צחצוח שיניים

danagal

New member
צחצוח שיניים

ושוב צריכה את עצותיכן - גל (שנה וחצי) מקבל מברשת שיניים בוקר וערב. הוא לועס אותה, משחק איתה, אבל, כמובן, לא עושה את התנועות האמיתיות. כל בוקר אנחנו מצחצחים ביחד - הוא משחק ואני ממולו לדגימה את התנועות על עצמי. מכיוון שלא נראה לי שהצחצוח שלו יעיל, אני רוצה לצחצח לו קצת אבל הוא לא נותן לי אף-פעם! רק לבד! ניסיתי לבקש, להסביר, להפוך למשחק - כלום! אני מודאגת מפני שהוא יונק לפני שהוא נרדם ובאמצע הלילה - לא רוצה בעיות בשיניים -

shiroriv

New member
אנחנו בדיוק באותו מצב

אז, הנחמה היא שאתם לא היחידים נשמח לשמוע פתרונות יצירתיים

רופא השיניים של הבן שלי אמר לנו

שלא חייבים לצחצח עם מברשת בגיל הזה, אפשר גם לקחת חתיכת בד, להרטיב אותה ולהבריש את השיניים. מעבר לזה, שישחק עם המברשת "ויתידד איתה" בהצלחה, מיכל וימר מנהלת פורום פענוח ציורי ילדים

veredy

New member
גם באותו מצב.......

גם מבחינת הציחצוח וגם מבחינת ההנקה והפחד מפני עששת. האפרוח שלי בן שנה ושלוש וגם מאוד אוהב "לצחצח שיניים", כל פעם כשהוא עובר באמבטיה ליד הכיור הוא מבקש את המברשת, ו"מצחצח" בהנאה. וכשאני מנסה לצחצח לו הוא סוגר בכוח את הפה ולא מאפשר לי. אבל אני מצליחה בכ"ז לגנוב כמה שניות של צחצוח. אני חושבת שזה שיש להם מודעות לנושא, והעובדה שאנחנו מקפידות להדגים להם כיצד לצחצח ישפיע לטובה בקרוב. חוץ מזה שאני בטוחה שהם תוך כדי בכ"ז קצת מנקים את השיניים.

לאה_מ

New member
אורי רוצה רק שאני אצחצח לו

בערב אנחנו בד"כ מצחצחים בשכיבה (טיפ של רופא השיניים שלנו) - אני יושבת ואורי שוכב ומניח את הראש על הירכיים שלי, ואז אני מצחצחת לו שיניים. בבוקר הוא עומד ואני מולו או מאחוריו (ככה אפילו קל יותר, זה קצת כמו לצחצח לעצמך). זה באמת הרבה יותר יעיל מאשר צחצוח עצמי. כדי להפוך את הצחצוח לאטרקטיבי יותר, יש "סיפור מסגרת" על החיידקים שעושים מסיבת חיידקים בפה של אורי, עם כיבוד מכל מה שאורי אכל במשך היום (וקוראים קריאות כמו "איזה כיף, אורי אכל היום גלידה!", "וואו, אני מת על חביתה" וכו'), ואנחנו מגרשים אותם עם המברשת, תוך קריאות רמות של "קישטה, תסתלקו מפה! אני לא מסכימה שתעשו מסיבה בפה של אורי המתוק שלי" וכד'. אני מצרפת לך קישורים לשני דיונים עם רעיונות נוספים לצחצוח שיניים.

Tנקר בל

New member
אצלי הם דווקא אוהבים שאני מצחצחת

היום הם כבר גדולים - אבל התחלתי לצחצח בסביבות גיל שנה. אני שמה את הילד עלי, בהתחלה שמתי אותו כשהוא עם הגב אלי, אבל לאחרונה ראיתי שאני מסתדרת טוב גם כשהוא עם הפנים אלי - צריך לנסות מה יותר נוח באופן אינדבידואלי. אני מחבקת אותו ביד שמאל, ובשניה, מחזיקה את המברשת. אני שרה לו שיר שהמצאתי על המברשת שבאה לבקר את החברות שלה השיניים, והיא רוצה ללטף אותן - כך הוא גם מאפשר לי להגיע לכל השיניים מכל הכיוונים. בסוף אני נותנת לו "לצחצח" בעצמו (לפי מה שהבנתי מרופא השינים, לצחצוח העצמי אין ערך עד גיל 6 בערך), ולשטוף את המברשת.

אלדורית

New member
שתי ציפורים במכה אחת:

צחצוח שיניים והכרת שמות בני המשפחה, והחברים הקרובים, והיחסים ביניהם. אצלנו עבד ועובד שיר צחצוח השיניים ששרים תוך כדי צחצוח, ושהולך ככה (תמציאי מנגינה בעצמך ותשמחי שאין אפשרות שאני אשיר לך): מי מצחצח שיניים ל(שם של בן דוד)? אמא שלו XX ואבא שלו YY ומי מצחצח שיניים ל(שם של חברה)? אמא שלה ZZ ואבא שלה UU ומי צחצח שיניים לאבא? אמא שלו סבתא OO ואבא שלו סבא RR וכן הלאה וכן הלאה כיד הזיכרון הטובה עליך. ככה הם יודעים שהם לא היחידים שצריכים לספוג צחצוח מיד שניה, משתעשעים בהכרות עם השמות (ופותחים את הפה לצחצוח, תודה רבה), ובתור בונוס, אח"כ אפשר לעשות מופע שוויץ-בקיאות בארוחה המשפחתית...

niritcat

New member
פתרון שעובד אצלנו (בינתיים...)

סיפרתי לדנה (בת שנתיים ושלוש) שיש לה חרקים קטנים (bugs) על השיניים שלה, וכדי להוציא אותם צריך לצחצח. בינתיים, זה עובד יופי!

דנה - אני לימדתי את מעיין לפתוח פה

גדול גדול ולעשות "אההההה", ושתינו התפקענו מצחוק ממש עד שהיא ממש אהבה את זה - אח"כ אמרתי לה לעשות "אהההה" ואז צחצחנו לה.... היום זה כבר עובד יופי - ראית בעצמך.... אולי תגידי לגל לפתוח פה כמו מעיין????

בגן אני עובדת איתם על זה

לוקחים קוביה או גליל "ומצחצחים" איתם שינים(גם מיסתרקים דרך אגב)שיהיו בריאות וחזקות. שלכם חנה גונן

mishtal

New member
לצערי שום סיפור/שיר/דקלום וכ'ו

לא משפיע על טל. כל יום, פעמיים ביום, מתנהל מאבק סביב העניין. כל רעיון חדש (כולל הרעיונות היתירתיים שהציעו כאן) השפיעו אולי ליום אחד ואז, כשהיא קלטה שהפעולה נשארה אותה פעולה, מעצבנת מבחינתה, היא נכנסת להיסטריה. אני פשוט אומרת לה תוך כדי הצחצוח שחייבים לצחצח שיניים ושאני לא מוותרת על זה. הכי קשה לי זה בבוקר כשאני ממהרת לעבודה וממש אין לי רבע שעה להתעסק עם הנושא... דרך אגב- פגשתי אצל הרופא שיניים ילד בן שנה וחצי עם פה מלא עששת שיונק חופשי גם בלילה. אז נראה לי שצריך להזהר מזה...

danagal

New member
ושוב תודה לכולם על הרעיונות

ננסה מחר - היום הוא נרדם באוטו בדרך הביתה..

mamma1

New member
try this

toddlers this age don't like to be left out. try this: brush the teeth of a doll, but don't offer him, he might be jelious. Ophrie sometimes refuse to let me, so I say ok, you will have dirty teeth today. When she sees I am not planing on doing it she immidiatly ask me to do it!! Last week I bought an electric brush for her (special for little ones, around 3 years old), it's excellent because her own brushing is more effective. In our case long-age breastfeeding didn't effect her teeth, we went to dentist recently and it looks good. mom of Ophrie​

למעלה