ציוד הטסה

leef

New member
ב 1 באפריל החנות תהיה סגורה

בתאריך זה עלי לנהל את הארוע אתך הסליחה

shakshuki

New member
אין כמו תוצרת עצמית ../images/Emo11.gif

גם אני הרכבתי ארגז הטסה מארגז כלים של כתר (שעלה לי דווקא 18 ש"ח, אמיר, והוא דווקא גדול...). התקנתי בפנים משאבה של וישרים ושתי יציאות של צינורות פליז. כמו כן התקנתי מצבר לבוסטר בלבד ממספר סוללות שחיברתי במקביל (10 כאלה עלו לי 40 ש"ח והן יחזיקו המוןןןן זמן). את הפאוור פאנל הרכבתי מקופסת פלסטיק שהצמדתי לדופן הארגז, והוא כולל הפעלה של המשאבה (כולל היפוך פעולה), חיבור לבוסטר וחיבור לסטרטר. את החשמל לסטרטר והמשאבה אני מקבל ממצבר המכונית. זה לא הכי נוח אבל בכל מקרה אפשר להכניס מצבר ניטען לתוך הארגז אם אחליט על זה בהמשך. מה שנכון - אין לי אפשרות להתקין את הטיסן על הארגז לצורך תיקונים או טיפול. אבי

ארנון ק

New member
אתה יכול להסביר במדויק לגבי הבוסטר?

אילו בטריות השתמשת? האם החיבור מהבטריה הוא ישיר לפלג או שיש פוטנציומטר ודיודות? האם אפשר להשתמש בבטריות נטענות. לבנות תושבת וכך לשלוף אותן? למה צינורות פליז למשאבת הדלק? השמח לקבל כל אינפורמציה. ברצוני לבנות ארגז שלם בכוחות עצמי. נ.ב ראיתי תוכנית למעגל מודפס (PCB) אשר מוזן ב-12V ומספק זרם לפלג עם פוטנציומטר. אבל בטריות נשמע יותר טוב ארנון

shakshuki

New member
הסבר

השתמשתי בסוללות של וולט וחצי (הגדולות) וחיברתי עשרה כאלה במקביל (לא בטור!). השתמשי בסוללות זולות. אני לא חושב שצריך להשקיע בסוללות דורסל לעניין הזה, כי ממילא עשרה כאלה יחזיקו מעמד הרבה זמן. החיבור הוא ישירות לפלאג. אין צורך בפוטנציומטר, וזה עובד כמו שד. בכל מקרה אם יש לך תוכנית של מעגל שיכול לווסת את הזרם לפלאג זה טוב יותר, כי אז אין צורך במצבר נפרד לבוסטר כמו שאני עשיתי. אפילו אשמח לקבל את התרשים של המעגל המודפס. לגבי משאבת הדלק, צינורות הפליז משמשים לחיבור של צינורות הדלק. התקנתי שני צינורות קצרים בדופן הארגז, אחד לכניסת הדלק והשני ליציאה, מצד אחד חיברתי את המשאבה ולצד החיצוני אני מחבר כמובן את הצינורות שהולכים למיכל הדלק ולטיסן. אבי

Afik Mazor

New member
יש בעיה עם משאבת הוישר

יש לי משאבה כזו.. שעלתה לי 40 שקל... אבל פה המחיר לא משחק... המשאבה הזו מקציפה את הדלק ועושה ממנו מילקשייק.. וסתם הורסת אותו...

hifly

New member
חברהה חברה אתם סתם מסתבכים

פאוור פאנל הוא דבר יעיל ולא יקר,והוא מקבל מתח הזנה ממצבר המכונית,אלה אתם מגיעים לשטח באוטובוס ואז אתם צריכים מצבר ניקל קדמיום 12 וולט שישב בתוך הארגז. אם אתם רוצים לבנות פאוור פאנל כנסו למדור"עשה זאת בעצמך" באתר ויש שם כל מה שאתם רוצים לבנות. חבל להשתמש בסוללות דורוסל,כי הם חד פעמיות,תמיד להשתמש בנטענות,ההשקעה בקניה מעט יותר גדולה אבל בטיפול נכון הם ישרתו אותכם שנים ארוכות. הארגז הכי יעיל וזול,הוא ארגז פלסטיק,עם פאוור פאנל סטנדרטי,משאבת דלק של וישרים,אלה אם כן תיקח את ההצעה של אריה הכוללת משאבה,חיבור הפוואר פאנל עם חוט ושני תנינים למצבר האוטו או למצבר פנימי 12 וולט בארגז. ויאללה מספיק לברבר לכו להטיס. שבת בוקר,ממש לפני ההטסה. אמיר

shakshuki

New member
תודה, אבל אולי

אתה יודע לאיזה טרנזיסטור מתכוונים שם? לא מצאתי את הדגם שלו בטקסט. אבי

shakshuki

New member
אכן נכון

קניתי היום את החלקים. אדווח אם הצלחתי להפעיל את זה. אבי

ofersi

New member
ציוד בסביבות ק.שמונה

שלום בכל חנות של כלי עבודה תוכל למצוא את הארגז המתאים כלי עבודה (מברגים ומפתחות שונים) כנ"ל. כדאי לקנות כלים עם איכות טובה (מוכיח את עצמו כאשר צריכים את הכלים באמת). את הכל תוכל לקנות האיזור התעשיה הדרומי יש כמה חנויות טובות. את הארגזים השונים במחירים סבירים תוכל למצוא ב-הום סנטר. כל שאר הציוד: סטרטר, פנל כוח, אל תקנה יד שניה, לא כל המוכרים ציוד יד שניה, מוכרים ציוד טוב (תוכל להתייעץ עם שאול או דרור פיין). לגבי משאבת מיים למגבים, היא טובה לזמן מוגבל, הניסיון שלי לא כ"כ מוצלח. יש משאבות ידיניות טובות ובמחיר סביר, בכל חנות טיסנים.. בהצלחה עופר

hifly

New member
פוואר פאנל

זהו ספק כוח שעולה בערך 250-270 שח ומרכיבים אותו על ארגז ההטסה. הספק מקבל מתח 12 וולט בדרך כלל מהמצבר של האוטו,או ממצבר פנימי בארגז למי שאין אוטו. על הלוח של הספק יש מספר שקעים. זוג שקעים ראשון-נותן מתח לפלג,אם פוטנצימטר הנותן לנו אפשרות לכוון את עוצמת הזרם לפלג. זוג שקעים שני ,נותן לנו מתח למשאבת דלק,וצמוד אליו יש מפסק להדלקת המשאבה,ולהיפוך כיוון שאיבה כדי שנוכל גם לשאוב את הדלק מהמיכל של הטיסן בסיום יום הטסה. זוג שקעים שלישי-נותן מתח הפעלה לסטרטר. על הלוח יש גם שעון מתח המראה את עוצמת הזרם לפלג. בקיצור מיוד חובה לכל טיסנאי.השרעה חד פעמית לא גדולה ל10 שנים לפחות. כנס למדור "חדש בתחביב " בלינק למטה ותיראה את התמונה של הפוואר פנל,ושאר האביזרים הדרושים לטיסנאים.-כמו:בוסטר להתנעה המתחבר לפנל(תמונה מימין) סטרטר 12 וולט,בוסטר התנעה עצמאי עם סוללה נטענת(תמונה עליונה)משאבת דלק אורגינאלית לטיסנים(אפשר גם משאבת וישרים 50 שח בחנויות אביזרי רכב. וכו וכו. אמיר

טל_18

New member
אופיר

אתה יודע אך אני יכול ליצור קשר עם שאול או דרור?

ofersi

New member
שאול / דרור

טל שלום האם אתה מטיס או רוצה להטיס במנחת גיבור בקרית שמונה ? אם כן בכל שבת (כמעט)נמצאים גם שאול וגם דרור, שאול הוא מנהל מרכז הטניס בקרית שמונה ודרור פיין גר במטולה והשם עופר ולא אופיר ביי

למעלה