ציורים וסיבוכים

_alon_

New member
ציורים וסיבוכים

יש לי מצב רוח לכתיבה פתאום, אז זו תיהיה הודעה ארוכה. המורה שלי לקראטה טס לחו"ל והודיע שעם חזרתו יהיו מבחנים
וזאת תמיד הזדמנות נהדרת עבורי לבדוק במה השתפרתי ובמה לא מאז המבחן האחרון ובכלל איפה אני עומד ביחס לעולם. המזל האיר את פני ולהבדיל מסוף שבוע שעבר שהיה מלא בארועים שונים ומשונים (שובו של האלפרון 3 לדוגמא- ולא אני לא מקורב למשפחת הפשע) סוף השבוע הזה היה רגוע לחלוטין, פרט לאימון ביום שישי ועל האש ביום חמישי (ניר אם אתה קורא את זה אני עוד זוכר את 30 הדקות שחיכיתי לך) הכל היה נראה חופשי. ולכן החלתי את ביצוע הסריקה לאחור וחיפוש שינוים מאז המבחן האחרון. הממצאים שונים ומשונים אבל אז עלו כמה שאלות: 1. נניח שאבקש מכם לצייר ציור, מה שבא לכם. האם קודם תתכננו ותראו תמונה של הציור ברוחכם ואז תנסו לישם אותה על הנייר? 2. האם יש קשר בין מקצוע והתשובה, כלומר האם צייר יענה אחרת מפיזיקאי לדוגמא? 3. האם אנחנו לפעמים מסבכים את עצמנו ללא כוונה? לדוגמא הבוס שלי טוען שאם ניתן את אותה משימת פיתוח לגבר ואשה עם ילדים הם יסימו אותה בזמנים שונים לגמרי. האשה תרצה לחזור הביתה מוקדם ותעשה תכנון פשוט ואילו הגברים יסבכו את התיכנון לצורך הוספת ענין. למה לשאול פה? 1. למה לא? 2. היו שאלות יותר מוזרות לדוגמא כמות הביקורים בשרותים... 3. נראה לי שיש פה אנשים מגוונים ואשמח לתשובות שונות. טוב אני יעצור עכשיו, אחרת עוד אספר על....

deep ocean

New member
אז ככה... ../images/Emo140.gif

1. נניח שאבקש מכם לצייר ציור, מה שבא לכם. האם קודם תתכננו ותראו תמונה של הציור ברוחכם ואז תנסו לישם אותה על הנייר? אין לי מושג. מזמן לא ציירתי. נראה לי שאני אחשוב בראש מה בא לי לצייר, ואני אצייר את זה. 2. האם יש קשר בין מקצוע והתשובה, כלומר האם צייר יענה אחרת מפיזיקאי לדוגמא? אולי ואולי לא. אני ממש לא יודעת. למה זה מעניין אותך?? 3. האם אנחנו לפעמים מסבכים את עצמנו ללא כוונה? לדוגמא הבוס שלי טוען שאם ניתן את אותה משימת פיתוח לגבר ואשה עם ילדים הם יסימו אותה בזמנים שונים לגמרי. האשה תרצה לחזור הביתה מוקדם ותעשה תכנון פשוט ואילו הגברים יסבכו את התיכנון לצורך הוספת ענין. אנחנו מסבכים את עצמנו ללא כוונה, אבל לא ראיתי את ההקשר בדוגמא שהבאת, למרות שהבנתי למה נתנת את הדוגמא שנתנת.

_alon_

New member
למה שאלתי

בגדול ממש מענין אותי גישות שונות לפתרון בעיות. לא מזמן ראיתי מישהי מציירת על קיר (באישור) והתחלנו לדבר. אני מיד שאלתי מה היא מצירת והיא ענתה שהיא לא יודעת עדין (זה היה כבר באמצע הציור). התחלתי לחשוב על גישות שונות ולברר, ונראה שאנשי מדעים יתכננו ואנשי אומנות לא תמיד. הפורום מהווה קבוצה גדולה של אנשים מתחומים מגוונים ולאור השאלות שכבר נשאלו השאלה לא היתה מוזרה מדי.

רמי ד.

New member
קודם כל אני מחזיק לך אצבעות

בעניין המבחנים. ככל שאנו בטוחים פחות, אנו מוצאים את עצמנו מתכוננים יותר, ובמסגרת זו גם מדמיינים עד לפירטי פרטים מראש. ככל שאנו "קלים" יותר, ומתייחסים למשימה לא כ"משימה" אלא כ"פאן", נתכנן פחות. לפיכך ברור שצייר שבטחונו ביכולתו בציור גבוהה יותר ממדען, יתכנן פחות ויהיה פתוח יותר לשינויים שינבעו מתהליך העבודה. לעומת זאת כשידובר בפיתוח נוסחא מתימטית, הצייר עלול להתייאש מראש, או לא להתחיל לפני שפתר את הבעייה בראש, בעוד המדען עשוי להתחיל מיד ללא כל חשש. לגבי העבודה במחשב, לא רק אשה עם ילדים, אלא הרבה אנשים מכל מין דת או גזע עשויים לחפש את הפיתרון הפשוט ביותר, ולרוב זה חסכוני יותר לבוס, אלא אם כן מדובר בעבודה שבה חיפושים ונסיונות מקוריים, הם המטרה ואז שוב כל עובד "טוב" יחתור לכוון הזה.

למעלה