ציוד לטיולים

שא1983

New member
ציוד לטיולים

איפה עדיף לקנות ציוד לטיולים: בחנות פרטית או ברשת?

sela v

New member
מה הכוונה לחנות פרטית?

לפי מה שאני יודע כל החנויות הן פרטיות. ברשת אין כל כך הרבה מבחר של חנויות בינתיים.

natyh

New member
יש דעות לכאן ולכאן

אם הכונה לרשת למטיל יש להם ציוד מעולה ויקר או זול ולא ממש שוה . חנויות אחרות זולות יותר בתחום הזול והבינוני אך אין להם את המבחר בתחום הגבוה . השאלה היא מה המטרה והתקציב , התשובה לשאלה הזו די מסובכת .

jeshu

New member
היא פשוט התכוונה "טיפה יותר זול". וכדי לענות על זה צריך לעשות סקר שוק קטן.

שא1983

New member
הכוונה שלי

הכוונה שלי היא מה יותר טוב: רשת למטייל או רשת ריקושט (מי מבין שניהן?) שמהוות מקום בטוח שאפשר לקנות בו מבחינת אחריות ורמת שירות וציוד איכותי. אבל יקר!! לבין חנות פרטית ששם רמת המקצועיות של המוכרים לא כ"כ ידועה, אבל המחירים יותר זולים. מישהו מכיר את חבר, VAUDE??

ליאורט1

New member
לדעתי אין הבדל

פרט למחירים על פריטים שונים, תבדקי איפה יוצא לך יותר זול וזהו. לא הבנתי למה אחת רשת פרטית והשניה לא, שתיהן פרטיות באותה המידה. מבחינת מקצועיות ואחריות לא הייתי פוסל ומזלזל בחנויות הקטנות, מבחינת אחריות ברוב המקרים היא לא של הרשת עצמה אלה של היבואן בכל מקרה. מבחינת מקצועיות אני חושב שההבדלים אפילו עוד יותר קטנים, אצלנו כל אחד שחזר מטיול אחד נהיה מקצוען ומבין(במידה מסויימת בצדק כי זה לא תורה מסיני) ויסביר לך בסמכותיות למה את צריכה כל דבר שאת לא צריכה. אני לא חושב שברשתות הגדולות עוברים הכשרה מיוחדת שהופכת אותם למבינים יותר ובהרבה מקרים הרגשתי שהם באמת לא ממש יודעים יותר ממני(ואני לא יודע יותר מדי).

Temporary2

New member
מסלול.

אם מדובר על חנויות בת"א, אני מעדיף את 'מסלול' (בבוגרשוב) על 'למטייל'. לא בטוח למה, אולי כי יש לי חיבה לאנדרדוגים לסוגיהם, אולי כי המוכרים שלהם פחות מנג'סים מהחבר'ה של למטייל. הצוות שם קשוב יותר לדעתי. וזאת חנות ענקית עם מבחר ציוד גדול. אני מעדיף לא לקנות ברשתות, ואם כבר רשת - אז שתהיה קטנה. למה ? - אידאולוגיה כלכלית. הרשתות חונקות את השוק ואת העסקים הקטנים, ובסופו של דבר זה רע לצרכנים. בכל מקרה יש בארץ כמה חנויות טיולים שאינן חלק מרשת, שיש להן צוות מקצועי מאוד, שמבין מאוד מהחיים שלו (ויש מה להבין, כי בחנות ציוד טיולים מוכרים לא רק תיקים ונעליים). אני לא מחזיק מי יודע מה מהצוות בלמטייל, פשוט מהסיבה שהרגשתי כמה פעמים שניסו למכור לי ציוד שלא התאים לי.

jeshu

New member
למיטב הבנתי אין איסור בפורום על המלצות. יש איסור על פירסום לשמו.

pako27

New member
../images/Emo199.gifמוזר

ראשית על איכות החבר'ה שעובדים בחנויות אפשר תמיד להתוכח וממה שאני מכיר ברוב החנויות "הקטנות"(הכוונה לא רשת גדולה)לרוב יש חבר'ה וותיקים יותר בתחום ומנוסים שגם עושים את העבודה מהלב (ואני אומר זאת בלי להחשיב את עצמי )יש חנויות קטנות עם שרות,ידע וכן גם מחירים מצוינים וניתן למצוא הרבה הפתעות . אסור לציין או לפרסם אבל אני חייב לפרגן לקולגות שלי מהתחום שעושים עבודה ראויה : לירמי (בעלי החנות מצוק בכפר סבא )ולחבר'ה במסלול וגם לחבר'ה מטונדרה (יאיר ) אבל מלבד כול זה ועם הרבה הערכה המחירים הכי טובים בארץ הם אצלי נקודה !

natyh

New member
נראה לי ששוה להיות חבר בקומונה

איך מצטרפים ?

pako27

New member
הנה הדרישות

1)להיות בן אדם . 2)להיות מיקצוען. 3)לאהוב לשתף את החבר'ה במידע . 4)להיות שורד. 5)לא לפסול דעות של אחרים מראש. 6)לבקש יפה רשות מנתי .

pako27

New member
../images/Emo18.gifקמונה מסוכנת ../images/Emo104.gif../images/Emo106.gif

natyh

New member
הרשות ניתנת לכולם

כולם מוזמנים בשמחה . ויפה שיש מבצעים כאלה .

סתם סיפור קטן על למטייל מול מסלול

לשמחתי הטיול מתקרב ואני רציתי נעלי הליכה ממש טובות. וגם יש לי תקציב. אז בשמחה הלכתי למטייל, מדדתי נעליים שהתחילו ב 700 ש"ח, היה מוכר די סביר, אבל שהגיע רגע האמת ביקשתי למדוד נעל ב 1/2 מידה יותר גדולה כי ה 39 לחץ לי קצת וה40.5 שהביאו לי היו גדולות. נעליים של GORMONT, המוכר הלך לחפש, חזר ואמר לי שלא עושים אותם ב 39.5 או 40 . רק 39 ואז רק 40.5 ביקשתי שיבדוק שוב, מעולם לא שמעתי על חברת נעליים בחול שמיצרת נעלים שעולות מעל 200 $ ולא מיצרת את כל המספרים כולל חצאי מספרים. הלך לו המוכר חזר אחרי 10 דקות אמר שדיבר עם היבואן - ולא - לא מיצרים במידה 39.5 ולא במידה 40. נקודה. וכאשר אמרתי לו שאני לא בת 18 ולא אקנה נעל ב 900 שקל שגדולה או קטנה לי ואני מציעה שבכל זאת יבדוק שוב הוא ממש התעצבן. (כמובן שבדיקה באינטרנט העלתה שהם מיצרים את הנעל הזו בכל המספרים כולל חצאי מספרים כולל רחב וצר. אז הלכתי לי למסלול, מוכרת חביבה מאד, ששכנעה אותי כמעט בכח שאני לא צריכה גורטקס וחבל על הכסף, הכריחה אותי למדוד 1/2 מספר יותר גדול 1/2 מספר יותר קטן, עוד נעל ועוד נעל עד שנשראו 2 זוגות לבחור בניהם. היא ישבה איתי כמה וכמה דקות, הסבירה באריכות על היתרונות בכל נעל, והמליצה על זו שהיתה ב 100 שקל יותר זולה. ראתה שאני עדיין לא בטוחה קראה לעוד מוכר שיתן גם את דעתו , גם הוא חשב שהיותר זולה עדיפה. ואני קניתי בשמחה. לא היה יותר זול אבל אני יודעת שקניתי את הנעל שהכי התאימה לי, ולא את מה שהיה במלאי. אני לא חוזרת למטייל.

זה לא פייר מה שאת עושה

את מעלה סיפור שקרה לך ספציפית עם מוכר אחד ועם חנות אחת ובכך מוציאה שם רע כללי לרשת שלמה. אני למשל הלכתי ללמטייל והמוכר היה נחמד מאוד וסבלני והמליץ לי על כמה נעלי הליכה טובות במחירים מצוינים. קניתי שם ואני לא מתחרטת לרגע. אגב,אל כל האנשים שנכנסו לחנות הוא התיחס בצורה מסבירת פנים . בכל מקום תמצאי אנשים פחות טובים או יותר טובים.במקרה נפלת על אחד פחות טוב. בגלל זה לפסול רשת שלמה שמיבאת מוצרים איכותיים?!

תודה על ההערה - אבל זה כן פייר

המוכר היה מאד נחמד רק מאד לא אמין. המוכר השני שעמד לידו גם הרים גבה ששמע את התשובה שלו אלי אבל בחר לשתוק. הערה לגבי הנושא למנהל החנות נגמרה ב "אם הוא בדק עם היצרן אז כנראה שלא מיצרים" נו... אני שואלת אותך, נעלים ב 1000 ש"ח שלא מיצרים במידה 39.5 ולא 40. נראה לך סביר ? נראה לך שזו המצאה של המוכר, לי לא נראה. כן, וזה נסיוני, ואני בוחרת לחלוק אותו עם קוראי הפורום, והם מוזמנים לעשות ככל העולה על רוחם. לא אמרתי לאיש לא ללכת או כן ללכת כתבתי רק על עצמי ואני חושבת שיותר משזה פייר זה בדיוק מהות הפורום לחלוק עם אחרים מניסיונך. יש לך נסיון אחר איתם , שתפי, וכל קורא יחליט בעצמו מה הוא עושה וממה הוא נזהר.

האמת?

אני לא עד כדי כך מבינה בנעלים. אני באמת לא יודעת אם נעלים ב-1000 שקל מיוצרות גם בחצאי מספרים. והאמת,לא נראה לי שזה משהו שקשור למחיר,זה יותר קשור לפירמה או לחברה שמייצרת את הנעלים. לא כולן מוציאות בחצאים. מה שכן, את צודקת שלא הגיוני שיש נעל ב-39.5 ואחריה רק ב-40.5 בלבד. אף חברה לא תייצר נעלים ככה... בכל אופן, לי היה דוקא ניסיון לא רע איתם ואני באמת חושבת שפשוט נפלת על חנות ספציפית עם מוכרים לא אמינים. איך אפשר מניסיון ספציפי אחד לפסול רשת שלמה?

למעלה