ציבור שומרי חוק

טשאפק

New member
מעצר בית

צחי יעקב ז"ל נרצח ע"י נער שהיה אמור להיות במעצר בית לאחר שפצע אדם בדקירה. זה מקרה קיצוני אבל לא יחיד של עבירות שנעשו ע"י אנשים במעצר בית. די ברור, שמעצר בית שקול למעשה לשילוחו של אדם לחופשי עד משפטו ללא כל תנאי: איש אינו מפקח על מעצר הבית. השיקול של חומרת העבירה ושל חוזק הראיות בהחלט יכול להיכנס לשאלה האם לשחרר אדם למעצר בית. אדם שיש חשד סביר כי ביצע פשע כה איום כמו הרג תינוקו, מסוכנותו לחברה ברורה. הרי לא היית מציע לשחרר את אלי פימשטיין למעצר בית?

בני ברק

New member
זכות ההפגנה במדינה דמוקרטית

במדינה דמוקרטית אחת הדברים החשובים של הדמוקרטיה היא: זכות המחאה. מפלגת שינוי רצתה ורוצה לאסור כל פעילות של מחאה ציבורית לגיטימית, להידמות לשילטון איראן במיטבו, כפי שיש למשטרה את הזכות להחזיק במעצר את החשוד, כך יש זכות מלאה לאנשים להפגין למען נושא שלדעתם חשוב, אין זה אומר שהמשטרה או מערכת המשפט צריכים לקבל את דעתם, אבל המשטרה ומערכת המשפט צריכים לאפשר את זכות המחאה. (מפלגת שינוי רוצה למנוע את עצם זכות ההפגנה) אני לא מאמין לגירסת האבא ולמשפחתו,אישית אני נוטה להסכים עם הערכת המשטרה, כמובן שאני ניזון רק ע"י אמצעי התקשורת, בכל מקרה האיש צריך לעמוד במבחן בית המשפט,לאפשר לו את הזכות לסנגוריה כמקובל בחוק, ולתת לבית המשפט להחליט לפי המימצאים שיוצגו במהלך הדיונים, מפלגת שינוי תצטרך בעל כורחה להבין שבמדינה דמוקרטית גם החרדים זכאים למחות להפגין ולהביע דעתם, אזרחי מדינת ישראל בחרו מרצונם החופשי ב18 מושבים לציבור החרדי בפרלמנט הישראלי כדי לעמוד נגד אלו שרוצים לשלול את זכות הקיום הבסיסי של האזרח.

אשרת

New member
מה הקשר למפלגת שינוי?

ההפגנה של החרדים לא רק שהיתה בלתי חוקית, היא גם היתה אלימה. מעניין שאתה -- לא מגנה זאת , אלא מצדיק את ההתפרעות זאת ומתעלם מן האלימות והאי חוקיות (וכמה שזה לא מפתיע כאשר מדובר בך). ומומלץ שתפסיק כבר לשנות נושאי דיון.

בני ברק

New member
סליחה?

הפורום הוא-"פורום שינוי", את מנהלת הפורום, אני מניח שאת מייצגת את דיעותיה של המפלגה.אולי אני טועה. בן אדם פתח את השירשור בנושא-ההפגנה של החרדים- ואני מתייחס להפגנה בלבד. כך שזה בהחלט קשור! כפי שכתבתי האבא החשוד צריך להתברר דינו בבית המשפט, כרגע מצבו המשפטי מוגדר כחף מפשע. אני בהחלט לא מגנה את ההפגנה!!! ההפגנה היא זכות לגיטימית! כן,כן, זכות לגיטימית גם שמדובר בחרדים. קצת אקטואליה-בצרפת יצאו להפגין בעד נושא מסויים, אני לא חושב שכל ההפגנות קיבלו את אישור המשטרה הצרפתית...ולפי התמונות בטלוויזיה ההפגנות היו "קצת" יותר אלימות מאשר הפגנת החרדים. (בצרפת דיווחו על שוטרים ומפגינים פצועים,בישראל עדיין אף שוטר לא ניפצע כך לפחות אני קורא בעיתונות) והתקשורת והעולם מחמיא לאזרחי צרפת על מחאתם! למרות שהיא בילתי חוקית בעליל! עכשיו אין זה משנה מה הסיבה להפגנה, החשוב הוא שצרפת בניגוד למדינת ישראל מאפשרת לאזרחיה להביע את דעתם! אז או שלדעתך צרפת היא מדינה חשוכה,או שמדינת ישראל היא שילטון קומוניסטי הניקרא דמוקטטורי!

vinney

Well-known member
המם...

נתחיל מזה שההפגנה לא הייתה חוקית נמשיך בזה, שגם אם עצם ההפגנה חוקית, לשרוף פחי אשפה ולגרום לעיריית ירושלים נזקים של עשרות אלפי שקלים - זה בהחלט לא חוקי. ההפגנה זאת זכות לגיטימית, רק שמשום מה שכחו את זה החרדים כשהתנגדו למצעד הגאווה בירושלים, לא? או שההפגנה זאת זכות לגיטימית רק אם זה מתאים לך? כשמפגינים - מפגינים ברשיון, עם אבטחת המשטרה ולא עימות עם משטרה, מבלי לגרום נזקים או להפר חוקים ולעודד אלימות, ות'אמת - הפגנה נגד החלטת בית משפט שהתקבלה כחוק ולפי המקובל במקרים דומים - לא ממש לגיטימית. אם הם רוצים - שיפגינו נגד החוק, אבל זה לא מה שהם מפגינים נגדו. וכמובן שאין לך מושג לא מה זה שלטון קומוניסטי ולא מה זה שלטון דקטטורי. אחד לא שווה לשני, ובטח ובטח שאם היינו שלטון קומוניסטי או דיקטטורי, לא היינו יודעים בכלל על ההפגנה הזאת, והמעטים שהיו חוזרים ממנה היו מספרים (אולי) בלחש על כמות ההרוגים שהיו, אבל גם הם היו נעלמים תוך יומיים כי בגדו במולדת והיו מרגלים איראניים. אז אל תתחיל לזרוק מושגים שאתה לא מכיר.

sheketz

New member
איינני רוצה למנוע מחאה

אולם בהחלט מפגינים שמשחיתים רכוש ציבורי זורקים אבנים או משבשים את הסדר עשויים להנקט נגדם צעדים משפטיים. אים בכך פגיעה בזכות המחאה וההפגנה. ומאידך אני יכול רק לגנות את המפגינים שרוצים להשפיע הפשעה פסולה על מערכת החוק והמשפט על ידי יצירת איום של הפגנות והתפרעויות. הגינוי הזה הוא כמובן הבעת דעתי האישית על המפגינים, ואין לו שום נגיעה לזכות ההפגנה והמחאה עצמו.

eitangn

New member
אתה משמיץ ומשקר

"מפלגת שינוי רצתה ורוצה לאסור כל פעילות של מחאה ציבורית לגיטימית" - להד"מ. שקר וכזב. טכניקה מיושנת ומכוערת שכאשר אין לך טיעון, תקוף את היריב, ותסיט את הויכוח. לא מדובר בהפגנה חוקית אלא בהתפרעות, אלימות והשחתת רכוש.

תחשבו, שאם הם היו רקחושדים בו

החדש הכי זעיר, באכילת חזיר או בהפעלת הטלוויזיה בשבת - הם היו סוקלים אותו באבנים בעצמם. אבל אם החדש זה משהו קטנטן כמו רצח של תינוק, הם לא מבינים מהומה רבה על מה היא....

ערני12

New member
ממה מת התינוק?

לדברי האב החרדי התינוק מת בעת שטילטל אותו! מחריד!

vinney

Well-known member
מאיפה הבאת את זה?

התינוק הגיע לבית חולים חי, זאת עובדה

ערני12

New member
מהיכן? מ=ynet

מהכותרת: התחדשו מהומות החרדים , בפיסקה המתארת את כתב האישום , מואשם האב שכשהתינוק הפריע לשינה שלו הוא טילטל אותו .

vinney

Well-known member
מזה לא נובע שהוא מת תוך כדי

טילטול, אלא כתוצאה מטילטול

ערני12

New member
פשר ההפגנה החרדית

לולא ההפגנה היה על האב לשבת במעצר ברציפות עד ה-25 לחודש.היום כבר שוקלים לשחררו למאסר בית (אולי בלחץ ההפגנות ?)

vinney

Well-known member
זה נכון

ואני מקווה שלא ישוחרר, במיוחד לאור ההפגנות.

למעלה