ציבלין

ק ס ט ל

New member
ציבלין

מישהו יכול לתת לי קצת מידע על משרד הפרסום אורן ציבלין? אני מעוניין להיבחן לשם במיבחן קריאייטיב. למישהו יש הצעות\המלצות\מידע?

גת וייס

New member
משרד פרסום המתמחה

בפנייה לילדים ולנוער. עצות לקופיטסט? תבחן את התוצרים שלך על קהל היעד. מה שלך יכול להשמע ככתיבה מגניבה לצעירים, להם יכול להשמע כבר זקן ומיושן (כמו למשל המילה "מגניבה"). בקשר למידע נוסף על המשרד, ידוע לי שהייתה שם תחלופה מאוד גבוהה של עובדים, שזה יכול להעיד על כל מיני דברים... בכל מקרה, אין לי שום מושג מה קורה שם בשנה האחרונה, כך שבהחלט יכול להיות שפיסת המידע הזו לא רלבנטית. בהצלחה!

ק ס ט ל

New member
האמת?

קראתי והפנמתי. לדעתי יכול להיות לי טעם לא רע, (תחשבו בן כמה אני) וקורות חיי לא רעות,אם אפשר להגיד מעולות. עבדתי במחלקת הפרסום בערוץ הילדים, (סגרו אותה..) השתתפתי בתוכניות הסברה אני חבר בפרלמנט הנוער ולא מיזמן התקבלתי למגמת מחוננים. כל זאת ועוד לדעתי מאוד משפיעות על הסיכויים שלי. מה אתם אומרים?

אורז

New member
תברח כל עוד אתה יכול

ציבלין הרוויח ביושר את התדמית הרעה שלו וזה אולי הדבר היחיד שהוא עשה ביושר בקריירה שלו. ציבלין ידוע כמי שלוקח כל כמה חודשים קופי צעיר, לא תמיד מוכשר במיוחד, משכנע אותו לעבוד 14 שעות בכלום כסף ואחרי מספר חודשים כשהקופי מבין שמנצלים אותו, הוא עוזב וציבלין פשוט מביא פראייר אחר. אני מציע לך לברר טוב טוב מה הולך שם ולדבר עם קופים שהיו לפניך.

mc80

Member
מתנדב לעזור לאות נקמה

קסטל יקירי, ברח ומהר. בתור קופי לשעבר בציבלין (ולא אורן ציבלין), העבודה שם מזעזעת, הניצול מכפיר, יחסי האנוש שם על הפנים, ועל התזמורת מנצח אורן, ילד נצחי, אבל מהפן הממש אינפנטילי ולא הבוגר בעניין, שקשה להנהל איתו יחסי עבודה/אנוש. אני אישית קיבלתי שם שכר נאה כי באתי לשם עם נסיון. שמעתי על הקופי הקודם לי שנוצל ממש בסביבות ה-2000 ש"ח. אורן תופס תחת על כל דבר טוב שאתה עושה ומשנה לך הכל כמעט, עד שלא הבנתי מהו צריך אותי שם בכלל. חלק מהעבודה שם זה לאתרים ממש לתינוקות כמו "אלפי", והעבודה הזו ממש לא מתאימה לקופי מוכשר באמת. אתה תשתגע שם. מצד אחד יכולים לדבר איתך על פרוייקטים עתידיים ונתנים לך הרגשה טובה שאתה יעיל ונצרך. מצד שני מפטרים אותך יום אחד, ע"י הודעה מהסופרוויזר ולא ע"י אורן עצמו. אחרי כמה זמן פיטרו גם את המעצבת המאוד מוכשרת שלהם, שבגלל יחסי כוחות בינה לתקציבאית הפלצנית שם, כנראה הפסידה המעצבת בלי שום הסבר, וזה למרות שהיא קרעה שם תתחת ועשתה המון עובות טובות. בדכ אורן מחזיק קופי אחד בלבד. אין הרבה מה לעשות במשרד. לרב הקופי הוא סנג'ר. אישית יצא לי לעשות שם 3 פרומואים לסרטי ילדים שהופיעו בערוץ 2. חוץ מזה... אין ככ מה להכניס לתיק העבודות. לא אומר מתי עבדתי שם וכדו' כדי למנוע את זהותי, אבל אומר שזה היה ממזמן יחסית, ולא יודע מה קורה שם כיום ומי נמצא. אבל קשה לי להאמין שרגולציית אורן ציבלין השתנת. אגב, לכשיפטרו אותך, תגיד לי אם הטענה היתה "יש לך ראש שיווקי ולא פרסומי". הבנתי מגורם אחר בענף שזו טענה חוזרת אצל אורן. מוזר אגב, לאור העבודה שהעבודה שלי היתה נטו פסומית ולרב לטעמו של אורן. בהצלחה.

למרות מה שאורז ו-mc80 אמרו

ואני מאמין שהם צודקים, אני אישיתי לא מכיר את המשרד גם אם השכר גרוע, היחס מכפיר, תתחיל איפה שמקבלים אותך השכר והיחס ישתנו עם הזמן, העיקר להתחיל. זו דעתי. חג שמח דורי

אני ממש לא מסכים איתך

קופירייטר צעיר יכול להתפשר בהתחלה על השכר (אבל בשום אופן לא פחות ממינימום), הוא יכול להסכים לעבוד שעות מטורפות ואפילו לסתום את הפה כשנותנים לו לעשות בעיקר עבודות שחורות כמו btl וקטלוגים של ריטייל. אבל כל זה רק אם הוא מקבל בתמורה מורה טוב שילמד אותו את רזי המקצוע ורק אם הוא מרגיש שכל יום הוא לומד ועושה דברים שיעזרו לו להתקדם אחר כך. יש לא מעט משרדים קטנים ובינוניים שמנוהלים ע"י המורים הטובים ביותר לפרסום ושווה בהחלט להתחיל אצלם את הקריירה. אף אחד לא אמר שצריך להתחיל במשרד גדול. אבל ללכת למשרד קקיוני ולא מקצועי (צריך להדגיש, אני לא מכיר את ציבלין ולא יודע אם הדברים שנכתבו עליו פה הם נכונים), העיקר להתחיל" זו טעות חמורה ובזבוז זמן. גרוע מזה, אנשים בתחילת דרכם עלולים ללמוד איך לא לעבוד ואחר כך לתקן את זה יהיה מאוד קשה.

מירן

עם כל הכבוד שיש לי אליך ויש המון אתה יודע בתור קופירייטר שעובד שנים בתחום אולי כבר שכחת מה עובר על קופירייטרים צעירים. בהתחלה, כמעט כל משרדי הפרסום מציעים משכורת מינימום ואף פחות ומצפים שנעבוד 16 שעות ביום. להכין ג'ינגל פ'ונים, פרוספקטים ושלטים לעובדים בסגנון של "אל תשכחו לסגור את הדלת" הם חלק מהעניין. אבל כצעירים אנחנו חייבים לעשות זאת בחיוך ובאמונה שככה זה בהתחלה ושיום אחד זה ישתנה. העיקר להתחיל.

ק ס ט ל

New member
איזה אהבה יש בפורום הזה...

דווקא בניגוד להכל אני מסכים עם מי שאמר שהעיקר להתחיל. לא פעם הייתי צריך להתייצב במשרד החינוך כדי לקבל חוזי עבודה, והועמדו בפני מעסיקיי הקודמים שלל הגבלות. כמו:אני עובד החל מ3(שעה לאחר תום הלימודים),או מעל משכורת מינימום (למרות שאת הכל עשיתי בהתנדבות),ויחס מיוחד. באמת לאחרונה שמתי לב שציבלין עושים רק פרסומות לסרטים,וזה חבל מאוד שמותגים כמו גלידות לילדים לא פונות אליהם. מה יוצא לאורן מזה? למה הוא מפטר סתם? זה בכיף שלו? מקווה שתענו ותודה גדולה על היחס,קסטל.

גת וייס

New member
אין לי מושג לגבי אורן

אבל יש הרבה סיבות לפיטורים מהירים: אין צורך לשפר תנאים לעובד לאחר חודשי הניסיון, אין צורך לשלם פיצויים... אני מעריכה את הגישה שלך ושל דורי, אבל מקווה שאף אחד לא ינצל אותה לרעה, ובמידה שכן - שתהיו מספיק חזקים כדי לא לתת לניסיון רע להרוס לכם את החשק לעבודה בענף.

היו לו כמה ספרים.

אני חושב שחלקם עוד נמכרים היום. בילדותי הייתי רואה את שמו ב"מעריב לנער" היה כ"נ (כתב נוער) אורן ציבלין. זוכר שהוא כתב ספר על הפעם הראשונה עם חברה שלו ועשה לו פרומושן במעריב לנוער, זה היה תוכן שיווקי אבל מי ידע אז להבחין? תראה איזה תהליכים הבנאדם עבר - מכתב נוער תמים למנצל פרולטריון לכאורה.

מה הוא נעלם?

חבל, תמיד רציתי לשאול אותו על מקור השם. בכ"ז,הבנאדם מסתובב עם ניק מוזר שנים לפני היות הפורומים. אני חושב שאיטו עוד מוציא יומנים לנוער בתחילת כל שנת לימודים. ואם כבר בשמות מוזרים עסקינן - היה שם אחד,במעריב לנוער, עם מדור בשם "הסיפורים המוזרים ביותר בעולם" שמו של האיש כפי שנכתב במדור ובספרים שהוציא היה דוד בן קיקי.

glamrock

New member
משהו זוכר את " יעל ואני..."

סקס בשרותים של הצופים.....

אפיון חברה

המשרד הנ"ל משלב בצורה נפלאה בין המשכורות של דחף, הקריאטיב של ערמוני, הלחץ במקאן, יחסי האנוש של זרמון, ואופק מקצועי של סיגאווי & סיגאווי.

למעלה