ציוד רפואי

• פותח הנושא Lydo
  • פורסם בתאריך

afiksambol

New member
לדעתי זה כזה נורא... |פרצוף מאוכזב|

"אנחנו בתור מתנדבי מדא חונכנו לגנוב כל דבר שלא מחובר לרצפה וכל מה שמחובר לרצפה לפרק וכל מה שמחובר לרצפה ואי אפשר לפרק אז לקרוא לחברה ולפרק יחדיו"
אם יורשה לי (ואני מניח שיורשה לי...) - מי זה אנחנו ??? על-ידי מי חונכנו ??? אני חונכתי (ועל פי אותו מוטו חינכתי דורות שהגיעו אחרי) שאנחנו שם בשביל החולים/פצועים/נפגעים שלנו. אני לא אעשה לך את השטיפה שעשו כאן לפני, אבל כן, גם לדעתי כל דבר שתבקש בתחנה (בגבולות הסביר וההגיוני) אין שום סיבה שלא תקבל ביושר. זאת באמת לא חוכמה לגנוב את הציוד, מצד שני בגלל "חכמולוגים" שחונכו לגנוב כל דבר, לנו נהיה הרבה יותר קשה לקבל ציוד מינימלי מגורמי חוץ (לדוגמא, לבקש מהאחות במיון כפפות במידה נורמלית אחרי נסיעת במשך חמישית...).

amitzahavi

New member
למרות שאהבתי את המשפט....

אני לא הבנתי איפה קיבלתה את החינוך ה"מדא"י הזה... אני אפילו ככפפות מבית חולים לא לוקח בלי לשאול... אני לא מבין למה צריכים לגנוב ציוד...לא מספיק שיש מתדבים שאפילו צווארונים גונבים, מסיכות חמצן (כאילו מה אפשר לעשות עם מסכת חצמן??? לבחר אותה לדבק???), מכשירי קשר, ציוד מהאט"ן שכולל כול מיני דברים שלא צריכים להסתובב אצל אנשים בבית.... באמת שאני לא מבין את זה... מהצבא כנראה בגלל שיש לנו מדינה מוזרה וקטנה, זה ניהיה ספורט לגנוב... לפני שנה אם אני לא טועה שהיה פרויקט החזרת ציוד צה"לי למשטרה בצורה אנונימית אנשים החזירו משגרי RPG, רימוני יד ואמל"ח רב... מה הקטע...? למה מה אפשר לעשות עם זה בבית? {דווקא באיזור שבו אני גר אולי זה יותר שמיש אבל בכול זות...} אני כול מה שרציתי אבל ממש הכול קיבלתי מהתחנה. פשוט מאוד הבאתי לאחראי מחסן שלנו תיק ריק וביקשתי שיכניס מכול טוב...ואכן הוכנס מכול טוב, בכמות מכובדת, ובאישור של מנהל התחנה ככה שאני לא מבין למה יש לגנוב... אם יש לכם סיבה שצריך להיות אצלכם ציוד, תיהיו בני אדם, תבקשו ותקבלו... תופעה מצחיקה אצלנו באמבולנס הרגיל במודיעין שנעלמים ונפלונים...ממש נעלמים, ולא 1 או 2... חצי קופסה.... בזמן ששבוע שלם אין נסיעה אחת אפילו כול יום מכניסים ונפלונים חדשים... פשוט מכה...ככה גם עוד כול מיני ציודים בתחנה שלנו אבל אני לא ירחיב כאן... כול מתנדב\ת מסתובבת עם תיק רופא בבית (מילא אם היה אוטו) ובשביל מה...? אין תשובה.... מוקדש לכול מי שיודע מי הוא...

שוטר82

New member
אני חייב לציין שהפתעתם אותי עם

תגובות ובצדק זה עדין נקרא כגנבה . למרות שצרכים להשלים ציוד לפחות תשאלו ואל תעלימו

מחזיקי מפתחות עמית

ראיתי שמישהי עשתה את זה זה נורא נחמד מעבר לזה אתה מכיר את הכמה חבר'ה בתחנה שעושים "קניות" באמבולנס ובבתי החולים צריך למצוא מי אלו ולעקור את התופעה הזו מהשורש

amitzahavi

New member
אני מכיר ואתה מכירה

(ומה זות אומרתה מחזיקי מפתחות עמית?)

אתה מכירה?

אתה צריך להיות יותר סגור על עצמך
האמת שאני לא מכירה חוץ מאחת אני לא יודעת מי עוד לוקח בתחנה הזו הכוונה הייתה: מחזיקי מפתחות, עמית. אנשים עושים מזה מחזיקי מפתחות די מגניב כמו שפעם היו עושים עם ה AW חוצמזה שיש אנשים שנהנים להגיד יש לי

MdaMen

New member
כן, מוכרת התופעה

של לעשות מחזיקי מפתחות מאירויים קטנים, מהצינורות של המסכות חמצן וגם מהקטטרים של הסקשן. ויש גם את ה"אופנה" של השקיות עירוי הקטנות שממלאים אותם צבע ותולים בחדר או על התיק. אם לוקחים את זה אחרי שימוש אז אין לי בעיה, לא מבין מה רע לקחת צינור ממסכת חמצן ששימשה אותנו כשטיפלנו באיזה חולה, אבל לא, הם רוצים חדש. סתם לבזבז. בכל מקרה הצינור לא בא במגע איתו או מתלכלך וכאלה... תאמינו לי, אם לא יתחילו לאכוף את הדבר הזה ולקנוס (כן לקנוס) או להעניש את המתנדב שימצאו אצלו ציוד שלקח ללא רשות אז זה לא יגמר והתופעה רק תתגבר.

../images/Emo6.gif הנושא של העירוי לא חדש

לי היו שלושה או ארבעה דורות של כאלו בזמן שהייתי מתנדבת נוער יש לי עדיין שניים כולם נלקחו אחרי שהיו פגי תוקף או אחרי שימוש

New member
ועכשיו ברצינות

אתחיל ואומר, לגנוב זה אסור. אבל, תסכימו איתי שרוב הציוד נלקח, כאשר הגורמים הללו מתקיימים.: 1. הציוד הינו ציוד מתכלה. 2. עלות הציוד הנלקח נמוכה. 3. לקיחת הציוד נעשית לא לתועלת אישית אלא לצורך עזרה לזולת במצבי חרום. 4. לקיחת הציוד לא תגרום לפגיעה במבצעיות של הגורם ממנו הוא נלקח. במקרה שהתנאים האלה מתקיימים אני לא רואה בעיה חמורה בלקיחת ציוד מארגון רב תקציב כמו מד"א או צה"ל, וכל זה לא בשביל התועלת האישית שלנו אלא התועלת של הסובבים אותנו. לדעתי מתנדב או חייל שתורם מזמנו ויכולתו זכאי לפחות למינימום הזה. ודרך אגב, לכל המקטרגים, גם אם ביקשתם מא. מחסן ציוד והוא נתן לכם, זו עדיין נחשבת גניבה ממד"א כי הציוד לא שייך לו אלא לארגון. אבירם.

זה לא נחשב לגניבה

כי אנחנו חלק מהארגון, הציוד הזה משמש אותנו לרוב לשעת חירום והכל נעשה תחת פיקוח זה כמו שתגיד שלתת לכונן ציוד כוננים זו גנבה כי הוא לוקח את זה הביתה

amitzahavi

New member
גניבה???

הציוד שאני מקבל מא. מחסן מקבל אישור לפי כמות מאחראי תחנה.... אני לא מוכר את הציוד או פותח חברה לע"ר אלה תכלס משתמש בו בשטח...והמון...יצוא לי להגיע למקרה ביום לפחות מהבית החל מת"ד ועד להחייאות... אם זה לא הציוד שיבואו ממני זה ציוד שיבוא מאמב' או אטן לחולה הבאה...ובני המקרים הציוד הוא מאותו מדף בדיוק.

New member
לא משנה ממי האישור

במד"א יש מחירון של ציוד למתנדבים, כל עוד הוא קיים גם אם לקחת את הציוד באישור של מנהל אזור, זה עדיין נחשב גניבה. אם תקרא היטב את כל ההודעה שלי תבין שהזכרתי את העובדה הזו כקינטור לכל המקטרגים נגד "הגנבה הנוראית" שמבוצעת מידי יום ע"י מתנדבי מד"א רק בשביל לעזור לאנשים במצבי חרום. אם אינני טועה הייתה זו lanza שטענה בצביעות מה רבה כי "גניבה זה גניבה ולא משנה מאיפה או מי גונב מה" בדיוק כשפסקה לאחר מכן היא הצהירה בריש גלי כי גם היא גונבת בסיוע אחראי המחסן ציוד ממד"א. אבירם

New member
שכחת חלק קטן אך מהותי

גניבה מוגדרת כלקיחת חפץ כלשהו מבלי רשות מבעליו. (ראה גם חוק העונשין הישראלי סעיף 383,גניבה - מהי, תת סעיף א(1)). תאר לך מצב שאחראי הרכב אצלך בתחנה יבוא אלייך ויגיד "עמית, הודיעו לי שאנחנו עומדים לקבל אמבולנס חדש ואנחנו לא צריכים את הישן אז קח אותו" - זה גם לא גניבה כי זה "ברשות" ? מן הסתם להשוות אמבולנס שלם לתחבושת או וונפלון זה אבסורד אבל האנלוגיה ברורה. ככה שגם המתחסדים שלוקחים רק באישור אחראי מחסן "גונבים" ציוד ממד"א כמו כל השאר. ועכשיו אני חוזר ללמוד, אבירם.

amitzahavi

New member
אז אתה אומר...

שעל כול תחבושת נפנה למשאל אם כי הרי מד"א זה "ציבורי" או למנכ"ל... מנהל מחסן, כפי שאומר תפקידו, מופקד על המחסן והציוד נחשב "שלו" כאייילו. כמנהל, אתה מתאר שאם הוא אומר לך שזה בסדר, זה בסדר, ואין צורך להציג קבלות... בהצלחה בלימודים ושבת שלום לכולל אנשי העיר והכפר, עמית

New member
קשה הוא החוק אך זהו החוק

ע"פ "החוק היבש", עברה היא עברה קלה כחמורה (האכיפה, ההתיחסות והעונש יכולים להיות תלויים בחומרה). הציוד אינו של מנהל המחסן, הוא בהשגחתו, והוא נתון בידיו לצורך אחד בלבד - זיווד האמבולנסים בציוד הדרוש להם. כל פעולה מעבר לכך נחשבת תאורטית למעילה בתפקיד. פעולה שכזו יכולה להיות חלוקה של ציוד למתנדבים נבחרים או לחלופין העברה של עשרות חבושות אישיות לחברת ממכר ציוד ע"ר פרטית. מן הסתם השנייה חמורה הרבה יותר אך שתיהן נפלות תחת קטגוריה של גניבה. אם מד"א היה רוצה לחלק ציוד חינם למתנדבים הוא היה צריך לייצר נוהל מדוייק לקבלת ציוד כמו שיש נוהל לקבלת מדים וכו'. לעומת זאת מד"א קבע נוהל מדוייק לחלוקת ציוד למתנדבים בתשלום מופחת. בברכה, אבירם

lanza

New member
אדון אבירם הנכבד

אני שמחה מאוד לשמוע שאתה חושב שאני צבועה... כי אני "גונבת" בסיוע האחראי מחסן - כן אז האחראי מחסן הוא שותפי לפשע... 100 - משטרת ישראל אתה מוזמן לדווח. מה שמזכיר לי שממש לא הצהרתי שאני "גובנת " בסיוע א.מחסן ציינתי עובדה שבמד"א אם תבקש יתנו לך בשמחה! אם לא תבקש, תקח ויתפסו אותך זה יכול להיגמר לא נעים! שוב כי מה לעשות היום זה מתחיל בלגנוב מהנטן/מהצבא ומחר זה מהבית של החולה! בנוסף מה לעשות אבל עדיין יש הבדל בין לקחת משהו שלא שלך על דעת עצמך החל מת.א ועד אמבו (אני מקווה שאין כאן אנשים שגונביים אמבו וכו)!!!! לבין לקחת משהוו באישור - כן באישור האחראי מחסן - מבחינתך שותפי לפשע! בכל מקרה הדיון הזה ניראה לי ממש מיותר הרי בכל מקרה מבחינתך אני צבועה וגנבת אז שיהיה לילה טוב ! ולכל "הגנבים/או האנשים הטובים" שחושבים שזה מוצדק לגנוב מכל מערכת שהיא בין אם זה בכדי לדפוק אותה או בישביל הצלת חיים - תהנו ותמשיכו לעשות מה שצודק בעינייכם!
הגנבת הצבועה

למעלה