ציונים,
ועין הרע...

ציונים, ../images/Emo57.gif ועין הרע...

שלום לכם, כולם מכירים את התופעה של ההתעניינות בציון של האחר.. השאלה היא, אתם מגלים את הציון האמיתי שלכם או שמשנים אותו קצת? הנה דוגמה: אני לומד בקורס מסוים ולשמחתי קיבלתי בו 98. מישהי שלומדת איתי באה אליי, כולה ממורמרת, מתלוננת על המרצה וכו, וזאת כי קיבלה 84 בקורס. האמת שלא גיליתי לה כמה באמת קיבלתי, אמרתי לה שקיבלתי 89... אמרתי לעצמי "מה ייצא לי מזה שאני אגיד את הציון האמיתי", סתם זה יוציא לה את העיניים וכו... לא פעם יש מקרים כאלה לא נעימים... ועוד מקרה שקשור לציונים: מה אתם עושים כשסטודנט שלא מרוצה מהציון שלו מבקש את מחברת הבחינה שלך או עבודה שקיבלת כבר ציון כדי להשוות את הבדיקה של המרצה? אתם נותנים או חוששים שבסוף זה עוד ידפוק אתכם? (נניח המרצה ייתן לכם ציון מלא על תשובה מסוימת ולאותו סטודנט ייתן פחות על תשובה דומה) צה אתם עושים בד"כ בשני המקרים?

orian20

New member
עונדים חמסה,שן של שום ואבן טורקיז..

ועכשיו ברצינות,קודם לגבי המקרה השני לא נותנים שום בחינה לאף אחד, זה עוד עלול להוריד את הציון שלך בסוף (נסיון מר מאוד-זה קרה לי
). כשהייתי לומדת במכללה,היו לי ציונים מעולים, פשוט הייתי מכניסה את המבחנים שלי לתיק במהירות וזהו, אני לא אוהבת שאנשים אומרים לי "וואו,למה לא,איזה ציון..חרשת אה"...זה כאילו נאמר בצחוק אבל בכל צחוק יש טיפת אמת... שונאת צרות עין, ולצערי פגשתי טונות של אנשים כאלה...(בלי קשר לאמונה ובלה בלה בלה..זה לא העניין,אני פשוט לא אוהבת שמכרכרים סביבי כל מיני קנאים)

אמִיר

New member
עונה את הציון האמיתי

אבל מעגל (למעלה או למטה, תלוי במצב) מדי פעם.. ולגבי המקרה השני, לא קרה לי יותר מדי פעמים, אבל אין לי בעייה לתת את המחברת בחינה . אני לא רואה איך זה יכול לדפוק אותי (לא נראה לי שהמרצה יכול להוריד לי נקודות אחרי שהוא כבר נתן את הציון..)

PooKiPsiT

New member
לא זכור לי שעיוותתי ציון מתישהו

גם מעולם לא הייתה לי בעיה לשלוח למישהו סריקה של בחינה, אבל מעולם זה לא היה במטרה להשוות את הבדיקה של המרצה.. (או לפחות לא נראה לי כי היו גם מקרים ששלחתי חוברת בחינה לאנשים מבלי שהם ציינו למה הם רוצים אותה). בכל אופן, כמו שאמיר כתב, לא נראה לי שהמרצה יכול להוריד ציון למישהו שלא ערער על הציון שלו.

amazone

New member
במידה ולדעתה

התשובה שלה נכונה - שתביא הוכחות מספרות, ממרצים בתחום וכן הלאה. אין טעם לדפוק סטודנט אחר

למה לא להגיד את הציון האמיתי?

זה לא כאילו קיבלת אותו במזל. עבדת קשה בשבילו(מתייחס למקרה ה98) ומגיע לך. אישית אין לי בעיה לקבל כל התואר 98 ושאנשים יגידו שאני חרשן. ראבק, בשביל ממוצע 98 אני מוכן שיתלו שלט של 5X5 מטר על כל בניין באונ' עם תמונה שלי ומילה 'חרשן'. מה איכפת לי, נראה של מי יהיה הצחוק אחרון. בקשר לעבודות... אני גם לא מאמין שמרצה יכול להוריד נק' לעבודה שלא הוגשה בעירעור. בכל מקרה לדעתי אין בעיה לתת עבודות/מבחנים לחברים ללימודים, שיעשו איתם מה שהם רוצים למעט להעתיק(במקרה של עבודה) או להגיש למרצה בעירעור. גם אם הוא לא יכול להוריד נק' לעבודה של מישהו שלא עירער, עדיין יש פה משהו לא מוצלח. לדעתי זה בסדר להדגיש את שני ה'כללים' האלה לפני שמעבירים עבודות ומבחנים.

CajU9

New member
להוציא תעיניים..

נו באמת. עבדת קשה ומגיע לך. אולי כשאתה טחנת תחומר היא ראתה חברים בשידור חוזר? וגם אם אתה יותר "חכם".. אז אין מה לעשות. אבל גם היא יכולה להוציא 98 אם היא תלמד יותר. דווקא לי קרה שחבר הוציא לי תעיניים. זה רק דירבן אותי לעבוד קשה יותר. באמת ששיפר לי תאמביציות. מובן שאני רק תלמיד תיכון אז אין הכי זכות לשפוט אף אחד, אבל האפקט של החרישה והלמידה המרובה הוא אותו אפקט בדיוק. ולא, לא הייתי נותן לאחרים מבחנים ועבודות להשוואה. זה כבר הוריד לי נק' פעם. למדתי לקח, מזל שזה קרה רק עכשיו ולא בעתיד! :)

wwmm

New member
זה בהחלט לא נעים

שבא אליך מישהו שנכשל ושואל כמה קיבלת. וקיבלת ציון מאוד גבוה. בד"כ אני אומרת להם, עברתי, או לא משנה. אבל אז הם מבינים לבד. הכי מעצבן שהם ממש מציקים, ולא עוזבים אותך עד שאתה לא עונה.

d a p h n a

New member
אומרת את הציון האמיתי

מה שכן, אם מישהו אמר לי את הציון שלו, וזה ציון נמוך, והוא לא שאל מה הציון שלי - לא אגיד סתם "אה, באמת? אני קיבלתי 98". זה באמת להוציא את העיניים. אבל אם שאלו, אז אגיד את האמת. לגבי השני, לא נתקלתי במצב כזה. מחברת בחינה ממילא אסור להוציא מהמזכירות אז אני לא יכולה להראות לו, ולגבי בדיקה של עבודה - העבודות אצלנו שונות בהתאם למגיש אז אין כזה מצב.

ailag

New member
עשית יפה לדעתי

הכי מעצבן זה כשמספרים למישהו שבקושי עברת את הקורס ואיזה מבחן נוראי והוא אומר משהו כמו "אה, עשיתי את הקורס הזה פעם. באמת קורס קשה, הציון הכי נמוך שלי בשנה ההיא - 85" קרה לי לפחות פעמיים ובצורה עד כדי כך בוטה. (85 זה הרבה אצלנו, מתקמצנים בנקודות) ועזוב להגיד אמת או לא - הדבר היחיד שלהגיד "98" היה גורם לו זה הרגשה רעה יותר אצלה. אז בשביל מה? איך לתת את המחברת שלך לאחר ידפוק אותך? אם לא הגשת ערעור אי אפשר לשנות לך ציון מאחורי גבך.. לא?

gil levi

New member
אני לא בטוח שכדאי לשקר.

אם זה היה חבר שלי אז לא היה נעים לי לשקר לו, וגם יש סיכוי טוב שהוא ידע מזה בעתיד ואז זה יכול להיות קצת לא נעים. בפעם היחידה שהפצצתי במבחן לא אמרתי את הציון אלא אם כן שאלו אותי. מאידך, זה מאוד חסר טקט לומר למישהו "אני קיבלתי 98", אחרי שהוא בא אליך שבוז מזה שהוא נכשל (ולא, זה לא משנה שחרשת לזה (ואגב, חרשנות לא תמיד מביאה לכאלו ציונים ולא תמיד מי שמקבל אותם הוא חרשן), זה גם לא משנה כמה אותו אחד למד, העיקר שהוא שבוז מזה). השאלה השניה קצת בעייתית. צריך לברר מה הסיכוי שהמרצה יעשה כזה דבר, ואם זה באמת מותר לו. אתה יכול אולי לבקש מחבר שלך שימחק את מספר תעודת הזהות שלך מהמחברת בחינה אם הוא חושב לערער על סמך זה.

MiloM

New member
בד"כ כשאני מקבל ציון טוב

אז אני מצלם ותולה אותו בלוח מודעות של הפקולטה. כששואלים אותי אני מפנה אנשים ללוח מודעות... זה הרבה יותר נוח. כשהציון שלי לא משהו (מתחת ל-95 טפו-טפו-טפו), אז בד"כ אני מוסיף +5 נק' כששואלים אותי, וגם מוסיף הערה בנוסח: "אבל דיברתי עם המרצה והוא הסכים שזה לגמרי לא הוגן ומגיע לי 96, אז הוא אמר שיתחשב..." בד"כ, כשבנאדם מבקש ממני מחברת בחינה אז אני דואג להזכיר לו כמה קיבלתי ואיזה בנאדם טוב אני שאני עוזר לו ככה (כנראה יותר טוב ממנו, מה לעשות, אני לא מכיר הרבה אנשים כמוני...) בהצלחה, מקווה שעזרתי!

C H 4

New member
לא לשקר

לפני התואר עשיתי סתם קורס שלא קשור לכלום שהמתכונת שלו כללה הרבה בחנים. הציונים לא באמת שינו, אבל היה לי איזשהו יתרון ברור בחלק מהתחומים היותר מתמטיים על רוב האנשים בקורס ויצא שכל פעם אחרי מבחן שאלו אותי כמה קיבלתי ובדרך כלל דובר בציונים מאוד גבוהים. כל פעם שאמרתי כמה קיבלתי זכיתי מחלק מהאנשים לפרצופים לא אוהדים במיוחד, גרמו לי להרגיש ממש לא נעים לדבר על הציונים שלי (דבר שאף פעם לא בא מיוזמתי). אז יום אחד החלטתי שחסל סדר קנאה ואני אשמור לעצמי את המידע, היה לנו בוחן שאחריו אנשים ממש קיטרו על כמה קשה היה וכו' וכשהגיעו הציונים ושאלו איך הלך לי נתתי בהשלמה וחיוך מספר בינוני. איכשהו עד ליום הבא הצליחו לגלות את הציון האמיתי שלי, ואפשר לסכם את זה בנפילה מהפח אל הפחת. אם מישהו מתאכזב מזה שאנשים אחרים הצליחו יותר ממנו, שלא ישאל אותם כמה הם קיבלו.

למעלה