צחצוח שיניים

צליק

New member
צחצוח שיניים

שלום. בתי בת שנה ושלושה חודשים ויש לה כבר המון שיניים (גם טוחנות). איך אפשר לצחצח לה את השיניים או ללמד אותה לצחצח? אני פשוט חוששת שהן יתקלקלו אם לא נצחצח אותן. אני מנסה להפוך את זה לחגיגה ולחוויה מצחיקה- אני מצחצחת שיניים לידה ונותנת לה ביד את המברשת שלה אבל היא שמה אותה בפה וסתם לועסת אותה. יש למישהו עיצות?

אלדורית

New member
עד גיל 6 ההורים צריכים לצחצח

את יכולה כמובן לתת לה לצחצח בעצמה, אבל מבחינת נקיון השיניים זה "לא נחשב". את צריכה בעצמך לצחצח את שיניה בוקר וערב. ודאי שהן יתקלקלו אם לא תקפידי. השיננית שלי אמרה לי שאפשר אפילו בלי משחה, שמה שחשוב יותר זה הצחצוח, אבל בהחלט חייבים להקפיד על צחצוח משלושת הכיוונים של השיניים (בפנים, בחוץ, ומלמעלה).

לאה_מ

New member
ההמלצה של רופא השיניים שלנו:

ההורה יושב על ספה/מיטה, והילד שוכב על הגב, כשראשו מונח על ירכי ההורה. בתנוחה הזו ההורה יכול לראות ממש טוב איך לבצע את פעולת הצחצוח. וכמו שאמרה אלדורית, המשחה לא חיונית במיוחד - יותר חשוב להגיע לכל האיזורים בפה. אצלנו בד"כ בערב אני מצחצחת לו כפי שהסברתי לעיל, ובבוקר הוא מצחצח לבד (או בעזרה קלה שלי, אבל בעמידה ליד הכיור).

לאה_מ

New member
נדמה לי שבסביבות גיל שנתיים.

אבל זה רק מפני שרק אז "גילינו" את השיטה הזו.

אנחנו מצחצחים להן (בנות שנה וחודש,

ושלוש וחודשיים) ונותנים לבת השלוש גם ל"צחצח" בעצמה לאחר הצחצוח היסודי שלנו, אבל הצחצוח שלה הוא בעיקר משחק. איך? עם מברשת שיניים ומשחה המיועדים לגיל הזה (מברשת הכי רכה שאפשר ומשחה לשלב המתאים), שרים שירי צחצוח (למשל, השיר "אני נקי" מאת דתיה בן דור בביצוע נירה רבינוביץ' מקשקשתא...) ולא הופכים את זה לעניין גדול. גם לבנות שלי יצאו השיניים מהר והרבה... לבת השנה וחודש שלי יש כעת 10 שיניים, וזה כולל 2 טוחנות. ועוד יוצאות לה... אנחנו התחלנו בצחצוח השיניים מהרגע שגילינו שיצאה שן ראשונה. זה היה בגיל חצי שנה. ככה שמגיל ינקות הן התרגלו לצחצוח, ולא היו לנו עד כה התנגדויות עזות לצחצוח, או סירוב להכנסת המברשת לפה. לפעמים הן עושות פרצופים של "לא רוצה" והגדולה לעתים גם אומרת זאת, אבל אני לא מוותרת להן. לגדולה גם אפשר כמובן להסביר שהנה קריוס דופק בדלת, ואחריו בקטוס עם המכוש... הם באים לאכול לך את השיניים! ותיכף ומיד הילדה רצה כאחוזת אמוק לחדר האמבטיה

theG

New member
משחת שיניים אינה חובה

אבל בהחלט עוזרת אם היא טעימה. אנחנו התחלנו לצחצח שיניים עם צאת השיניים הראשונות והיום זה ברור מאליו שמצחצים שיניים אחריי כל ארוחה (גם אחריי ארוחת צהריים בגן). אני חושב שעזר מאוד כשצחצחנו שיניים יחד עם הילד (לעצמנו), זה הפך את המעשה לחויה משפחתית. גיא

למעלה