ציוד.

ציוד.

שלום אני מתכננת טיול לצפון הודו למשך חודש בחודש מרץ-אפריל. קודם כל וחושב להדגיש מעולם לא הייתי בטיולים כאלה,אולי פעם פעמיים בחיים ישנתי באוהל עם חבר,וזהו. לכן כל עניין הציוד וכל השאר מאוד מדאיג אותי. לא חשבתי על זה בכלל,אבל התחלתי לברר על הציוד,ומסתבר שמדובר בהמון כסף והמון התרוצצויות. אני מנסה לחסוך ולצמצם כמה שיותר בהוצאות. במלטייל יש מחירים מופקעים,ברור לי שיש דברים חיוניים ,אז אנא המליצו לי על דברים שאסור לוותר עליהם ולא מעונינת בסתם מותרות. וגם אם ידוע לכם על חנויות יותר זולות,שכל מעיל או תיק לא יעלו שם אלפי שקלים. השותפה שלי רוצה טרקים של יום,אני אחרי שהבנתי שמדובר מבחינתי בהמון ציוד,חשבתי אולי לוותר על הטרקים,ולהסתפק בטיולים,אלא אם כן תגידו לי שזה כמעט אותו דבר מבחינת הציוד. שתבינו אין לי אפילו נעלי הליכה לטיולים כאלה,זה ברמות ממש קשות חחחח אחרי לבטים רבים עם עצמי,חשבתי שלא משנה מה, אני צריכה ציוד תרמיאלים ,אז אם כבר שיהיה לי ציוד ... (בגדול רוצה לראות את כל הודו) עוד שאלה ,עד כמה ניתן להנות מחודש של טיול בצפון הודו,לטעמי זה מעט מדיי,לא ממצא. וגם העניין של להוציא כל כך הרבה כסף על ציוד ועוד בשביל חודש,נראה לי לא הגיוני . אוקיי,אז נתחיל עם רשימת ציוד למישהי שאין לה כלום! בגדים,נעליים. האם קר מדיי בעונה הזו? איזה ביגוד יתאים? איזה ביגוד חובה? קחו בחשבון שאני רגישה לקור. תיקים? איזה תרמיל אני צריכה לחודש טיול,איזה תיק לוקחים לטרק של יום? מה לוקחים לטרקים של יום מקסימום יומיים? האם טרק של יום בכלל מתאים לצפון הודו? לפי השיטטוים באינטרנט,אין דבר כזה טרק של יום בצפון הודו. מקסימים 3-5 ימים. תקנו אותי אם אני טועה. האם להישאר רק ברמה של טיולי יום,או שאם אני כבר בצפון הודו אז אסור לוותר על טרקים? בריאות-עם בעיות בנשימה כמו אסטמה בעייתי לעשות טרקים? זה בינתיים השאלות,אם יש ציוד שלא ציינתי אנא הוסיפו,ושוב רק דברים נחוצים שאי אפשר לוותר עליהם. המטרה היא לצמצם בהוצאות אבל לא להתפשר על האיכות. תודה :)

מרץ-אפריל

חודשים מרץ-אפריל עדיין מוקדמים מידיי לטרקים בהודו כי מז"א עדיין קר ומקומות גבוהים לא נגישים עבירים. תחשבי ברצינות לשנות את היעד לנפאל שם יותר מתאים לטייל ולטרק בחודשים אלה . תוכל אומנם לטייל ולטרק באזור דארג'ילינג וסיקים בצפון מזרח הודו אך אפשרויות הטרקים שם לא רבות בכלל בעוד נפאל הרבה יותר מתאימה. לגבי ציוד, הוא לא זול זה נכון, אבל אם זה לכם לא טיול אחרון, ההשקעה עכשיו תיהיה גם לעתיד. כמובן שניתן לקנות שם ציוד אבל על האיכות אין אחריות

קרלטון

New member
קודם כל להירגע

אנשים טיילו באזורים האלה גם לפני מאות ואלפי שנים, את יכולה להיות בטוחה שהם לא הגיעו עם ערימת ציוד משוכלל ומדונדש מחנות המטייל הקרובה
הטעות העיקרית שאנשים עושים היא בדר"כ לקחת יותר מדי ציוד ויותר מדי יקר, משתמשים בו פעם פעמיים ואז סתם נסחבים עם משקל ונפח מיותרים כל הטיול. תבחרי כמה פריטים בסיסיים ותתאימי את הטיול למה שיש לך. מהתגובה שלך ברור שגם ככה את לא מכוונת למקומות שיחידי סגולה מגיעים אליהם. בואי נקח כמקרה לדוגמא את הטרק הקצר לטריאונד באזור דהרמסאלה. רוב המטיילים לא ישנים בעיירה מקלאוד גאנג' אלא באחד הכפרים הסמוכים באגסו או דהרמקוט, ככה שמשם את מתחילה. ההליכה לטריאונד היא הליכה של כמה שעות טובות עד יום, וכוללת מסלול עם סלעים ואבנים כך רצוי שתהיינה לך נעליים נוחות. נוחות זה לא אומר משהו מטורף, פשוט נעליים סגורות עם סולייה חזקה, שמחזיקות לך את הרגל. אין כל כך מצב לרדת בחזרה באותו יום, אחרת תעשי את כל המסלול מהר מהר ולא תספיקי להנות מהמקום. אז מדובר על טרק של יומיים. כשאת מגיעה לטריאונד את צריכה למצוא פתרון שינה. אנחנו לא לקחנו אוהל, אלא מצאנו איזו מערה קטנה ושם התמקמנו. הבעייה המרכזית שאתה את צריכה להתמודד בלילה היא הקור. קר שם ממש. לי היה שק שינה שעומד בטמפ' נמוכות, לחברה שלי באותו זמן היה שק שינה די סטנדרטי. אז אני הלכתי ופשוט אספתי ענפים יבשים מהאיזור בגדלים שונים, עשינו מדורה בפתח המערה וישנו קרוב אליה, הוספנו עצים מדי פעם. לא, לא השתמשתי בשום גרזן או אפילו סכין, פשוט שברתי ענפים שנראה לי שיבערו או אספתי מהרצפה. דרך אגב, זה היה במשהו כמו מאי אם אני זוכר נכון. ישנו על האדמה, על שלים שזמינים לך בעיירות / כפרים האלה בכל פינה. לא הבאנו שום מיכלי שתייה משוכללים אלא פשוט בקבוקי מים מינרלים. בדרך חזרה יש פנייה לאיזה מפל / מעיין שאפשר לקחת ואז לחזור לשביל ה"ראשי", נקודה כיפית ממש ושקטה, בגדי ים מיותרים, גם באמבטיה שלך את לא לובשת אותם
אז על איזה ציוד מדובר עד כה? נעליים נוחות. שק שינה. חולצה ארוכה. של. תרמיל גדול מספיק לקחת את בקבוקי המים ועוד קצת שטויות. פנס. זהו. אם ממש רוצים לוותר על שק השינה זאת גם אופציה אם כי פחות נוחה, תחליפי אותו בכמה שלים ועוד טיפה בגדים חמים ולא תצרכי להיסחב עם דבר שתופס לך המון מקום בתיק כל הטיול. שוב, נוחות במקום אחד מול נוחות במקום שני. כמובן שאפשר תמיד להוסיף גזיות משוכללות, אוהלים במתאימים למזג אוויר ארקטי של מינוס 30 מעלות ומה לא. אבל מה שחשוב להבין שזו בחירה שלך ואם אין אז את פשוט מתאימה את עצמך למה שיש. ובסופו של דבר אם הסיפור ממש מלחיץ אותך תזכרי שרוב המטיילים בצפון הודו לא ממש עושים יותר מדי טרקים. לא חובה והעיקר זה שתעשי מה שמתחשק לך, לא מה שנראה לך ש"צריך" לעשות בטיול. תהני!

תודה סיימון וקרלטון,כמה זמן לפני הטיסה חיסוני

כמה זמן לפני הטיסה צריך לעשות חיסונים להודו? מה דעתכם להוסיף את רג'סטאן לטיול שלי? מה מזג האוויר שם בתקופה הזו? נורא בא לי רג'אסטן...מה יש לראות שם?

הודו

יש להתחיל את תהליך החיסונים לפחות חודש וחצי לפני היציאה לדרך . לגבי ראג'יסטאן , אפריל-מאי הם החודשים החמים ביותר בהודו, כולל ראג'יסטאן. אם כר אז, תתחילו בראג'יסטאן ואז תעלו צפונה. בהצלחה .

למעלה