ציונות

hajy p

New member
מהי ציונות ?

למרות שבדרך כלל אני לא כותב כאן אני אודה לכם אם תאנו לי על השאלה מהי ציונות ?? בתודה מרואש חגי קן משגב גרעין מחר

נ ו ם

New member
תמיד אהבתי אנשים שנכנסים לפורום

ומאתגרים אותנו בשאלות עמוקות בלי אפילו להציץ בדיונים שבדף הראשון.

hajy p

New member
תודה ......

אני מודה לכם על ההיתיחסות קראתי את כימעת כל השרשור . הוא מענין מעוד אבל מבולגן וקצת קשה למעקב ולחן אני מבקש שתעזרו לי להתמקד ולימצו משהו יותר כרוב לתשובה חוץ מיזה מה שעושים נוער הגבאות זה ציונות ? אני מיתנצל על שגיאות הכתיב ושוב תודה חגי קן משגב גרעין מחר

קשתונה

New member
זה ניצול הציונות

דרך עבירה על החוק בכדי לשרת אמונות אישיות שנגזרות ממנה (הציונות)

kedeman

New member
לא נראה לי

כי הציונות בעיקרה מדברת על התישבות במדינה ליהודים - כמו שאמרתי קודם, הציונות לא דיברה דווקא על מדינת ישראל (לראיה - תוכנית אוגנדה). אז כרגע כבר יש מדינת ישראל ויש לה חוקים אם הם לא מכבדים את החוקים של המדינה (שכוללים הרבה זיוני שכל לפני שבאמת מצליחים להגיע לשלב ההתישבות) אז הם לא יכולים לכנות את עצמם ציונים. יש מדינה והם לא עובדים בעדה אלא הולכים נגדה.

כן, זה ציונות...

לפי ההגדרה של הרצל, היהודים הציוניים התחלקו לכמה חלקים: הציוניים המעשיים והציוניים המדיניים, אלה החלקים המרכזיים. הציוניים המעשיים שאפו להגשים את עצמם בא"י ובהקמת מדינה יהודית בשטחיה בלי אישור. לדוגמה - המעפילים ועולי העליות. הציוניים המדיניים הם אנשים כמו הרצל: שאופים להגשים את עצמם בהקמת מדינה ליהודים, אבל לא בלי אישור. הרצל, כידוע, ניסה בכל כוחו לקבל אישור ממדינה שתתן ליהודים שטח להקים עליו מדינה. הוא כמובן, נכשל. לא ראה את חזונו מתגשם, אלא רק אחרי מותו. אז.. נוער הגבעות והמתנחלים הם ציוניים. לפי ההגדרה הראשונה, הם מגשימים עצמם בא"י, או לפחות א"י לפי אמונתם, כי לדעתי זה כבר לא א"י...

kedeman

New member
וההבדל

למעפילים, למתיישבים לכל החברה עם החומות והמגדלים לכל אלה - לא היתה מדינה הם נלחמו בערבים ובבריטים כדי שיתנו להם מדינה לנוער הגבעות - להם יש מדינה להם יש שטח קיים. למי שהתישב פה לפני 48 לא היתה שום בררה אחרת.

hajy p

New member
טוב......

אז החובה היחידה שלך בתור ציוני זה לישמור על הסביב ?

ה טמבל

New member
אני יעזור לך...

חברה, מי מאמין בציונות ומגדיר את עצמו ציוני? ומי יכול לתת דוגמאות למעשים ציוניים שעשה?

נ ו ם

New member
אני ציונית

גרתי בישראל ופה אני שואפת להקים את משפחתי. קטפתי ליצ'י ומנגו ועבדתי את אדמת הארץ. שתיתי מיץ תפוזים.

מה שאני הבנתי...

מדיונים שפתחתי בכל מני פורומים אחרים, משאלות ששאלתי, מספרים ומהמאמר הזה... שאין, ולא תהייה הסכמה של מיהו יהודי, ומכך גם מיהו ציוני... זתומרת - תעשו מה שנראה לכם! וכל עוד אתם לא מכחישים את ישראל, אתם יכולים לקרא לזה ציונות. אני בוחר בהגדרה ע"פ התנועה, שלא מזכירה שיוך דתי שהו.. אמורים להיות עוד מאמרים על הערכים של התנועה בסגנון הזה... אתה יכול להעלות אותם?

kedeman

New member
מצטער על החוצפה אבל...

מי אתה???? אין לי שום בעיה עם השרשור שלך או עם השאלה אבל אני אוהב לדעת עם מי אני מדבר...

למעלה