ציוד צלילה

Jordan23

New member
ציוד צלילה

שלום חברים, אני יוצא בשבוע הבא ל-5 לילות באיי סיישל, לצלילות ולטיולים. יש לי 2 שאלות: 1. האם כדאי לי להביא עמי את ציוד הצלילה האישי שלי? 2. אם כן, איך בדיוק עושים זאת? ביחד אם שאר המזוודות? האם לא נכנסים למשקל יתר עקב זאת (נדמה לי שזה עד 30 קילוגרם לנוסע)? תודה מראש, דני

ניב ד

New member
קח ציוד אישי

קח את כל הציוד כמובן ללא משקולות (ומיכל...). הציוד לא שוקל יותר מדי ואפילו אם יש לך קצת משקל יתר, אין עם זה בעיה כי חברות התעופה מודעות לנושא ציוד צלילה לאתרים כאלה. אין לך בעיה לשים את הדברים במזוודה או בתיק נפרד, אם כי מומלץ דברים עדינים כגון מחשב לקחת בתיק היד. אם יש מקום בתיק היד, כדאי מאד לקחת גם את הוסת איתך למטוס, אבל אם לא אל תתעקש על זה, רק תארוז אותו טוב. זהו - תעשה חיים.

גרזנית

New member
ציוד צלילה

כל החבורה שנסעה איתי לזנזיבר, לקחה את כל כל הציוד צלילה כולל ציוד חליפי, מהסיבה הפשוטה שאתה לא יודע איזה ציוד משכירים לך מה איכותו וכו, אתה מכיר הכי טוב את הציוד שלך ואז אתה לא עסוק ב"לריב" עם ציוד לא מוכר אלא יכול להנות מהצלילות. לנו לא היתה בעית משקל יתר מהסיבה שלאיים טרופים אין סיבה לקחת את כל ארון הבגדים... בכל מקרה כך בחשבון שכמות המשקולות שתצטרך (אל תיקח משקולות או מיכל) היא כחצי ממה שצוללים בים סוף

Jordan23

New member
חצי מכמות המשקולות?

כלומר, אם אני צולל בים סוף עם 16 פאונד, אז בסיישל צריך רק 8 פאונד (לאותה קונפיגורצית ציוד)? המים עד כדי כך פחות מלוחים?

גרזנית

New member
ציוד צלילה

כל החבורה שנסעה איתי לזנזיבר, לקחה את כל כל הציוד צלילה כולל ציוד חליפי, מהסיבה הפשוטה שאתה לא יודע איזה ציוד משכירים לך מה איכותו וכו, אתה מכיר הכי טוב את הציוד שלך ואז אתה לא עסוק ב"לריב" עם ציוד לא מוכר אלא יכול להנות מהצלילות. לנו לא היתה בעית משקל יתר מהסיבה שלאיים טרופים אין סיבה לקחת את כל ארון הבגדים... בכל מקרה כך בחשבון שכמות המשקולות שתצטרך (אל תיקח משקולות או מיכל) היא כחצי ממה שצוללים בים סוף

decompresion

New member
ברור כשמש שהציוד נוסע

קודם מכניסים את הציוד, ואם יש עוד מקום...מכניסים דברים לא חשובים כמו בגדים.הייתי משאיר את אישתי לפני שאני משאיר את הציוד. אני ממליץ לעתוף וסתים בשקית ניילון ואיזו חולצה ולדאוג שהחליפה מגינה עליהם.

Famous

New member
ספציפית לגבי סיישל ../images/Emo73.gif

שמעתי, מיד שנייה, רשמים של ישראלים שצללו בסיישל לפני שבועיים והתלוננו ארוכות וממושכות על רמת הציוד שהושכר להם. מי שהעביר לי את הרשמים לא מבין בצלילה אבל הצלחתי להבין שמדובר בוסתים לא תקינים ומאזנים לא נוחים עד כדי פגיעה בבטיחות. בקיצור, קח את הציוד שלך
כמו כן הבנתי שהתלונות כללו גם את רמתם של מדריכי הצלילות (נראה לי שמדובר בדייבמסטרים שמובילים צלילות מודרכות, אבל שוב זה מיד שנייה אז לא בטוח) כך ששווה לבדוק היטב לפני הכניסה למים. כשתחזור, אל תשכח לדווח איך היה, שנוכל להראות ככה:
מרוב קינאה
ושיהיו לך רק צלילות בטוחות ומהנות.

Jordan23

New member
היי חבר´ה, המון תודה על העצות

המועילות. ואשתדל לדווח אם יהיו צלילות מעניינות.

למעלה