ציון מבחן טובה

FOR THE LD

New member
לא הבנת י את סעיף 5

"מבחן טובה משקף אינטליגנציה" - מה פירוש? תודה.

spidergirl

New member
התכוונתי

שאינטליגנציה יכולה להשתקף במבחן טובה. ציון גבוה מעיד על אינטליגנציה גבוהה. כמובן שההיפך לא בהכרח נכון: ציון נמוך לא מעיד בהכרח על אינטליגנציה נמוכה או ממוצעת.

zivadina

New member
הישגים בבדיקת TOVA ואינטליגנציה

בספרות על התוכנה, שהיא כלי מחקרי לבדיקה אובייקטיבית של מידת הרכוז ולמידת השפעת התרופה על הנבדק, כתוב שאינטליגנציה גבוהה משפיעה על ביצועים בתוכנה ויכולה לגרום למטופל מאוד אינטליגנטי להציג תוצאה נורמטיבית גם כאשר יש לו הפרעת קשב. את מוזמנת לקרוא בספריית הקישורים שלנו את המדור "בדיקת TOVA" ולהווכח בזאת. את המידע על TOVA אנו שואבים כאן מן הנוירולוג שלנו, ד"ר עדי אדר, אשר מתמחה באבחון בעזרתה, ומן הפסיכיאטרית שלנו ד"ר איריס מנור, אשר מדריכה רופאים ברחבי העולם בשמוש בתוכנה וגם משתמשת בה לאבחון מטופלים ולצורך מחקריה הרבים ב-ADHD.

esty104

New member
משקף אינטליגנציה, אבל לא במשך 20

דקות כפי שזה הטסט הזה, לפחות איפה שאנחנו עשינו. אפשר "לעבוד" על זה כמבוגר או אינטליגנט בפחות זמן. בנוסף זה שרוב האנשים עלולים לא להצליח ב"טובה" שמעתי בארצאה אחת, בגלל שהאנשים יכולים להיות סתם עייפים או בדפרסיה וכעילו ADHD. גם הזהיר לא לעבור TOVA בקלילות כתשובה לחששות. ל-20 דקות לא יצליח אף ADHD. יש קשר בין משקל למינון הריטלין ולא לקשב וריכוז. דרך אגב, מה עם הריטלין בזמן ההריון?

zivadina

New member
חבל, חבל על כל כך הרבה אי הבנה

כל בדיקה או משימה שאנו מבצעים מושפעת מן האינטליגציה ומיכולת הרכוז שלנו, וגם מתכונות נוספות שלנו. ל-TOVA מגבלות משלה, ולכן היא מהווה רק חלק אחד מכל חלקי האבחון התקני להפרעת קשב: בדיקה קלינית, ראיונות עם המטופל ועם כל הורה בנפרד, שאלונים למחנכת ולהורים, ובדיקת TOVA. המחקר טוען שריטלין משפיע על הרכוז רק של אנשים ADHD, ולכן אם מתברר ב-TOVA שהמטופל שיפר את הישגיו אחרי שקיבל ריטלין, יש עוד סימוכין לכך שהוא ADHD. אצל אנשים ללא ADHD הריטלין עשוי להשפיע על הערנות, אבל לא על הרכוז. לא נמצא שריטלין מזיק להריון, אבל מומלץ לא לקחת אותו, בדיוק כפי שממליצים לגבי תרופות אחרות. את מוזמנת לקרוא בספריית הפורום מידע מדעי, וזה עדיף על האזנה לשמועות ודעות קדומות ש"מומחים בגרוש" או אינטרסנטים שונים מעוניינים להפיץ.

BoNoAyChI

New member
אין שום קשר בין IQ לרמת קשב וריכוז

IQ מראה על יכולת התפיסה השכלית של אדם מסויים ביחס לאוכלוסיה בת גילו. הפרעות קשב וריכוז לא פוגעות ברמת ה-IQ אלא ביכולת לממש אותה בחיי היומיום. ישנם מבחנים לבדיקת רמת ה-IQ שמותאמים לאנשים שסובלים מADHD ושאר ירקות.... שמעתי לא פעם על מחוננים עם ADHD ואני מכירה אישית כמה כאלה... אם מעניין אותך לדעת עוד ביחוד בנושא של ה-IQ אני ממליצה על פורום "אינטליגנציה IQ ומחוננים", וכן על אתר מנסה ישראל הפורום: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=915 מנסה ישראל: http://www.mensa.org.il מקווה שעזרתי...
BoNoAyChI

tomey

New member
תודה רבה על ההתענינות והעזרה

לא ידעתי שתהיה כזאת מהומה על ההודעה שלי אך זה מראה על אכפתיות של כולכם. בכל מקרה אני נפגש עם נירולוג בקרוב ונראה מה דעתו. אני יעדכן אותכם.

למעלה