ציון מבחן טובה

tomey

New member
ציון מבחן טובה

היום עשיתי מבחן טובה וקיבלתי במבחן הראשון ציון 1.68- ובמבחן השני (לאחר נטילת ריטלין)קיבלתי 3.71 . נאמר לי שהציון של המבחן הראשון הוא נמוך וגבולי אך עדיין במסגרת הנורמה. והציון השני מאוד מאוד גבוהה. היא שאלה אותי אם אני חכם ואמרה שכנראה קיבלתי במבחן הראשון משהו נורמלי כי אני חכם ובשבילי אישית (יחסית לרמה שלי) זה ציון נמוך וזה גם מסביר את הציון המאוד גבוהה במבחן השני. לסיכום אם יוכח שיש לי IQ מעל גובהה מסוים אז כנראה שכן יש לי הפרעת קשב. לא עשיתי מבחן IQ אף פעם אך ידוע לי שאני מאוד חכם וכנראה זה המצב. מה הקשר בדיוק למהירות תגובה ו IQ ? האם ציון 3.71 זה באמת כל כך גבוהה ? מה הציון הכי גבוהה שאפשר לקבל ? האם אני יכול לעשות מבחן בהתאמה יותר אישית?

esty104

New member
נורמה הכי נמוכה במבחן טובה זה

-0.8 הציון שלך הוא באמת גבולי. אפילו אל תחשוב לריטלין כדי להגיע ל...+3.71 או מה שיהיה. ריטלין זו תרופה והאנשים מנסים לחיות בלי תרופות. בנוסף לכל תרופה יש תופעות לוואי וגם לריטלין יש. חוץ מיזה, בן כמה אתה ולמה עשיתה בדיקת טובה? אני משוכנעת ש90 % מהאנשים יקבלו ציונים גבוליים בבדיקת טובה ובכל זאות מתפקדים מצויין בכל דבר. בקיצור, בדיקת טובה לא מעידה לבד על הפרעת קשב וריכוז ומי שיכול להתרחק מיתרופות שיעשה את זאת. לגבי IQ ישנם שטוענים שקשב וריכוז גבוה זו מפתח לIQ גבוה. תקרא על זה ב www.sharperprograms.com יש להם איזהשהו סיפור על IQ. בדיקת טובה נותנת אינפורמציה לגבי מהירות, דיוק וחדות תגובתך לא על חוכמה. אתה לא קיבלתה ציון גבולי, יחסית טוב בזכות שאתה חכם אף על פי שיש לך הפרעת קשב וריכוז.

zivadina

New member
esty104, האם את סוכנת מכירות?

אני מציעה לך לספר מתוך נסיונך ולקרוא מחקרים ומאמרים מקצועיים, לפני שאת נותנת עצות חובבניות שבאות למכור כאן תוכנות, אשר אף מחקר לא הוכיח את יעילותן. אשמח מאוד אם תוכיחי לי שאני טועה, וכבר יש מחקרים בזכות התוכנות הביתיות.

esty104

New member
אני לא סוכנת. אם לא היו כבר

מביאים את התכנה לארץ אני חושבת שהייתי עושה את זה. ולא ממש כדי להרוויח אלא רק בגלל שאני רואה בה פתרון בטוח לADD גבולי ואולי ליותר. למה אתן כל כך מאושרות כאשר מישהו מצתרף לקבוצת הריטלין? אתן באמת חושבות שזה אושר לילדים לנטול כל יום כדורים? אתן באמת חושבות שאחרת יהיו מתוסכלים? כאשר אמא שאלה על טיקים אפילו קולניים עקב נטילת קונסרטה, איש מקצוע ענה לה שהמדיניות היא לא להפסיק ושבעצם היו לילד טיקים גם קודם אבל לא שמו לב. יש כזה מצב, שאמא לא שמה לב לטיקים? ובנוסף קראתי שאם מופעים טיקים חייבים להודיע לרופא. קראתי שאינם מחקרים על ילדים מתחת לגיל 6. קראתי שאין יודעים מה השפעה על ילדים שנוטלים ריטלין לתווח רחוק. קראתי שילדים שנוטלים ריטלין מומלץ להפסיק בגיל ההתבגרות. ידעתם על זה? ריטלין זה לא משחק. קראתי כל זה כאשר אמא אחת סיפרה שנתנה לילד שלה בן 6 בעצת הרוקח 30 מ"ג במקום משהו 20 מ"ג + 5 מ"ג ריטלין והילד ישן המון. כך ראתי שסופרדוזה עלולה לגרום תרדמת= coma היו רק 5 מ"ג יותר. לי יש תשובות לא אחריות? היתה כאן אמא עם תואר ראשון שקיבלה -10 בבדיקת טובה. עבדה קשה בשביל התואר, אבל למי בא בקלות? אני מדברת רק מנסיון שלי ושל ילדי. אם היית רואה שיפור משמעותי על בנך, גם המורים היו טוענים שזה ילד אחר, גם מיפחינה חברתית, גם בחוגים, גם בבדיקת טובה קפיצה של 5.2 נקודות אחרי חודש עבודה בתכנה, מה היית עושה? שותקת? זה הייה הכי קל כי הפורומים אוכלים לי המון זמן. זה מה שאמרתי לאמא אחת, שאני מרגישה פתטית לספר לכולם אותו הדבר. היא ענתה שדווקא זה טוב כי בזכות זה שאמא לתאומות שנולדו ללא שמיע וכתבה באינטרנט על הטיפול המוצלח שעשתה לבנותייה, גם לתינוקת אחרת תהיה זכות לשמוע כמעט רגיל. אני רק משתפת אנשים ששועלים על תחליפים לריטלין או עונה לאענשים שלדעתי לא צריכם ריטלין. ואני מזכירה שתשובתי היא לא מיקצועית. יש לי יכולת לקרוא כל מאמר כולל רפואי ולהבין מה שקראתי. ואם לא הבנתי משהו יש לי קרוב עזרה. אין בכוונתי לפגוע באף אחד ולא במשרד החינוך שהיה עדיף לבדוק דרכים אחרים כדי לעזור לילדים במקום ה"אוכל המהיר"=ריטלין. אם הייתם מקבלים טיפול בתכנה כמו פיסיוטרפיה במקום ריטלין לא הייתם מקבלים את הטיפול? בגלל שאין מחקרים? בדקתם את המחקרים על ריטלין? לכמה שנים? אני מבטיחה לחפס מחקרים בסוף שבוע הזה. בלי נדר.

פרחיה2

New member
וואו, קראת המון דברים!

אולי תספרי לנו איפה קראת שלא יודעים איך הריטלין משפיע לטווח רחוק? אנחנו דוקא יודעים שהריטלין מוכר כבר משנות השלושים של המאה הקודמת, ולא שמענו על נזק מצטבר. גם לא שמענו שנהוג להפסיק את הריטלין בגיל ההתבגרות, אולי תספרי לנו איזה רופא מומחה כתב את זה ואיפה? את מבטיחה לחפש מחקרים. נשמח מאוד לראות מחקרים כאלו. ואם יש תוכנה כמו פיזיוטרפיה שעובדת כמו הריטלין אני אשמח מאוד לראות הוכחות להצלחתה. אז אל תשכחי להראות לנו גם מחקרים כאלו. כי אם יש תרופת פלא שאינה כדור כימי כוללללנו נשמח מאוד לעבור אליה מידית! ולסיום, האם את באמת מאמינה שאף אחד מאיתנו לא בדק אפשרות אחרת? את מוזמנת לדפדף בשרשורי הקודמים ולראות שכמעט אין הורה פה שלא ניסה את כל ההצעות האחרות {כולל התוכנה המיוחדת}, ולצערם של כולם פה- כולנו התאכזבנו קשות. ובדרך כלל נשארנו עם חור בכיס...

esty104

New member
אף אחד לא יודע, פרחיה2

לא בדיוק השתמשו בילדים אז. קראתי על 1955 יותר קוקרטי . אני לא התכוננתי עבור שיעור בהיסטורית הריטלין. הינה כתובת האתר http://www.pharma.us.novartis.com/product/pi/pdf/ritalin_ritalin-sr.pdf אני בטוחה שניסיתם הכל כמו כל הורה. אם ישנו מישהו שניסה גם את תכנת המחשב שאני מדברת עליה ללא הצלחה הייתי רוצה לדעת. חבל להמליץ אם ישנה הוכחה על אי-יעילותה. sharperbrain

srll23

New member
אסתי ישר כח

גם אני שרציתי ובקשתי עזרה לילדי ללא תרופות כמו רטלין ושללתי את מתן התרופה על ידי התקפתי בפורום ולא בצדק. מה שחברי הפורום שנוטלים כבר תרופות או נותנים לילדהם אינם מבינים שאנו מחפשי התשובות לא מעליבים חלילה אותם או יורדים עליהם להפך מנסיונם של נותני התרופות ומנסיונום של אחרים שכל הזמן מנסים שיטות חדשות רצוי שיספרו לא רק על כשלונות אלה גם הצלחות ויעשו טוב אם כולם!!! רצוי שבפורם זה הבמה תהיה פתוחה לכולם גם לאלה שמתנגדים לרטלין וכמובן שלשרלטנים אין פה מקום!!! סוף שבוע רגוע ומהנה לככככוווום.

תשובתך,esty104עם כל הכבוד-אינה

אחראית! אם ברצונך להמליץ מנסיונך ללא תרופות- בבקשה. אך אנא כבדי אותנו, אל תזלזלי בטיפול התרופתי התורם כל כך לנו ולילדינו ומשפר את איכות חיינו
לא בתוך ביתנו בבקשה. תודה!

esty104

New member
זה הבית של כל אמא שרוצה

את טובת הילדים שלה. זה האתר של כולנו, לא? למה זילילתי? הדבר היחיד שאתן מדברות עליו זה מינון הריטלין. אם מישהו שואל על תחליף כעילו פגע בכם. זו האמת, האמאות מפחדות מריטלין. גם בלי תופעות לוואי לא כיף לבלוע יום יום כדור בלי סכרת, לחץ דם, כרישי דם... ולא המלצתי לכם, אלא לאמאות שביקשו משהו במקום ולא הייתה לכם תשובה. זכותכם לעשות מה שתירצו עם ילדיכם כפי שיש זכות גם להורים שלא רואים פיטרון בנטילת ריטלין. ישנם מצבים שאין ברירה, אבל רוב הילדים לא עד כדי כך מסכנים את עצמם. בכל מקרה, ילד דומא לילד שלי לא זקוק לריטלין. וזה סופי. אני לא מבינה אתכם. אני מצאתי את האתר הקנדי במקרה, התרשמנו אני ובעלי ממה שמציע התכנה ומיד החלטנו שקונים. זה בשביל מישהכי יקר לנו. לא קיים יקר ממנו. מקסימום נפסיד 1000 ש"ח. וגם לא ציפינו לשינוי דרסטי. אולי בגלל זה ההפתעה. המבין שיבין! אתם יודעים איך התפרסמה מדונה, נכון? הופיע ארום וכל העיתונים פרסמו אותה. אם פגעתי במישהו אני מתנצלת. הכוונה שלי היא לעזור. אולי ניפגש בדרך הזו. ישנם כמה אמאות שרכשו את התכנה ואם התוצאות אצלהם גם כמו אצלינו, אולי באמת אפשר להפגש ביבנה. הייתי עושה "פינת מחקר", אבל ...

talia2811

New member
מדוע כל כך הרבה שגיאות כתיב?

שלום לכולכן, זיוה מה שלומך? נראה לי כי לאסתי כוונות טובות. אני בהחלט מתחברת.....לאנרגיה החיובית שמניעה אותה מבפנים. אסתי אומרת שהנאורולוג של בנה שאל אותה אם היא שמעה על בעיות התנ הגות בנות, אנא, בכל היקר, לעיתים טוב יותר לנסות ולהבין קצת מעבר.סוקרטס אמר:אני מטיל ספק בכול! אני יודע שאינני יודע! דבר נוסף: איננ י מצליחה להבין מדוע במבחן טובה בודקים פעם ראשונה ללא ריטלין ופעם שניה עם ריטלין. לא מוזר? הרי בפעם הראשונה תמיד הציון יהיה נמוך יותר מאחר וזה ניסוי ראשון ובפעם השניה הסיכוי לציון גבוהה יותר מאחר וזה נסוי שני. בפעם השלישית התוצאה תהיה אפילו עוד יותר טובה ... בלי שום קשר לריטלין. אלוהים... סלח לי, מדוע על שולחנו של הרופא מונחת תמונתו של הכלב של גרושתו משחק בעצם? ד.א. רק שלא ייפרסמו שום דבר בניגוד לרצוני! לדעתי האישית: בעית התנהגות אינה קשורה כלל וכלל להפרעת קשב וריכוזבעוד 30 שנה יקראו לזה בשם חדש כמו "ילדי המחשב" תרתי משמע. לילה טוב רק אל תסלקו מפה את מי שלא חושב כמוכן, אלא תטו אוזן ולב ותקשיבו. למטבע שני פנים. נהגו בחכמה למען הילדים כולם.

zivadina

New member
אני אתנגד לדיאינפרומציה בפורום

אני עובדת קשה מאוד כדי שנוכל לקבל כאן מידע מקצועי, מהימן ומעודכן, ולא אסכים שגולשים יערכו כאן "אבחונים" לגולשים אחרים. רובנו כאן מתמודדים עם ADHD מספר שנים שבהן ניסינו טיפולים וגישות שונות. מטרת מנהלות הפורום הזה היא לקצר את דרך החתחתים שעברנו ולהדריך את הגולשים לטיפול היעיל ביותר מבלי לסבול מ"מומחים בגרוש" ו"טיפולי קסם" שעשו לנו כאב בראש וחור בכיס. כל ההמלצות כאן צריכות להסתיים בהפנייה למומחה המתאים.

zivadina

New member
כל מי שרוצה לייעץ מדמיונו הקודח

מוזמן לפתוח פורום משלו.

esty104

New member
דזינפורמציה? ב"ליקוי.. ישנה עוד אמא

שביתה השתפרה. ואני מקווה שתיקראו עוד. זה מה שאנחנו רוצים. ילדים מאושרים. אני לא מאיימת על אף אחד. זיוה, לך מגיע כל הכבוד והפרס שהבנתי שקיבלתם על טוב לבכם. את בהחלט עובדת המון ועונה מייד מכל הלב. וזה מצויין למי שבאמת אין לו ברירה. את שם עם עוד בנות שמכירות כל מה שקשור לריטלין ורק רוצות לעזור לקחת בקלות מה שיש. האמת היא שאפשר גם עם כדורים, אבל אם אפשר בלי לשווה לנשות? אם היה ביכולתי הייתי שולחת לך תכנה שתנסי ואחר כך היינו מדברים. וזה נכון שיש לי המון טעויות כתיב. אולי היגיע הזמן שאקדיש יותר זמן לזה. בושה שביתי בכתה א' מתקנת אותי אבל עכשיו היא ישנה. לילה טוב!

spidergirl

New member
בדיוק דיסאינפורמציה

מה שמייחד את הפורום הוא אמינות ודיוק ואין סיבה שזה ישתנה בגללך. כתבתי לך כבר קודם מה דעתי על ההודעות שלך - בורות בורות בורות. הדבר הבסיסי שאת לא מבינה הוא שגם אם מסתדרים ומצליחים בלי ריטלין אפשר לשלם מחיר כבד. אז אפשר בלי, אז מה? ריטלין במקרה המינימלי הוא איכות חיים במקום עצבים מרוטים ופעמים רבות מציל חיים.

esty104

New member
הצלחתי ללמוד צרפתית,

על אנגלית אין מה לדבר, אבל עברית נכונה אין לי סיכוי בגלל שאני לא מוצאת היגיון, חוקים. אני כאן מעל 16 שנים. גם אם אשקיע מעמץ לא אצליח כי אני לא מסוגלת ללמוד בלי חוקים. במעט דברים מצאתי חוקים כמו לשמוח זה ח ולא כ. מאוד כואב לא לדעת שפה יפה לא רק לכתוב נכון. גם עם אני מכירה מילים יפות אין לי מוסג איך לכתוב ומפחדת שלא יבינו משהו אחר. זה החיסרון בלהגר (leager) לארץ אחרת\ לעלות לכאן בעצם. מזלי, או לא, הוא שאני מתכתבת באנגלית וכאשר אנ אני זקוקה לעברית חברותי עוזרות לי.

zivadina

New member
חשוב לנו לדייק במידע, לא בכתיבה

ואני מקווה שאף אחד כאן לא יתייחס לשגיאות הכתיב שלך, אסתי. אנחנו פורום להפצת מידע אמין על ADHD, לא פורום לכתיבה נכונה.

באמת שאין כוונה לסלק אף אחד

וכל דיון כמו בשרשור הזה, הינו חשוב מעין כמוהו! הלוואי יהיו עוד רבים כמותו. מה שנדמה לי לעיתים בדיונים הללו, שלא ממש משקיעים זמן לקרוא את ההודעות כלשונן ומייחסים להן דברים שלא שם. לי אישית חשוב מאוד להדגיש- 1. כל אחד מוזמן לכאן ללא קשר לסוג הטיפול בו בחר להשתמש. 2. כאשר אני אומרת כל אחד- זו בדיוק הכוונה! אבל ללא זלזול. מה הכוונה? כל אחד רשאי לאמר דעתו, כל עוד אינה מנוסחת כהטפת מוסר לאחר! כל עוד אינה מטילה ספק בהחלטותיו לגבי עצמו. לספר מתוך נסיון ודעה אישית (בהדגשה)- בלי לגרום לצד השני תחושה מתגרה/משפילה/מזלזלת וכדו'. 3. הלוואי ויימצא פתרון אחר מטיפול תרופתי. עד עתה אין. כל טיפול משלים הינו תוספת מקלה (פרט על הארנק) אולי- אך אינו מהווה תחליף עדיין לצערנו. לפחות- לא לכולם. 4. אנא שימו לב, ישנו ים של מידע באינטרנט- חלק מהמאמרים הינם מוזמנים ע"י חברות מסוימות הרוצות לקדם את מוצריהם! בדקו היטב את המאמר והיכן מצאתם אותו, לפני שתיטו להאמין לדברים שאינם מבוססים והינם פרסומת גרידא. 5. אנא אל תעירו זה לזה על שגיאות כתיב. מי שירצה שיתקנו אותו, יבקש.
נא לא לשכוח, בדיקת טובה מהווה חלק מן האבחון המקיף! מי שרוצה לוודא כי האבחון יהיה אחראי, רציני, מקיף ומלא- כמו גם מדויק, אחריותו היא לוודא כי הוא מבצע אותו במקום מקצועי !!!! זהו החלק שלנו באבחון. לוודא כי הוא מתבצע ע"י מומחים, במקצועיות וכי לא נשכח שום פרט. גם היום להפרעת התנהגות ישנה הגדרה נפרדת, כאשר היא נפרדת... לכולם כאן- יש לנו ספריה מלאה במידע,מחקרים,תשובות מומחים מהשורה הראשונה, הכוונה ויעוץ בכל תחום אפשרי בנושא ADHD. קחו את הזמן להשתמש בה! היא כאן עבורכם. כמונו. שבת שלום.

spidergirl

New member
ידה של זיוה חסרה בפורום

ביומיים האחרונים, וחבל, היא כנראה תדע לענות לך יותר פוליטיקלי קורקט. ראשית, 3.71 היא תוצאה באמת גבוהה, ומבחן טובה ועוד איך יכול לשקף אינטלגנציה. אין סיבה שתשקיע משאבים מנטליים בלשרוד כשאתה יכול לתפקד ברמה כל כך גבוהה, זה מתסכל ועושה לך עוול. הגישה כיום היא לתת ריטלין גם כאשר ההפרעה קלה, משום שההפרעה גורמת להתאמץ במקומות הלא נכונים. הדבר הכואב ביותר הוא שמתאמצים בלי לדעת שאפשר אחרת. ריטלין הוא תרופה בטוחה ואין סיבה להמנע מנטילתו אם הוא מועיל. גם אני מחוננת והסתדרתי יפה בלי ריטלין עד גיל 23 אבל המחיר ששילמתי על המאמץ היה גבוה מדי. אני נוטלת מדי יום ריטלין ובניגוד לקודם - ממצה את הפוטנציאל שלי. אסתי - אם את לא יודעת, עדיף שלא תעני, התשובה שלך מקוממת, כמה בורות בהודעה אחת. כמה עובדות: 1. 90% יצליחו יפה במבחן טובה 2. אחוז מסוים מבעלי ה- ADHD יצליחו אף הם, לכן מבחן טובה איננו כלי בלעדי לאבחון. 3. להסתדר יפה זה לא לתפקד מצוין. ADHD לא מטופל גובה מחיר, לעיתים כבד מדי. 4. אין קשר בין מנת משכל לקשב וריכוז. 5. ככתוב, מבחן טובה משקף אינטליגנציה, אם הריטלין אכן משפיע כמובן.

zivadina

New member
נהלי תשובות בפורום - לחברים החדשים

שלום רב. אנו משקיעים מאמצים רבים (אשר זכו אתמול בפרס של חברת "תפוז") כדי למסור מידע מקצועי ואמין על מקורה של הפרעת קשב ורכוז, על האבחון המקצועי שלה ועל הטיפולים המקצועיים המגוונים אשר עוזרים לה. לשם כך הרכבנו ספרייה מקצועית אשר נותנת מידע אמין על אפיוני ההפרעה, האבחונים שלה והטיפולים שלה. הודעות אשר משקפות חוסר ידע עלולות להטעות את הגולשים החדשים. כמו כן, לא נסכים לזלזול בטיפול התרופתי אשר מוכר על ידי משרד הבריאות כטיפול יעיל בהפרעת קשב. בנוסף, אנו אוסרים כאן על פרסומת סמויה, אבל מעודדים המלצות מתוך נסיון אישי על טיפולים שעוזרים. לסיום, הנוהל של מתן זכות קדימה למומחה לענות בשרשור שהוכן לכבודו, משקף בדיוק רב את החשיבות הרבה שאנו נותנים למידע מקצועי, ואני מבקשת להמשיך להקפיד על נוהל זה: אין לענות לפני המומחה! בברכה זיוה דינה הנהלת פורום הפרעות קשב ADHD

למעלה