סתם סיפור קטן על למטייל מול מסלול
לשמחתי הטיול מתקרב ואני רציתי נעלי הליכה ממש טובות. וגם יש לי תקציב. אז בשמחה הלכתי למטייל, מדדתי נעליים שהתחילו ב 700 ש"ח, היה מוכר די סביר, אבל שהגיע רגע האמת ביקשתי למדוד נעל ב 1/2 מידה יותר גדולה כי ה 39 לחץ לי קצת וה40.5 שהביאו לי היו גדולות. נעליים של GORMONT, המוכר הלך לחפש, חזר ואמר לי שלא עושים אותם ב 39.5 או 40 . רק 39 ואז רק 40.5 ביקשתי שיבדוק שוב, מעולם לא שמעתי על חברת נעליים בחול שמיצרת נעלים שעולות מעל 200 $ ולא מיצרת את כל המספרים כולל חצאי מספרים. הלך לו המוכר חזר אחרי 10 דקות אמר שדיבר עם היבואן - ולא - לא מיצרים במידה 39.5 ולא במידה 40. נקודה. וכאשר אמרתי לו שאני לא בת 18 ולא אקנה נעל ב 900 שקל שגדולה או קטנה לי ואני מציעה שבכל זאת יבדוק שוב הוא ממש התעצבן. (כמובן שבדיקה באינטרנט העלתה שהם מיצרים את הנעל הזו בכל המספרים כולל חצאי מספרים כולל רחב וצר. אז הלכתי לי למסלול, מוכרת חביבה מאד, ששכנעה אותי כמעט בכח שאני לא צריכה גורטקס וחבל על הכסף, הכריחה אותי למדוד 1/2 מספר יותר גדול 1/2 מספר יותר קטן, עוד נעל ועוד נעל עד שנשראו 2 זוגות לבחור בניהם. היא ישבה איתי כמה וכמה דקות, הסבירה באריכות על היתרונות בכל נעל, והמליצה על זו שהיתה ב 100 שקל יותר זולה. ראתה שאני עדיין לא בטוחה קראה לעוד מוכר שיתן גם את דעתו , גם הוא חשב שהיותר זולה עדיפה. ואני קניתי בשמחה. לא היה יותר זול אבל אני יודעת שקניתי את הנעל שהכי התאימה לי, ולא את מה שהיה במלאי. אני לא חוזרת למטייל.