ציור על ביצים-Himes tojas ....

טומי*

New member
ציור על ביצים-Himes tojas ....

ההונגריות במיוחד בכפרים הנידחים,אך לא רק..עוסקות בציור על ביצים את הביצים הללו מוכרים בחנויות לממכר, דברי מסורת ומתנות למיניהם.. וכמובן בדוחנים ברחובות המרכזיים. כיום זה כבר נהיה אומנות של ממש.הבאתי לכאן תמונות של כמה דוגמאות גם מסורתיות וגם,לפי סיפורי ילדים. להנאתכן/ם

אלהלה

New member
איזה יופי../images/Emo13.gif

ועכשיו נראה אותך מוצא לנו הסבר ולא בהונגרית
איך עושים את זה? זה על ביצים קשות? רק על קליפות?

orlu

New member
מחוררים את הביצה משני צידיה

מרוקנים בעדינות את התוכן וצובעים. השאלה שלי היא עם איזה סוג של צבע.

טומי*

New member
לפי מה שהבנתי,את הציורים....

על הביצה עושים עם שעווה.וכשהשעווה התיבשה, אז טובלים את הביצה בצע. מה סוג הצבע לא ראיתי באף מקום שכתוב

orlu

New member
ממש לא,קודם צובעים ולאחר מכן

אוטמים בחומר דונג או לקה למינה. על כל פנים חןחן

טומי*

New member
'צמעי לא נלך לרב,בקשר לתשובה....

אבל הונגרית אני עדיין מבין די טוב. את מדברת על אטימה,ואני מדבר על הצורות שעושים משעווה.

orlu

New member
על כל מיקרה שלא יהייה קבלת את

המייל שלי?

טומי*

New member
קיבלתי את המייל....

ואתקשר ביום שישי,כי מחר יש לי יום עמוס כולל מפגש פורום.

liti

New member
יפהפה,

ובאמת, בכל חנות למזכרות ובכל דוכן בהונגריה מוכרים ביצים כאלה. ממש לשטוף את העיניים!

קרן משם

New member
היי

בעיקרון את הציורים על הביצים לא עושים בכל יום....ולא רואים בכל מקום. לפני כחודש+ היה יום "חג" <לא יודעת את שמו> ביום הזה הגברים עוברים ומבקרים את כל נשות העיר <המוכרת להם
> ומביאים להם בשמים <טוב כעת מביאים יותר פרחים אך המנהד היה בשמים> ובתמורה הם מקבלים ביצים מקושטות ושתיה חריפה... אתם יכולים לדמיין לעצמכם אך הגברים האלה נראים בסוף היום אחרי שבכל מקום "השקו" אותם. יש שמקשטים על ביצים שבושלו ויש שעל ביצים טריות... בכולופן זה מה שלי סיפרו לפני חודש וקצת:)

B T1

New member
בחג פסחא--"HUSVET"

לפי המנהג של הנצרים הרווקים משקים את הרווקות במי בושם ובתמורה מקבלים ביצים מקושטות. באין ביצים יש תחליפים מעודפים. (אצל ההונגרים משקה חריף)

גלי®

New member
פששש ... ההונגרים - אחלה גברים ...

עומדים בשקט בזמן שמקשטים להם ת'ביצים ?
<גלי - חושבת , כמה צפוי היה שדוקא היא תגיב ככה...:)))) >

למעלה