ציור על בצק סוכר - סדנה צעד צעד
לאור שאלה שעלתה פה על עוגת מיני מאוס נזכרתי שפעם למדתי לעבוד עם בצק סוכר ולצייר עליו (למדתי את זה אצל פנינה קדם, מנהלת בפורום מתכונים). נתחיל מזה שכדי לצפות עוגה בבצק סוכר (שנקרא RFM), צריך לבחור בעוגה בחושה יחסית יציבה ולא מתפוררת. היה לי פעם מתכון שנתנה לי פנינה ואני לא מוצאת אותו. אני אמשיך לחפש. בינתיים פשוט תזכרו - עוגה בחושה לא מתפוררת מדיי שיכולה להחזיק עליה את משקל הבצק). את העוגה מורחים בקרם שוקולד פשוט או בריבה כדי שיהיה לבצק על מה להידבק. אח"כ מתחילים לעבוד עם הבצק עצמו - מרדדים דק עם קורנפלור כדי שלא יידבק למשטח הרידוד, מצמידים יפה יפה את הבצק לעוגה עצמה כמה שיותר חלק. בוחרים שבלונה של ציור ומעתיקים אותו לנייר אפייה בעזרת עפרון לא רעיל. מרטיבים מעט את פני הבצק (ממש מעט) ומצמידים את השבלונה עם צד העפרון כלפי הבצק (לכן חשוב עפרון לא רעיל) ועובדים בעדינות עם העפרון מהצד השני כדי שהשבלונה תעבור בעדינות לבצק עצמו. בעזרת קונוסים מנייר פרגמנט מזלפים קוי מתאר דקים של שוקולד מומס. נותנים לשוקולד להתקרר. מכינים רויאל אייסינג ע"י ערבוב של 200 גרם אבקת סוכר קנויה מנופה, 1 חלבון ביצה או 2-3 כפות מים/חלב וכפית או שתיים של מיץ לימון, עד שיש קרם סמיך אבל כזה שיהיה קל לזלף. מעבירים את האייסינג לכמה כלים וצובעים כל חלק מהאייסינג בצבע אחר ע"י צבעי מאכל בג'ל (שמים ממש מעט צבע, על קצה של קיסם) ומערבבים היטב עד שהצבע אחיד וחזק לפי הצורך. דואגים לכסות את האייסינג כל עוד לא משתמשים בו כי הוא מתייבש מהר. אחרי שקוי המתאר מהשוקולד התקשו, מזלפים את האייסינג בצבעים השונים לפי השבלונה, גם בעזרת קונוסים מנייר פרגמנט. מניחים לאייסינג להתייבש ואז מכסים את העוגה היטב בניילון גדול ושומרים מחוץ למקרר (אחרת העוגה תופסת לחות וכל הקישוט נהרס). את הקונוסים מנייר הפרגמנט עושים ע"י גזירת הנייר למשולשים גדולים, ואז גלגול של שתי פינות בסיס המשולש אחת על השנייה - תיווצר צורת קונוס. אפשר להדק עם שדכן או לקפל פנימה את הקצוות כדי שהקונוס יחזיק בצורתו. אחרי שממלאים את הקונוס באייסינג או שוקולד מומס, חותכים ממש את הקצה של הקונוס לפי עובי הקו שרוצים לזלף.
בתמונה הראשונה התוצאה הסופית, אח"כ שלב שלב. אגב, מתנצלת מראש, העוגה הוכנה לפני עידן המצלמות הדיגיטליות אז התמונות לא הכי מוצלחות.
לאור שאלה שעלתה פה על עוגת מיני מאוס נזכרתי שפעם למדתי לעבוד עם בצק סוכר ולצייר עליו (למדתי את זה אצל פנינה קדם, מנהלת בפורום מתכונים). נתחיל מזה שכדי לצפות עוגה בבצק סוכר (שנקרא RFM), צריך לבחור בעוגה בחושה יחסית יציבה ולא מתפוררת. היה לי פעם מתכון שנתנה לי פנינה ואני לא מוצאת אותו. אני אמשיך לחפש. בינתיים פשוט תזכרו - עוגה בחושה לא מתפוררת מדיי שיכולה להחזיק עליה את משקל הבצק). את העוגה מורחים בקרם שוקולד פשוט או בריבה כדי שיהיה לבצק על מה להידבק. אח"כ מתחילים לעבוד עם הבצק עצמו - מרדדים דק עם קורנפלור כדי שלא יידבק למשטח הרידוד, מצמידים יפה יפה את הבצק לעוגה עצמה כמה שיותר חלק. בוחרים שבלונה של ציור ומעתיקים אותו לנייר אפייה בעזרת עפרון לא רעיל. מרטיבים מעט את פני הבצק (ממש מעט) ומצמידים את השבלונה עם צד העפרון כלפי הבצק (לכן חשוב עפרון לא רעיל) ועובדים בעדינות עם העפרון מהצד השני כדי שהשבלונה תעבור בעדינות לבצק עצמו. בעזרת קונוסים מנייר פרגמנט מזלפים קוי מתאר דקים של שוקולד מומס. נותנים לשוקולד להתקרר. מכינים רויאל אייסינג ע"י ערבוב של 200 גרם אבקת סוכר קנויה מנופה, 1 חלבון ביצה או 2-3 כפות מים/חלב וכפית או שתיים של מיץ לימון, עד שיש קרם סמיך אבל כזה שיהיה קל לזלף. מעבירים את האייסינג לכמה כלים וצובעים כל חלק מהאייסינג בצבע אחר ע"י צבעי מאכל בג'ל (שמים ממש מעט צבע, על קצה של קיסם) ומערבבים היטב עד שהצבע אחיד וחזק לפי הצורך. דואגים לכסות את האייסינג כל עוד לא משתמשים בו כי הוא מתייבש מהר. אחרי שקוי המתאר מהשוקולד התקשו, מזלפים את האייסינג בצבעים השונים לפי השבלונה, גם בעזרת קונוסים מנייר פרגמנט. מניחים לאייסינג להתייבש ואז מכסים את העוגה היטב בניילון גדול ושומרים מחוץ למקרר (אחרת העוגה תופסת לחות וכל הקישוט נהרס). את הקונוסים מנייר הפרגמנט עושים ע"י גזירת הנייר למשולשים גדולים, ואז גלגול של שתי פינות בסיס המשולש אחת על השנייה - תיווצר צורת קונוס. אפשר להדק עם שדכן או לקפל פנימה את הקצוות כדי שהקונוס יחזיק בצורתו. אחרי שממלאים את הקונוס באייסינג או שוקולד מומס, חותכים ממש את הקצה של הקונוס לפי עובי הקו שרוצים לזלף.