ציון בתחום אחד

Romonov

New member
ציון בתחום אחד

מה ההבדל בין 135 ל136 האם זה אומר שיש הבדל תשובה אחת נכונה (לא נראה לי) ,לכן השאלה שלי איך שבאותו מועד יש שקיבל 135 ויש 135 (באותו חלק כמובן)?

Romonov

New member
תיקון טעויות

מה ההבדל בין 135 ל136 האם זה אומר שיש הבדל של תשובה אחת נכונה (לא נראה לי) ,לכן השאלה שלי היא איך יכול להיות שבאותו מועד יש מישהו שקיבל 135 ויש מישהו שקיבל 136 (באותו חלק כמובן)?

yakirml

New member
שאלה יפה

במבט ראשון זה לא נראה אפשרי כי אין קפיצה מ-135 ל-136 בטבלה של המרכז הארצי באף אחד מהתחומים. לפי שחושבים על זה לעומק, אתה בטוח שראית דבר כזה ובמספרים האלה (135 --> 136) ?

Romonov

New member
כן

בחלק המילולי אני יודע שיש שקיבלו 140 ויש שקיבלו 141 (במבחן האחרון-יולי).

yakirml

New member
תשובה (קצת מורכב)

נראה לי שיש לי פתרון לשאלה שלך. בו שנייה נתחקה אחרי תהליך חישוב ציון במרכז הארצי. דבר ראשון הם מחשבים ציון גלם (כאשר לכל תשובה נכונה בתחום מסויים מקבלים נק. אחת). לאחר מכן הם מתאימים לציון הגלם, ציון בתחום ע"פ הטבלה של המרכז הארצי(הציון בתחום נע בין 50 ל-150) עד לכאן אין בעיה. אבל (וכאן מתחילה הפואנטה) המרכז הארצי מתיימר ליצור מבחן זהה ברמתו בין המועדים השונים (למרות שהשאלות משתנות בין מועד למועד) ! לכן הם נאלצים לבדוק מהו אחוז הנבחנים שהוציאו ציון מסויים ולהשוות לאחוז ה"נורמלי" שצריך להתקבל (ע"פ פעמון גאוס- צורת התחלקות נורמלית של ציונים). נניח שיצאו להם התוצאות הבאות (בטבלה): ציון גלם------->ציון בתחום-------->אחוז הנבחנים שהוציאו ציון זה ______________________________________________ 44 ------------> 140 ------------->1% 45-------------> 142 -------------> 0.8% אבל האחוז הנורמלי לציון 142 הוא 0.6% ולא 0.8% ! לכן על מנת "לפצות" על הפער הם מורידים לכל מי שקיבל 142 נקודה אחת ל-141. ונוצר מצב בו נבחן אחד קיבל 140 ונבחן אחר קיבל 141 למרות שהדבר איננו יתכן ע"פ הטבלה הפשוטה של המרכז הארצי. זה נראה לי כרגע הפתרון ההגיוני ביותר (עם לא הבנת תשאל) כמובן שהאחוזים בדוגמא שלעיל בדויים וההסבר פשטני. מקווה שעזרתי לך.

Romonov

New member
הבנתי

את התיאוריה שלך אבל מה קורה עם אלה שלא טועים בכלום, תיאורטית יש להם 150 ונניח שגם שם הוציאו יותר באחוזים אז איך תנרמל ציון מושלם כדי בלי לפגוע באמינות המבחן(הרי מישהו צריך להוציא ציון מושלם)? חוץ מזה השם של הציון הוא גלם זאת אומרת לא מעובד עדיין , יכול להיות שזה רק שם? כי על זה התבססה השאלה שלי. אם בכל זאת לא הבנתי אותך אשמח אם תרחיב.

yakirml

New member
תראה, ישנן שתי אפשרויות

א. לא מנרמלים את הציון של מי שענה על כל השאלות נכון והוא מקבל אוטומטית 150 בתחום (מה לעשות, לכל שיטה יש מגרעות). פרט לציון 50 (כל התשובות שגויות) ולציון 150 שהם קבועים, כל שאר הציונים "צפים" ותלויים באחוזים נורמליים. זה לדעתי הפתרון העדיף והנכון. ב. מנרמלים ציוני 150 ל-149, לא חייב להיות מישהו שהוציא ציון מושלם. זה פתרון פחות טוב ונראה לי שיש כאן איזה שהוא כשל שפוגע בשיטת הציונים כולה. לא הבנתי למה אתה מתכוון בנוגע לשם "ציון גלם".

אתם סתם מעלים פה ספקולציות

אין לכם איך לדעת כיצד המרכז הארצי קובע את הציונים,לדעתי זה משהו יותר מסובך ממה שאתה חושב,תהייה בטוח שדנים על הציונים והמבחן הזה הרבה מאוד וזו גם הסיבה שלוקח לציונים כ"כ הרבה זמן להגיע.בכל מקרה הדרך שלך לאיך שמגיעים לציון נראית לי מאוד הזוייה.

Romonov

New member
ברור

שאנחנו מעלים ספקולציות זו מטרת הדיון,לא? yakirml גם אני חשבתי על האופציה הראשונה והיא נראית לי הכי סבירה ממה שאנחנו יכולים להעלות על דעתנו בלי מידע פנימי של המרכז. בקשר לגלם אביא פירוש מבבילון גלם-חומר טבעי, חומר גס, לא מעובד, נא, לא מבושל, לא מוכן, לא מזוקק, לא מתורבת אתה מבין הכונה ב"ציון גלם" היא לציון לא מעובד שעוד לא עשו עליו נירמולים וכדומה,לפחות ככה אני מפרש את זה!

yakirml

New member
דרך הזוייה הא ?!!!!!!!!../images/Emo46.gif

תראה, זה שאתה חושב שבמרכז הארצי יושבים לאחר כל מועד מבחן ומתחילים לדון ולהתווכח עד אין קץ על אופן החישוב המתאים למועד,זה בעיה שלך, אתה חי באשליות. למרכז הארצי בטוח יש שיטה הגיונית ושיטתית לחישוב ציונים. הפתרון שהבאתי נועד להסביר את העובדה שאנשים מקבלים ציונים שאינם מופיעים בטבלה של המרכז הארצי. כל השאר מבוסס על ההסבר שמופיע בחוברת של המרכז (קראת את זה פעם ?). העובדה שאתה קורא לדרך שלי הזוייה מבלי למצוא בה כשלים או להציע רעיון אחר רק מעידה על כך שאתה לא יודע על מה מדובר בכלל. אף אחד לא מתיימר להבין לחלוטין את שיטת העבודה של המרכז הארצי אבל חייב להיות בה היגיון כלשהו ושיטה.

אממ

דבר ראשון,תהייה בטוח שכן נערכים דיונים,מפני שאלמלא היו נערכים דיונים או משהו בסגנון לפחות,אתה היית יכול לקבל את הציונים הרבה יותר מהר. דבר שני אני לא הצעתי רעיון אחר,כי פשוט לא מעניין אותי איך המרכז הארצי עושה את מה שהוא עושה..ונראה לי שגם הגזמת, הפכת את הטבלה הזו מהחוברת הרשמה למינימום לוחות הברית,אני בכלל לא חושב שבמרכז הארצי משתמשים בטבלה הזו כדי לקבוע לך את הציון.ואם כן אז בדרך אחרת,ממש שתיארת. ודרך אגב ברור שחייב להיות לשיטה הגיון,אני מאחל לך בהצלחה בניסיונותיך לעלות עליו

Romonov

New member
וזה דבר רע

שאנחנו מנסים להבין איך דברים עובדים? נקח הכל כמובן מאליו? אם לא נתעמק בדברים שאנחנו לא מבינים לתומם איך נתקדם? נכון שאפשר להגיד שזה משהו שולי אך אותנו הוא מעניין!

הלוו גבר גבר

תרגע..מי אמר לך שזה דבר רע...אותי זה לא מעניין!!!..מה לא היה ברור במה שכתבתי??...מצידי תמשיך להתעסק עם זה מעכשיו ועד לא יודע מתי..תהייה החיקוי של אנדרו ווילס ,אל תצא מהבית שנים ,תגייס מחשבים של אנשים אחרים{כמו כל התוכנות האלה},ונקווה שתמצא את הפיתרון.. ועכשיו ברצינות..זה שאמרתי שזה לא מעניין אותי זה לא אומר שזה רע,אם אתה מתעניין בזה סבבה..מי אני שאני אגיד לך לא..אתה אפילו מקבל את תמיכתי,ואת תמיכתו של העם,כולם מאחוריך{או שלא}..

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif גבר גבר ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

אני לא מבינה מה הבעיה שלך . מה מפריע לך שהם מנסים לחשוב על איך דברים פועלים ? זה כואב לך או משהו ? אוקיי- אז אותך זה לא מעניין. מה לעשות- לא הכל בעולם נועד לעניין כל אחד. אתה לא חייב לצאת בהכרזות נגד הדיון שלהם, ללא כל בסיס הגיוני. לזלזל <"אל תצא מהבית שנים ,תגייס מחשבים של אנשים אחרים{כמו כל התוכנות האלה},ונקווה שתמצא את הפיתרון", "אתה אפילו מקבל את תמיכתי,ואת תמיכתו של העם,כולם מאחוריך{או שלא}.."> אני פשוט לא מבינה למה. מה האינטרס שלך בכך שלא יתקיים ניסיון להבין את שיטות החישוב של המרכז הארצי ?

זה כבר הפך למגוחך

זה לא מפריע לי,בכלל לא,זה מה שהייתם צריכים להבין מההודעה למעלה.. כואב לי?..למה שזה יכאב לי?..וגם הציטטה הזו שהבאת,היה כ"כ קשה להבין שזה היה בציניות? תהייו בריאים נראה לי שהפסיכו הזה דפק לכם את השכל.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif ... ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

למה שיכאב לך ? לא יודעת, תראה איך הגבת להם. לא, לא כ"כ קשה להבין שזה היה בציניות, אבל ציניות שפירושה זילזול. ... ובטח, תאשים את הפסיכו'
תמיד הפסיכו' אשם

אוקיי

זה ממש לא היה זלזול..אם היית מכירה אותי..היית יודעת שאחד העקרונות היותר בסיסיים שאני תומך ומתנהג לפיהם הם חוסר זלזול לזולת..אם זה השתמע כזלזול קבלו את התנצלותי..ותפסיקו גם לקחת כל מילה שמישהו מוציא מהפה ברצינות ,זה סתם מקשה על החיים בהצלחה.

yakirml

New member
תראה, Romonov, שאל שאלה

ואני סך הכל ניסיתי לעזור לו. גם לי אין עניין רב בחישובים של המרכז הארצי אך עם זה מעניין אותו אני מוכן לנסות לעזור לו. ברור שהשאלה שהוא שאל "קצת" יותר מעניינת מהשאלות הרגילות בפורום הזה: מתי המועד הבא של הבחינה ? איזה קורס כדאי לקחת ? מתי נסגרת ההרשמה ? ומהווה איזה שהוא אתגר מנטלי. עם זה לא מעניין אותך, אל תתערב.

למעלה