ציבי, תשובות כמובטח

אמרלדה

Active member
ציבי, תשובות כמובטח

נתחיל בפירות - יש חקלאים ביישובים דתיים שאינם מגדלים דבר בחלקתם בשנה זו, ואם יש פרי הוא "מותר למאכל לכל דיכפין". לפעמים
כשנוסעים באזור כפרי רואים שלטים כאלה.
אבל בעיקרון - מה שיקרה בשנה הבאה עם הפירות הוא מה שקורה השנה עם הירקות - היתרים מיוחדים, יבוא מחו"ל, עליית מחירים
ולעתים ירידה באיכות כי המבחר הרבה יותר קטן.
ושוב - מדובר רק על מי שאכפת לו או על רשתות "שומרות שמיטה". יחד עם זאת, בכל סופר יש ליד הפירות והירקות דף עם פירוט ההכשר וסוג ההכשר, אז פשוט לקרוא.

לגבי צמחים שאינם למאכל אלא לנוי - לא מדויק. פשוט לא דיברתי עליהם קודם כי באוכל עסקינן, אבל גם לנוי יש סייגים. אינני מכירה אותם במדויק, אבל אני יודעת שניתן להקל ולשתול עציץ חדש או צמח חדש באזור מקורה, מתחת לגג. באזור לא מקורה - לא. ושוב, תלוי כמה כל אחד בוחר להחמיר או לפי איזה מנהג ללכת. רוב הדתיים, גם הכיפות הסרוגות, לא ישתלו בכלל בשנת שמיטה, כלום.

אמרלדה

Active member

yela

New member
בעניין ירקות שמיטה - הכי קל ונוח לקנות באושר עד !!

על כל ירק רשום בדיוק המקור שלו ומה דינו. מדהים !

הזכיר לי את הקניות בסופר ובשווקים בפריז... שם החוק מחייב לרשום בדיוק את ארץ או אזור מוצא הירק/פרי. ה נראה שולי אבל זה מאוד חשוב.

נכון . מחר אני הולכת לשם לקניות . אני אוהבת את כל

הקשקושים והמבחר הענק שיש שם לפורים , ממש כיף ! כל האריזות וסלסלאות והסרטים , אני מתה על השטויות האלה , מזל שאין לי מקום אחסון אחרת הייתי קונה את הכל .

yela

New member
הסניף הכי גדול ורחב ידיים בכל המובנים זה בפתח תקוה/סגולה

יש סניף מול קניון איילון שהוא טוב ובעצם יש בשני המקומות אותם דברים. בפ"ת קצת יותר כי יש יותר מקום, אבל תלוי מה את מחפשת.

למעלה