ציוד גלישה

עמיתנפת

New member
ציוד גלישה

היי חברים אני גולש סנובורד די מתחיל והחלטתי לקנות ציוד יד שניה (בגלל תקציב)קצת קראתי והתעניינתי אני שוקל 72 ק״ג וגובה 1.74 מטר מצאתי בורד של ברטון158ס״מ vapor בינדינגס p1 ונעליים ברטון slx השאלה שלי היא איך הציוד? כמה פחות או יותר הייתם משלמים עליו? והכי חשוב אם הציוד מתאים לי מבחינת הגודל והסוג? אשמח אם תעזרו לי כי אני לא מבין כלום בזה. תודה מראש חברים

air junkie

New member
יש כמה משתנים שקובעים

מה שנתון הציוד? כמה זמן היה על השלג? מה המצב הפיזי של הציוד? האם המחיר שהוצע לך קרוב למחיר ציוד חדש כך שהיית מעדיף כבר לקנות חדש או שיש לך תמריץ לקנות משומש (יחסית למצב הציוד)..

עמיתנפת

New member
שנתון 2014

שנתון 2014 עוד לא ראיתי את הציוד אני גם לא מבין הרבה כך שחוץ ממכות, שברים ובינדינג לא נסגרים טוב אני לא אזהה משהו. עוד משהו לגולש מתחיל יחסית כמוני מתאים בורד free style ?

air junkie

New member
הוויפור הוא לא ממש קרש מתחילים

לגולש מתחיל עדיף, לדעתי, קרש ממוצע שעושה הכל בצורה ממוצעת בלי להתפס להגדרות בסגנון פריסטייל. מאחר שהוא בורד ראשון אני מציע לא להוציא על הבורד+ בינד יותר מאזור ה 1300 ש"ח מהסיבה הפשוטה שהבורד הזה יהיה בורד ההשוואה שלך ואחרי שתעביר עליו זמן מסויים אתה כבר תבין לבד איזה תכונות תרצה יותר או פחות בבורד הבא.
ממליץ גם על קרש שהוא בצורת רוקר (בניגוד לוויפור) שיהיה סלחן יותר לשגיאות.
מבחינת גובה הקרש - יש באינטרנט הרבה טבלאות שמקשרות בין גובה בורד למשקל הגולש. אם מצאת קרש שמוצא חן בעיניך יד שניה תנסה לחפש עליו נתונים באתר של החברה שמייצרת אותו ולפי הטבלה שלו זה תדע איזה גובה מתאים לך.
כלל אצבע בנושא הוא שבורד קצר יותר יהיה זריז מאדג' לאדג' יותר אבל "תזזיתי" יותר לעומת בורד ארוך יותר שיהיה פחות זריז אבל יותר יציב במהירות.
&nbsp
קח גם את הזמן ותקרא את המדריך בקישור. הוא יתן לך הרבה מידע נחוץ
https://www.evo.com/guides/how-to-choose-a-snowboard-and-size-chart

ולמה אתה חושב שלקנות בורד זה רעיון טוב?

מה יקרה כשתתקדם בגלישה?
מה רע בבורד שכור?
ממליץ לך לקנות רק נעליים.

Maki869

New member
במידה והגולש יודע מה הוא מחפש

לפי דעתי הסיבות שקניית ציוד ( מגלשיים או סנאובורד ) הן עדיפות:
1- זה ציוד שלך ואתה מכיר אותה הכי טוב
2- לא צריך לחפש או לנסות להסביר למוכר בחנות ההשכרה מה אתה מחפש
3- אני בוחר בדיוק את הפרמטרים שאני רוצה במגלש / בורד חדש ולא צריך להסתמך על מלאי שיש בחנות
4- ברוב המקרים ( ככה אני רואה ציוד מושכר של גולשי סקי ) זה מגלשיים שמויוצרים בסטוקים וכמויות רק כדי להגיד- יש ציוד להשכרה
הכוונה ( ככה אני חושב ) שזה ציוד שלא נעשה בוא יותר מדי מחשבה
ונדיר מאוד לגלוש ציוד של חברות מהדגמים המפורסמים שלהן
( שכרתי פעם מגלשיים שציינתי שחשוב לי טווין טים ושהיו מתאימות לפארק
קיבלתי מגלש שהרגיש לי כמו סלע על הרגל- כבדות בטרוף שלקח לי איזה שעתיים להתרגל אליהן - מזל שהציוד החזר הגיע למלון באותו יום וחזרתי לביבי שלי!!!)

זה נכון לגולשים כמוך

מי שרק לומד, צריך בכל חופשה בורד אחר. אם יש לו בורד אחד, זה פוגע בהתקדמות שלו.

לא מדויק, גם בהשכרה יש כמה רמות

למדתי שאם אני שוכר ציוד יקר יותר, הוא באמת יותר טוב. המקרה שאתה מתאר שהמגלש הרגיש לך כמו סלע על הרגל, זה מתאים למגלש ישן או לא מותאם לך. ואולי החנות היתה גרועה, ובעיקר אולי כי ביקשת ציוד זול. כדאי לשלם קצת יותר. גם המוכרים בחנות משתדלים בשבילך יותר.

Maki869

New member
ההפך- זה היה הציוד הכי טוב שלהם

המקרה היא שלא הגיע הציוד גלישה ושכרנו ציוד ( לא עניין אותנו העלות וביקשנו את הכי טוב ממה שאנחנו מחפשים )
החנות הייתה בסדר גמור וגם המוכרים

אני מסכים עם המבקר, אני חושב שהייתה לך שם נפילה נקודתית

כבר כתבתי פה כמה פעמים שאני שוכר ציוד מדי פעם כדי לנסות ציוד אחר משלי. לקרוא ביקורות זה טוב וחשוב אבל זה לא מספיק. צריך להתנסות בכל מיני ציודים. ככה למשל בארה"ב נתנו לי בהשכרה סקי של DPS. חברה יחסית קטנה שאולי לא הייתי שומע עליה בחיים. האמת שבכלל רציתי זוג של סאלומון אבל המוכר אמר שיש פאודר נהדר ואני אודה לו אם אקח את ה DPS. צדק. התאהבתי כל כך שקניתי לי זוג.

Maki869

New member
טוב זה לפחות הרושם שלי

אני לא כזה מחפש להתנסות בציוד חדש מדי חורף ומעדיף את מה שהכי מתאים לי.
אני פשוט לא רואה אנשים שמשכירים עם ציוד חדיש או מגוון.

skiforce

New member
הלקח שלי על השכרת ציוד

מהניסיון הקטן שלי אני גם מסכים עם המבקר, וממחזר סיפור שכנראה כבר כתבתי כאן:
נסעתי עם קבוצה שסגרה עם רשת יחסית קטנה, מחיר קבוצתי זול מאוד. רוב הקבוצה היו מתחילים, שממילא לא מבינים שומדבר בציוד. אני ביקשתי מראש שדרוג לקטגוריה גבוהה יותר.
הגענו לחנות והמצב בטטה: נעליים שנראו מאוד ישנות, וכך גם מגלשיים. המוכר הסביר למארגן הקבוצה שיש קטגוריה יותר גבוהה מזו שקיבלתי וצריך להוסיף כסף כדי לקבל מגלשיים חדישות, והוא התפלא כי זה לא מה שהוא הבין מהם.
כמו כן לקח שעות להתאים קסדות לכולם, כי המלאי היה מצומצם וישן.
באופן טבעי היום הראשון היה סבל טהור. נעליים ממש מוזרות ומאפנות, ומגלש לא נוח בכלל. הקסדה הייתה גדולה עלי באיזה 2 מידות והרסה לי את הקצף של הגוגלס.
בסוף היום חזרתי לחנות. במקרה היה שם המנהל, שבניגוד לעובדים היה מאוד לא נחמד. אחרי השיחה איתו אמרתי: הבנתי, תודה רבה, אני מחזיר את הציוד והולך לשכור במקום אחר.

חציתי בנחת את הרחוב ונכנסתי לסניף של רשת גדולה ומוכרת. הסברתי בדקה מה אני מחפש וטראח: איזה שירות! איזו אדיבות! איזו רמה אחרת ומבחר של ציוד! שכרתי ציוד מרמת הביניים מבחינת מחיר וקיבלתי כמעט אוטומטית שדרוג לציוד יקר וחדש יותר. נעליים איכותיות ומדהימות, אפשרות להחליף מגלשיים בלי תשלום בתקופת ההשכרה (מה שאמנם עשיתי), ומבחר מטורף של קסדות חדישות ומצוינות. מדדו לי את הרגל בסרגל המיוחד, ולא סתם שאלו אותי מה המידה שלי כמו בחנות הראשונה. וגם ככה יצאה לי טעות במידה אז חזרתי אחרי יום והחלפתי.

אז נכון, שילמתי קצת יותר ממחיר הרצפה שקיבלה הקבוצה. אבל מבחינתי זה היה שווה. או במילים אחרות: להתכלב על ציוד זה כנראה לא בשבילי. מוכן להתכלב על דברים אחרים.

Maki869

New member
מכול מה שאתה רושם אני מבין דבר אחד

מעדיף שציוד שיהיה שלי שמותאם לי, למידה ולסגנון גלישה שלי
במקום לטרטר את עצמי מחנות לחנות, להסביר מה אני מחפש - לקבל משהו לא מתאים ואז לחזור שוב לחפש ולבזבז זמן גלישה ופשוט להיות מוטרד מהציוד

natyh

New member
לי קשה להבין מה אתה כותב.

כי אני מכיר בדיוק את ההיפך , ציוד להשכרה שעולה בכמה דרגות על הציוד שלי ,ושלי מצוין .
הסיבה היחידה שאני לא שוכר כי הציוד שלי ייעודי לתחום מסוים .
ואני מעדיף להתמקצע עליו כי בו אשתמש במקומות ולמטרות מסוימות.
חוץ מזה לשכור פשוט יקר,והציוד שלי טוב מספיק .
אבל כבר התרגלתי לקרוא דברים שאתה כותב שהם ההיפך ממה שאני מכיר .
אז כנראה שאנחנו פשוט רואים את הדברים אחרת , או שפשוט החנות לא הבינה מה אתה מחפש .
גם אני ברוב המקרים לא מצליח להבין אותך. בפרט לאחר ששינית את שמי לניתאי משום מה ....
אז אולי אם כמה אנשים חושבים ההיפך ממך אולי אתה טועה ?

daniweb

New member
ממליץ לך להסתכל פה לגבי ביקורת על ציוד

https://thegoodride.com/
לגבי נעליים, הייתי ממליץ לך לקנות חדשות(אני קניתי בארץ ב offpiste) כי קודמך הרחיב אותם והתאים לרגל שלו, אם יש לך הזדמנות לקנות מחו"ל(ארה"ב זולה בטירוף) אנדורה מחירים מעולים לגבי כל הציוד(אבל אתה תפסיד לפחות חצי יום גלישה על חיפוש).
&nbsp
בורד יד שנייה, תבדוק שכל הסכינים(הקצוות של הבורד) תקינים ולא שבורים או עקומים, צריך לוודא שלבורד עצמו אין בתחתית(Base) חורים או שריטות עמוקות שחדרו את הציפוי החיצוני, כלומר שלא רואים עץ כי אז זה אומר שחדרו מים לבורד וניפחו אותו מבפנים.
&nbsp
שריטות על הבורד ניתן לעשות בקלות שעווה ותיקוני פיטקסים(ptex = מילוי חורים) כל עוד הבורד לא ניזוק בצורה עמוקה מדי.
&nbsp
ביינדינגז יד שנייה, צריך לוודא שהראצ'טים נסגרים כמו שצריך, שהם לא שבורים בחלק התחתון שלהם ושלא התעקמו, כמובן צריך להתאים אותם לבורד ולנעל, כלומר אם הנעל במידה גדולה מדי או רחבה מדי לעומת הביינד שלא יוכל להסגר או תבלוט החוצה מהבורד(לא נשמע לי כמו המקרה שלך מבחינת המידות).
&nbsp
שורה תחתונה: הייתי קונה נעליים חדשות ומחפש בורד וביינד בהזדמנות(לא פוסל יד 2 במצב טוב).
דני.

למעלה