מעבר לזה שיקשו אותה) ???

להבא אשתמש במדיום הזה, אך אשמח לעצות איך לחזק את הקיימים!

תודה מראש למשיבים !!!

iwata018

New member
ציור על חולצות !!!!

ישנם צבעים שמיועדים לציור על חולצות . רובם מכילים כבר את התוסף שמיועד לשמש כמקדם ההדבקה. חלק מהחברות שמייצרות את הצבעים מיובאות לארץ וניתן למצוא אותם בארטא, בחנות בשם קנבס בת"א ובקולורס שבדיזנגוף סנטר. עם צבעי "golden" שניתן להשיג בקנבס ת"א צריך גם לרכוש תוסף בנפרד שבעזרתו ניתן לקבע את הצבע על גבי הבד . צבעים נוספים הם : createx ו: dr martin (קולורס) . בשביל קיבוע הצבע שיהיה עמיד בכביסות רבות , יש לבצע גיהוץ בעזרת מכבש חום heat press בטמפרטורה של 190 מעלות פרנהייט (375 מעלות צלזיוס) . זוהי טמפרטורה שאי אפשר להשיג ע"י מגהץ ביתי למרות שרבים טועים ונוהגים כך . כמובן שריסוס בספריי לא רצוי מהסיבה שציינת . בהצלחה

Dirty CupCake

New member
תודה

תודה רבה על המידע הרחב!

אני כבר קניתי fabric medium

אבל זה לא העניין, רציתי רק לדעת איך אני יכולה לחזק את הצבע- ושלא יירד בכביסה- על החולצות שכבר ציירתי רק באקריליק, מה עוד ניתן לעשות בנוסף לגיהוץ?

תודה רבה!!!

iwata018

New member
הדבר היחיד שניתן לעשות כרגע הוא..........

לגשת לחנות שבה עושים הדפסות על חולצות , לבקש יפה שירשו לך לקבע את הצבע ע"י שימוש במכבש שלהם (בטמפרטורה גבוהה) . אם החולצות יכובסו לאחר מכן בכביסה עדינה כאשר הן הפוכות (הציור בפנים) , יש מצב שהעסק יחזיק איך שהוא . אני לא מתחייב ב100% אבל שווה לנסות . הצבע מקובע לבד רק ע"י כך שהוא מומס אל תוך הסיב (כותנה כמובן) בטמפרטורה גבוהה . אין דרך אחרת............מצטער !!!

למעלה