לגבי בן גוריון
בעבר רשמתי על זה קצת יותר מפורט, שווה לחפש בפורום . בעיקרון אין דרך להתכונן כמו אל מבחן שאם תעשה X אתה בוודאות תעבור את הראיונות אבל יש דרך להכין את עצמך יותר טוב לראיון. בקצרה, וזו באמת רק דעתי האישית, אני חושב שקודם כל רישום קורות חיים שמעלה נקודות שאתה רוצה לדבר עליהם עם דגש סופר חשוב על אתה! הרבה אנשים מאוד פסיבים בראיונות ומחכים שישאלו את השאלות שיראו אותם טוב, הקורות חיים זה הכלי שלך לכוון את השיחה למקומות האלה.
להיות מעודכן בנושאים המתרחשים במערכת הבריאות הציבורית למשל כשאני עברתי את הראיונות שביתת הרופאים עלתה על הפרק, היום כל מה שקורה בהדסה, זה נושא שאולי תתבקש להביע דעה. כמובן הנושאים הרגילים של תקני מיטות, שעות עבודה וכו'. לא ברמה שאתה נכנס לעניינים מקצועים כמו עלות מיטה וכו' אבל כן לגבש דעה,לחשוב מה אפשר לעשות.
דבר נוסף, לעבור על הקוד האתי של הר"י ולקרוא את הדילמות שמופיעות שם , ולא לנסות להתאים את הדעה שלך למה שרשום בקוד, אלא באמת לגבש דעה מבוססת של בעד ונגד,להחליט לגבי דילמות ספציפיות . למשל האם תאכיל מישהו בשביתת רעב? אז אתה יכול להראות את הפלוסים והמינוסים אבל בסופו של דבר תהיה אמיתי עם עצמך ותקבל החלטה שהיא שלך.
דבר נוסף חשוב, אולי אחד הדברים שיותר עזרו לי מהכול הוא לעשות סימולציות של ראיונות עם משפחה,חברים, חבר אחר שהיה מועמד גם, זה בעיקר עוזר על למצוא דרך נכונה יותר להגיד את הדברים שאתה חושב בצורה מסודרת ובלי להכניס את עצמך לפינות. התשובה לשאלה למה אתה רוצה רפואה, אומנם נשארה זהה אצלי אבל הדרך שאמרתי אותה,רמת הביטחון,המילים שבחרתי להמנע משימוש בהם כשהסברתי למה השתנו אצלי לגמרי מהפעם הראשונה שתרגלתי את זה עד לראיון הראשון. שוב חשוב לי להדגיש, לא לשנן תשובות, אלא להבין מה נשמע בעייתי למרות שלא התכוונת לכך ומה לא ולכך יש חשיבות שלעשות את הסימולציות עם כמה שיותר אנשים שונים- כל אחד רואה דברים מנקודה אחרת.
והטיפ שבזמנו לא תכננתי בכלל לעשות את זה אבל תוך כדי הראיון הראשון זה קרה והחלטתי שככה אני אציג את עצמי , הוא שכל תשובה שאתה נותן בן אם לדילמה או שביקשו ממך להציע פתרון לX(לי למשל ביקשו שאחוקק חוק נגד עישון) תנסה כשאתה נותן את התשובה גם להסביר מאיפה אתה בא שהביא אותך להגיע לתשובה כזאת. לדוגמא בהצעת חוק שהתבקשתי לחוקק, אמרתי שאחד הסעיפים למשל היה להסביר שעישון פוגע לא רק בצד הבריאותי כמו שקיים היום בפרסומות אלא גם בצד החברתי ואז ספרתי להם שבעבודה שלי בתור מתרגל בבבית ספר בפרויקט של אומץ לא הסכימו להוציא ילד למסע לפולין כי הוא כל 10 דקות צריך הפסקת סיגריות. ככה גם על הדרך סיפרתי עוד משהו על עצמי וגם מאיפה אני הגעתי לתשובה הזאת.
שיהיה בהצלחה, ובאמת אל תנסה להיות מישהו שאתה לא במהלך הראיונות . תהיה מי שאתה ,תביע את הדעה שלך ,לא לפחד גם לצחוק עם המראיינים עם האווירה טובה.