ציוני GRE

izzy g

New member
ציוני GRE

אני יודע שאוניברסיטאות לא מפרסמות ציוני GRE כחלק מדרישות הקבלה (בודקים כל מועמד לפי כישוריו ולא לפי ציון אחד בלבד וכולי).
בכל זאת, אני מחפש ולא כל כך מוצא מקור מידע שישווה בין האוניברסיטאות השונות מבחינת דרישות הGRE שלהן.
לא חייב להיות ציון, יכול להיות גם אחוזון
אשמח לשמוע ממי שאולי מכיר.

d a p h n a

New member
הדבר היחיד שאני מכירה

הם אתרים שבהם מפורסם ממוצע ציוני ה-GRE של המתקבלים לאוניברסיטאות שונות. אבל, זה נתון די חסר משמעות, כי הוא לא מפולח לפי מחלקה.
בהכללה גסה, סטודנטים להנדסה/מדעים נוטים להוריד משמעותית את הממוצע של הציון המילולי של מתקבלים לאונבירסיטה, בגלל שיש ביניהם אחוז לא קטן של סטודנטים זרים שרמת האנגלית שלהם די נמוכה.
לעומת זאת, סטודנטים למדעי הרוח נוטים להוריד את הציון הממוצע בחלק הכמותי.

לא בדיוק אבל יש משהו קרוב

תחפש בתוך האתרים של האוניברסיטאות, תחת משהו כמו פרופילי סטודנטים או Current Students, ראיתי בכל אוניברסיטה שהגשתי אליה שהם מפרסמים פרופיל של סטודנט ממוצע. בין הפרטים יש גיל, ניסיון תעסוקתי וגם ציוני GRE. זה יכול לתת לך הערכה גסה איפה אתה נמצא ביחס לאחרים.

Philip Jr

New member
לאיזה תחום אתה מנסה להתקבל?

בפסיכולוגיה קלינית למשל התשובה לשאלה שלך מאד פשוטה, כי כל מחלקה מחויבת לפרסם סטטיסטיקה מדויקת של ציוני ה - GRE הממוצעים והחציוניים של המתקבלים בחתך של כל חלק במבחן.. דבר שלא קיים בהרבה תחומים אחרים.

בהכללה אין

קודם כל, זה מאוד תלוי מחלקה: למשל במדע המדינה ב-MIT לא מתייחסים ל-GRE, באוניברסיטת מישיגן באן ארבור סוגדים לו, בניו יורק צריך לעבור סף מסוים. למה? כל מיני סיבות, אופי, אמונה, פרופיל שהם מחפשים.
מה קורה למשל באומנות? אין לי מושג, אבל שמעתי שבפיסיקה, בהרווארד הם רואים בחלק המילולי משהו שצריך לא להביך את עצמך בו, זה הכל.

זו הסיבה שאין ספי קבלה כלל אוניברסיטאים, זה משתנה משנה לשנה, ממחלקה למחלקה. כלל אצבע: הם מאוד אוהבים אחוזון 90+.

עצה כללית: כך את הזמן, תלמד כמה שאתה יכול, תבחן כמה פעמים אם צריך. לי המבחן ממש עזר לשפר את האנגלית, אבל לא הגעתי לאחוזון ה-90+, אף שהתקבלתי בסוף.

למעלה