ציורי ילדים...

ציורי ילדים...

הא"ס הקטן (כמעט 5) שלי לא הסכים ולא מסכים לצייר אנשים/ילדים/אמא/אבא וכדו'.
הוא מצייר יפה טבע: פרחים, עצים, ים, שמיים, שמש וכדו'.

האם התופעה מוכרת למישהו? האם זה נורמלי או א"סי?

ילד מצייר מתוך תחומי העניין שלו

ילדים מציירים מתוך החוויה האישית בה הם חשים. ציור ז בעצם דרך לביטוי עצמי.
לכן אני חושבת שאולי הוא בוחר לצייר את מה שיותר מעניין אותו.
יתכן שיש קשר לספקטרום בכך שהעניין באנשי מופחת, הם פחות מעניינים ולכן פחות רוצה לצייר אותם.
לדעתי, היות שמסוגל לצייר כך שהבעיה היא לא במוטוריקה עדינה, הייתי מניחה לו לצייר מה שהוא בוחר ולא מתערבת בציור שהוא ביטוי חשוב שלו.

גם לילדים לא א"סים יש לפעמים בעייה

בציור אנשים או חיות, כשאין להם שום בעייה לצייר דברים כמו שתיארת - טבע, חפצים דוממים וכו'. לפעמים זה נובע מסוג של פרפקציוניזם - הם רוצים לצייר את הדבר כמו שהוא נראה - ובמקרה של אנשים וחיות (חוץ מחיות מאוד פשוטות כמו פרפרים או חרקים) זה הרבה הרבה יותר קשה (בין אם כי הם אובייקטים מורכבים יותר, ובין כי הם זזים), ולכן הם נמנעים מכך. אם הוא מסוגל לצייר דברים מאוד מורכבים, הייתי מציעה אולי לנסות לתת לו לצייר מתמונה - כי זה קל יותר. אבל אם לא, זה כנראה לא יעזור (וגם אם הוא כן מצייר דברים מורכבים, עדיין אנשים וחיות עלולים להיות מאוד קשים לציור לעומת אותם דברים מורכבים - למשל לצייר אף זה דבר מאוד קשה, וכו').
שאלת אותו למה הוא לא מוכן לצייר אנשים?

dina199

New member
אין מצב 'לא נורמלי' .

הבן שלי לא צייר בכלל.
הבת ציירה עד שהתחילה לקרוא (בגיל 6) ומאז הפסיקה .
ואילו אני בעצמי מאוד אוהבת לצייר
.

אז אם דברים שהילד מצייר ביוזמתו. תנהו מזה

7ofnine

New member
כן

היתה לי תקופה כזאת כשהייתי בגן, ציירתי רק צומח ודומם. בגילאים יותר מאוחרים ציירתי דמויות של אנשים, חיות ויצורים דמיוניים. לא יודעת למה זה קשור, אולי ליחסים עם האנשים שהילד מכיר, לקשיים, להתפתחות, לחיבור של הילד לטבע או לסביבה האנושית. יתכן שבתקופה שהיה לי יותר עניין באנשים או קשר טוב עם אחרים ציירתי יותר דמויות ובזמן אחר כשרציתי להסתגר בעולמי או שסבלתי מהיחס של אנשים ציירתי יותר צומח ודומם. בתקופה שאימצתי כלב ציירתי הרבה כלבים, כנראה שזה היה קשור גם לתחומי העניין.

דיוידל

New member
ילד מצייר בשביל...

היי אמא,
ילדים מציירים בשביל עצמם - להנאה, לביטוי עצמי או לתקשר עם הסביבה. כל גיל מביא איתו סגנון שונה והתפתחויות אחרות. לדעתי הדבר הכי חשוב כאשר ילד מצייר זה לא לשפוט אותו ולהתעניין בציור. להתעניין בשאלות פתוחות "מה ציירת כאן?" או "מה מתרחש בציור?". ברגע שירגיש נח ואת הקבלה של הסביבה ירגיש בטוח יותר לשתף.
איזה כיף שהוא מצייר דברים מקסימים כמו הטבע!
שבוע קסום,
דיויד

למעלה