ציונות זה לא בוש(ה)....

Charlie

New member
ציונות זה לא בוש(ה)....

היכונו לביאת הבוש! הוא כבר מודיע מעל לכל במה אפשרית, לבד או עם הכלבלב מלונדון שלאחר המלחמה בעיראק הוא יתמקד בהקמת מדינה פלשתינית לצד ישראל. אני הייתי מציע לו קודם להתמקד בעקירת הטרור הפלשתיני, סילוק הכנופיה ששולטת בשטחים בראשות ערפאת ורק אח"כ לפנות למהלך המדיני. האם שוב ילחץ בוש את ראש ממשלת הליכוד לאחר מלחמה במפרץ? על כך נאמר: "ההיסטוריה חוזרת על עצמה פעמיים: פעם ראשונה כטרגדיה פעם שניה כפארסה" "עצו עצה ותופר, דברו דבר ולא יקום, כי עמנו א-ל"

ראליסט

New member
אצל כמה לכודניקים...

בוש הוא סמל הציונות.היום כשרוב העם תומך במאבק האמריקאי בסאדאם ובמשטרו (ואין אני מתכוון למאבק בעם העיראקי שסובל כבר עשרות שנים מדיכוי נוראי),אז בוש הוא "הציונות לשמה". מחר כשבוש יכפה על שרון את "מפת הדרכים" שלו,אז נראה כמה ליכודניקים יתלהבו ממנו....

ראליסט

New member
אז הוא יחכה עד אחרי הבחירות...

ואם ינצח (מה שאני לא ממש רוצה),אז ימשיך ב"מפת הדרכים שלו".

שמוצקין

New member
תראה

עם ישראל "בונה " על הכפיה האמריקאית יותר מעשר שנים. בינתיים כלום.אני די בטוח שזה לא ישתנה . אם בוש יבחר (נקווה שלא)מאד יתכן שיהיו לו דברים אחרים להיתעסק בהם.

Charlie

New member
אכן יש ידיעות שיועציו של הנשיא בוש

מייעצים לו לא ללחוץ לאחר המתקפה בעירק על ישראל כ"תשלום" אמריקני לאירופה ולעולם הערבי כשאמריקה נכנסת לשנת בחירות. קודם כל כרגע זוכה הנשיא בוש לפופולאריות גדולה בקרב היהודים. שנית, בישראל עומד כיום מנהיג נערץ דוגמת שרון שזוכה לתמיכה גדולה מאד. ואולם מה יהיה לאחר הבחירות?? כשבוש יהיה נטול דאגות וחשבונות שכן זו הקדנציה השניה והאחרונה שלו?! או אז יתחיל מסע הלחץ על ישראל... או שבוש יאלץ לצאת לעוד מלחמות נגד ציר הרשע - אירן למשל או צפ.קוריאה.

שמוצקין

New member
כן אבל מה יצא לו מזה?

קלינטון שבר את הראש ולא הצליח. למה אתה חושב שבוש ירצה להתאמץ ולהיתרגז בשביל 6 מיליון נודניקים שחושבים שהכל מגיע להם?

lsg101

New member
צ'רלי

זה רק אני, או שבזמן האחרון דעותיך המדיניות חזרו לצד הימני של הפוליטיף לאחר נדידה לצד השמאלי בזמן הבחירות?

Roobie

New member
כנ"ל

ואני מבקש להזכיר ששונאיו של שמעון מזרחי (ואתה ידידי אוהד הפועל ת"א) לא יכולים לאהוב באותו זמן את... טוב, אני לא אמשיך את המשפט. אתה מבין לבד. גליל עולה!

Charlie

New member
תשובה

אין כאן עניין של נדידה. יש בי חשש גדול ללחץ בינ"ל עצום על ישראל לוותר על נכסיה האסטרטגיים וההיסטורים רק כ"תשלום" אמריקאי למדינות ערב ואירופה שמאוחדות בשנאתן לישראל. זה לא סוד שלא הצבעתי "מחל" הפעם. ואולם אם אכן יתרחש לחץ כזה לאחר המלחמה בעיראק אני יכול להודות שאני די מבסוט שמי שישב בכיסא ראש הממשלה הוא אריק ולא מצנע. אני רק מקווה שהוא יהיה כמו שמיר ולא יתקפל בלחץ הצפוי.

lsg101

New member
אז השאלה הנשאלת היא

האם אתה מאמין שהפתרון יהיה שתי מדינות לשני עמים, כמאמר השמאל, ואינך רוצה שדבר זה יעשה תחת לחץ אמריקאי/אירופאי/ערבי, או שמא אמונתך היא שאסור למסור שטחים אלו בעד שלום עם הערבים, ובכל מקרה הקמת עוד מדינה ממערב לירדן, היא לא הדרך לשלום אזורי - כמאמר הימין. אגב - לפי מה שמצנע עצמו אמר לפני הבחירות, בוש לא היה צריך ללחוץ עליו (או אפילו לבקש). הוא פשוט היה יוצא משטחי מכורתינו תוך שנה, עם פרטנר או בלי, עם שלום או בלי. כאילו יש"ע זה לבנון. בעצם היה מקים מדינה פלסטינית - רק ללא הסכם שלום.

Charlie

New member
האמת? אני לא יודע

אני לא איש צבא ואני לא מבין בביטחון. אני רק יכול לומר שברגעים כאלו של מו"מ, של לחץ בינ"ל של ויתורים אפשריים אני מעדיף את הליכוד שיוותר מתוך חוסר ברירה וישמור על מקסימום ביטחון ולא מי שהודיע שיוותר אם או בלי הסכם, ונראה לפעמים שהוא פשוט שש ושמח "להיפטר" מנחלת אבותינו. אבל בגדול? אני ממש לא יודע. אני סומך על שרון.

למעלה