צידוק לטרנספר

yariv~2

New member
טרנספר היא פעולה לא לגיטימית

בהתחשב באיום העומד בפנינו. ולא רק שהיא לא לגיטימית, היא גם אינה ריאלית, וכ"ש אינה הומנית. התוכנית לשיתוק האויב היא פשוטה. ראשית, יש להקים את הגדר שתכלול בתוכה את גושי ההתנחלויות, ואת איזור הבקעה כולו. שנית, יש לפנות את כל ההתנחלויות המבודדות. שלישית, יש לכבוש מחדש את כל השטחים עד לתקומת מנהיגות חדשה ברשות, או עד להסכם כל שהוא עם הממסד הקיים כיום אצל הפלשתינאים. זהו גם יהווה חיסול מוחלט של הטרור, גם יראה לכולם שמדינת ישראל נשארה חזקה מתמיד, וגם ישאיר בידינו את כל הקלפים לשם ניהול משא ומתן.

סילבן

New member
תוכניתך היא פשוט לפנות את יישובי

איו"ש ואח"ע, ואז לחכות שהזמן יעשה את שלו? בוא אגלה לך סוד קטן, הזמן יעשה את שלו ויצור לנו 10 מיליון ערבים שונאים באיו"ש ובאח"ע... הרי תוכניתך לא כוללת ולו נגיעה קטנה באויב, אז מה ערכה?

alon14

New member
למה...

...אתה מניח שכל ערבי שונא אותנו? אם נעלה להם את רמת החיים פי שניים הם יהיו בעדנו יותר מרוב הישראלים.

סילבן

New member
שוד מזויין

בטח, אם ניתן להם מיליארדים הם יעזבו אותנו בשקט. לא תודה, אני מעדיף לשים שודדים מזויינים מאחורי סורג ובריח ואם הם רבים מדי, אז בחבל ארץ אחר (כמו שהבריטים עשו עם אוסטרליה, לדוגמא).

yariv~2

New member
קרא שוב, ושוב, ואל תנסה להכניס

מילים לפי. תוכנתי היא להשאיר את רוב ישובי יש"ע במסגרת גושי ההתנחלויות. כיבוש כל הערים הפלשתינאיות וחיסול הטירור הנמצא בהם לא נחשב בעינך לפגיעה באויב ? על מה אתה מדבר ? הזמן יעשה את שלו, ותוך זמן קצר נשיג הסכם שלום.

סילבן

New member
בלתי אפשרי

החל משנת 1967 חיכינו למנהיגות הזהו, והיא מעולם לא הגיעה. מה גורם לך לחשוב שהיא תגיע ב-35 השנים הקרובות, והיום ישנם נתונים רבים המקטינים א הסיכוי למנהיגות טובה ביחס לאז (ואיני צריך לפרט מהם). האמת היא שדעת הקהל של האוכלוסייה הערבית באיו"ש ובאח"ע שלילית ביותר, וזאת תוצרת עשרות רבות של שנות הסתה פרועה. תוכנית תעבוד לפיכך, רק אם עד בוא המנהיגות החדשה נשתלט על אורח חייב ערביי איו"ש ואח"ע באופן מוחלט, בפרט מערכת החינוך. אז באמת יש סיכוי שבעוד 35 שנים תקום מנהיגות חדשה. הבעיה היא שאין לנו מספיק משאבים בשביל להחזיק עכשיו אוכלוסייה שווה לנו בגודלנו (בקושי אנו עומדים בפרנסת החרדים), וכידוע אף מדינה מערבית לא תתרום לשלטון "כיבוש מושחת", אלא רק ל-"חינוך אובייקטיבי אנטי-ישראלי", כפי שמיטיב לקיים אונר"א כיום. ונעיצת המסמר האחרון בארון תוכניתך: האם באמת עלינו לקחת כל קבוצה השונאת אותנו, לטפח אותה בלא הגבלות על מנת לשטות את מוחה לאהבתנו? למה מה אנחנו חייבים להם? למה שלא נעשה זאת גם לערביי עיראק וסוריה? יש גבול, ההנחה היא שבני אדם בעלי אחריות על עצמם ואם הם פועלים על מנת להשמידנו זכותנו להתגונן ואיננו חייבים לבזבז את כספנו על שכנועם בטובנו. מיותר לציין, למקרה שתאמר זאת, שאין שום סיכוי למנהיגות חדשה סבירה שלא תוכנית שכזו.

yariv~2

New member
את הבעיה הדמוגרפית - אנו פותרים

באמצעות הגדר ובכך לא משנה לנו גם אם יתפתחו לכדי עשרה מליון. למנהיגות הזו אנו מחכים רק מלפני שנה - שנתיים. ב 67 אף אחד במדינה לא הכיר במושג "פלשתינאים" לא כ"ש עם פלשתינאי או מדינה פלשתינאית .. (גולדה זכורה לך ?
) עד לפני האינתיפדה - היה רוב בעם שמאמין בערפאת ובחבורת הטרור שלו .. מנהיגות בוא תבוא, אך הפעם - באמצעות רפורמות מרחיקות לכת, באמצעות דמוקרטיזציה של הרשות, ובאמצעות שלטון בעל שקיפות מלאה מבחינה כלכלית. אנו לא נחזיק את כל האוכלוסיה הזו כאוכלוסיית סעד, מנגנוני הרשות ימשיכו לפעול - אך ישנם שני שינויים נדרשים: א, סילוק ערפאת וחבורתו. ב, החלת מנגנון שלטון צבאי על השטחים. ובכך הכוח השולט מעשית\צבאית ברשות יהיה ישראלי. והכוח השולט בכלכלה, חינוך, וכו´. יהיה פלשתינאי. (כמובן שאפשר להתערב בחינוך, במידה מסוימת) למה שלא נעשה זאת לערביי עיראק וסוריה ? מאחר והם לא נמצאים תחת כיבוש ישראלי. למה הם לא נמצאים תחת כיבוש ישראלי ? כי סילבן עדיין לא ראש ממשלה .. (למזלנו
)

סילבן

New member
הוא רק שר האוצר,

אגב, סילבן הגדול תומך בגרוש ערפאת, כך שמי יודע, מי שלא רצה אותו כשר האוצר יקבל אותו כראש-הממשלה הבא. עדיין רוב העם לא מכיר במושג "פלשתינאי" פרט לכינוי ארץ המוצא של תושבי א"י בשנים 1920-1948. אתה רוצה לגרום לנו להאמין כנות שאנו יכולים לקחת את האוכלוסייה הערבית של איו"ש ואח"ע, הנבערת, שונאת ישראל, מוסלמית ולאומית קיצונית ולהפכה לעם דמוקרטי שוחר שלום, פשרות ואחווה, שיקים מדינה שאיו"ש ובאח"ע שתחיה בשלום עם מדינת ישראל ושלא תציב ארטילריה כבדה בואכה מישור החוף? כמה זמן וכסף מימוש הרעיון הזה ייקח מאיתנו? למה מגיע להם שנבזבז עליהם את כל הכסף הזה, בניגוד לערביי סוריה ועיראק, לדוגמא? כשבא אליך ערבי או כל אדם אחר ואומר שמבחינתו אתה כופר, גנב, רוצח ותככן וברצונו להרגך אתה תשפוך עליו המון כסף כדי שישנה את דעתו? למי איכפת ממנו, שילך לעזאזל, ואם יעז להרים עליך יד הוא יומת במקום כפעולה של הגנה עצמית. אתה עדיין לא עונה לשאלתי: למה שלא נתייחס אליהם בדיוק כמו שהירדנים והמצרים התייחסו אליהם וכמו שהם מתייחסים כיום לאזרחיהם, תוך שפור אדיר של מצבם הכלכלי מה שמעולם לא קבלו ולא יוכלו לקבל ממדינות ערב. מה רע בזה?

yariv~2

New member
סילבן הגדול? אתה מתכוון

להוא עם האישה המפחידה ההיא ? אם כן, אז תרשה לשמור על שתיקה לגביו, עוד יקראו לי "זקן סנילי" את אפתח ת´פה ..
רוב העם מכיר במושג פלשתינאי – אז אומנם כולנו יודעם שה "עם" הזה הוקם לא מכבר .. אך זהו השם שהוא בחר, וכך הוא מוזכר בשיחות הסלון של כולנו. לגבי העם הפלשתינאי - הפכת את היוצרות. מדבריך משתמע שאמרתי שתוך שנה העם הפלשתינאי יעמוד על רגליו וישיר את התקווה בקול גדול ..
לא, את זה הוא לא יעשה, והאיבה תישאר לזמן רב – אני משער. אך אני כן מאמין שתוך כדי תהליך הדמוקרטיזציה, הם יבינו שתרבות המוות רק מזיקה להם, ויפנו לתרבות החיים. ולשם חיים – צריך לפעול כנגד טרור, וצריך לשתף פעולה עם המערב. אני לא הולך לשפוך עליהם אף אגורה שחוקה – ואין לי מושג איך בדיוק הבנת את זה מדברי. למה לא נתייחס אליהם כשם שירדן ומצרים התייחסו אליהם ? מאחר ולהן אין בעיה כלכלית כל שהיא ( אין להן כלל כלכלה) או בעיה ביטחונית (אין סביבן כמה עשרות מדינות שישישו לשלוח עליהן את מאגר הנשק הגרעיני שלהן) למדינות הערביות אין את הבעיה הדמוגרפית, והן יכולות לשלוט על הפלשתינאים ביד רמה ללא כל הגבלת זמן .. וכמובן מהסיבה היותר פשוטה – ישנן דרכים מוצלחות יותר, ובכל זאת יותר הומניות.

סילבן

New member
אז מה בדיוק אתה כן רוצה לעשות?

אם לא תשפוך עליהם אף אגורה שחוקה. נו, אז ישובי איו"ש ואח"ע פונו, הצבא במקום, מה אתה עושה? הרי עם הרשעות אינך רוצה לעבוד, צריך בעלי תפקידים חדשים, אנשים שלא חושבים שגרשנו 900 אלף ערבים במלחמת הקוממיות ושכבשנו את יש"ע כבוש מושחת ורודני? מעניין איפה תמצא אותם, אפילו בערביי ישראל לא תמצא כאלה.. כנ"ל כמובן לגבי עשרות אלפי המורים במערכת החינוך שם המלמדים שמדינת ישראל כלל אינה קיימת. יש גם להחליף את כל ספרי הלימוד, ויש למצוא כותבים ערבים לשם כך. מאיפה נוציא עשרות אלפי מורים הרואים בישראל מדינה נאורה? מתחת לאדמה? התוכנית שלך לא ישימה כלל, סביר הרבה יותר שלאחר פינוי יישובי יש"ע לא יימצאו המורים האלה, והתקציבים הדרושים לחילופי עשרות עד מאות אלפי בלי תפקידים גם לא יימצאו. אולי הרשעות תופל, אבל יקום לה תחליף. ה-"מאבק נגד הכיבוש" יימשך במלוא עוזו עד שיימצא עוד ברחן שיברח משם. אז לפחות תודה שתוכניתך היא בסגנון "פושעי אוסלו", קודם אנחנו מוותרים, ואם הם לא מוותרים אז לא נורא, כבר יהיה לנו עד אז קל לוותר להם.

yariv~2

New member
אני אחזור שוב -

רק חלקם הקטן של ישובי יש"ע יפונו. עם הרשות אני אעבוד, אך לא עם ראשיה. אפשר לעבוד ישירות מול הדרג המבצע. ספרי החינוך ישונו. מורים שלא ירצו ללמד - יפוטרו. האמן לי שיהיו אלפים שיקפצו על המציאה, האבטלה ברשות מגיעה ל 50% ויותר. אין צורך להחליף את כל ספרי הלימוד, רק את חלקם הקטן. וגם בהם - יש לבצע רק תיקונים. תקום וועדה ישראלית מיוחדת לזה (ולא ידרשו מליונים). ה "מאבק כנגד הכיבוש" לא ימשך, מאחר והשליטה הבטחונית של צה"ל תחסל אותו בעודו באיבו. ואם לזה אתה קורא וויתור ..

סילבן

New member
רגע, פספסת אותי

למה אתה חושב שצה"ל יחסל באיבו את "המאבק כנגד הכיבוש" בהצלחה יתרה מנסיונותיו הנוכחיים?

yariv~2

New member
מאחר ו .. לאחר המבצע הראשוני

שיכלול פירוק של כל מעבדות החבלה. וסילוק כל ראשי הטרור (המבצע יהיה גדול ונרחב הרבה יותר מחומת מגן - והוא יהיה). לאחר מכן השליטה הבטחונית של צה"ל בתוספת מודיעין טוב (מס´ הסייענים יגדל בהרבה - מאחר ולא יהיה להם ממה לחשוש כל עוד שצה"ל בפנים). תגדע את רוב הנסיונות לביצוע מעשי טרור. כמובן שאין פתרון שיפסיק את הטרור באופן אבסולוטי. ממש לא. אבל הפתרון הזה יעצור את מרבית הפיגועים עד להקמת הגדר. ואז כבר המצב הביטחוני יהפוך לגן עדן - לעומת מצבנו כיום.

alon14

New member
הערבי הזה...

...הוא במיעוט אצל הפלסטינים. זה שההנהגה שם קיצונית לא אומר שכולם קיצונים.

סילבן

New member
עצימת עיניים לא תועיל לך

"מכון הסקרים הלאומי הפלשתינאי" בצע סקר ובו אמרו 51% מערביי איו"ש ואח"ע כי מטרת ה-"התקוממות" היא השמדת מדינת ישראל. לא יודע מה זה קיצונים. בשבילם לראות בישראל שטן זה לא קיצוני כלל, כי בחדשות מדברים ככה, ההנהגה מדברת ככה, כל גוף בעל שררה (כולל האוניברסיטאות ובתי-החולים) מדבר ככה. לא, בשבילם מי שלא רואה בישראל שטן הוא קיצוני. כמו שאמרתי, צא החוצה, לך ודבר עם כמה ערבי יש"ע נחמדים באופן אקראי. נורא קל לדבר מהכורסא.

alon14

New member
מעניין...

...שאף סקר שנעשה על ידי גוף נייטרלי (כלומר, לא לאומני-פלסטיני) לא אמר את זה (אני מניח כך כי אחרת היית מפרסם אותו).

סילבן

New member
אתה צודק

הרי ברור ששעור התמיכה בהשמדת ישראל שם הוא 90%, אבל ה-"מכון הסקרים הלאומי הפלשתינאי" זייף את הקר והוריד אותו ל-51% (יש גבול לכל שקר...).

ארטילריה טרנספר ושינוי ../images/Emo35.gif

דבר ראשון אני רוצה לציין את העובדה שאני באופן אישי לא מבין למה הדיון הזה מתקיים בפורום שינוי ולא בפורום מולדת - הטרנספר הוא חלק מהמצע של מולדת ולא מהמצע של שינוי.

סילבן

New member
כי לשינוי אין דעה מדינית מגובשת

והפורום גם משמש את תומכי ´שינוי´ לדיונים בעניין. ככלל, אין מפלגה בישראל שדיונים במדיניות הביטחון אינם ראויים לה. ולא, שינוי היא לא מפלגה רק של "נגד כפייה דתית", יש לה דעות מוגדרות בכל הנושאים שעל סדר היום (פרט, למצב הביטחוני).

למעלה