אולי זה יעזור לך
אני לא סגור איך להוסיף כאן לינק להודעה קודמת, אז הרשתי לעצמי להעתיק אותה לכאן, עמכם הסליחה. ציוד ---- * הרבה שאלו אותי את השאלה הבאה: יש לי מצלמה ממש יקרה, שווה לקחת אותה לטיול או שאני אקח את מלצמת הפוקט של אחותי? שאלה מצחיקה ולכן שמתי אותה ראשונה. קחו גם קחו! ולא תצטערו על אף דקה, אחרי הכל למה קניתם מצלמה? * "העולם נראה טוב יותר על גבי חצובה", אמר מי שאמר, וצדק. זהו הטיפ הראשון בחשיבותו - אל תתעצלו, דבר ראשון במזוודה זה החצובה, בלעדיה לא תוכלו לצלם בלילה, או תמונות יציבות באור חלש, או תמונות טובות כשהצמצם סגור ועוד אלף סיבות אחרות. אל תוותרו עליה. אין לכם? תקנו. אין לכם כסף לקנות תשיגו מחבר. ועוד, משהו - תתרגו שהחצובה תהיה קלה לנשיאה, ואם אין לה כיסוי אז מומלץ לתפור בבית כדי שתוכלו לקשור לתיק. * בנוסף לחצובה הגדולה (שלא מסתובבים איתה כל היום) הייתי גם ממליץ על חצובה קטנה (בגודל כף יד) שניתן לדחוף בקלות לכל תיק גב קטן והיא תלווה אתכם כל היום. * קחו איתכם בטריה נוספת. ממש לא מומלץ להתקע בטרק ללא סוללה כשיש עוד חמישה ימי הליכה ולהתחיל לברור תמונות זה לא משהו שמישהו רוצה לעשות. * מאותה סיבה, תדאגו שיש עמכם לפחות 5 סרטי צילום בכל רגע נתון, מה שאומר לצאת עם 10 בערך. * בהמשך לטיפ הראשון, הייתי ממליץ לטייל עם 2 מצלמות, ומכיוון שלרוב אין23 מצלמות מקצועיות, אני ממליץ לקחת את מצלמת הפוקט שיש בבית. למה? כשמטיילים עם 2 מצלמות אפשר לטעון אחת בסרט ש/ל והשנייה צבעוני, אחת בסרט 50ISO והשנייה 800 ISO, וכו´. חוצמזה, שמעמידים את המצלמה על חצובה מול מנזר בבורמה, ופתאום יש תור של נזירים שרוצים לראות דרך העדשה - לא כדאי להיתפס בלי אפשרות לצלם את זה

* כלי ניקוי נראה לי דבר מובן מאילו, אך אציין זאת בכל זאת. * בטיול מלצים תמונות רבות, וסרטים רבים נגמרים במהירות, אני ממליץ להחזיק אתכם דף מדבקות ועט. בתחילת הטיול מספרו את המדבקות וכל פילם שנגמר, הדביקו עליו את המדבקה ורשמו בקצרה על מה הפילם. מאוד עוזר אח"כ במעקב.