צחצוח שיניים

michalxxx

New member
צחצוח שיניים

בני בן השנתיים וחצי לא מוכן לצחצח שיניים בבוקר ובערב, ניסיתי לקנות לו משחת שיניים אטרקטיבית, מברשת שיניים חמודה, סיפורי אימה על קריוס ובקטוס שמפחידים את כל הילדים, אותו זה הפחיד פעם אחת ודי. הוא פשוט אומר שהוא לא רוצה או שהוא יצחצח אח"כ בכוונה לדחות את הקץ. לאחרונה התחלתי להשתמש קצת בכח וזה עובד אבל אני לא מעוניינת להשתמש בכח, כי שום דבר אחר בחינוך שלו לא נעשה בכח, ואני מאמינה שאני רק צריכה למצוא רעיון מבריק מישהו יכול לעזור??????????

לאה_מ

New member
את יכולה לעשות חיפוש מתקדם

על "צחצוח" ותראי כמה רעיונות תקבלי... בכל מקרה, תראי שאת לא לבד בסירה הזאת
(מה לא לבד, הסירה עוד מעט טובעת מהעומס...
). יש כמה רעיונות שאני יכולה לחשוב עליהם כרגע: צחצוח משותף צחצח לי ואצחצח לך צחצוח שיניים כחלק מהאמבטיה "מסיבת חיידקים" (זה עובד אצלנו מצויין - אני מספרת לאורי (בן 2.4) איך החיידקים עושים מסיבה בפה שלו - "וואו, אורי אכל במבה! איזה כיף! אנחנו אוהבים במבה! יאמי יאמי..." ואז שנינו ביחד מגרשים אותם משם עם המברשת). בהצלחה, ואם תמצאי רעיון מבריק נוסף - נשמח מאד אם תחלקי אותו איתנו.

עוד רעיונות

את יכולה לנסות להפגיש אותו עם ילדים אחרים שמצחצחים שיניים. כשהוא יראה שאחרים עושים את זה ברצון - יכול להיות שגם הוא ירצה. אצלינו ככה גייל השתכנעה לצחצח שיניים כחלק מהשיגרה, וגם כשנמאס לה היינו מזכירים לה ש"X ו Y תמיד מצחצחים כשהם עושים אמבטיה" והרבה פעמים זה שיכנע אותה לצחצח. ועוד רעיון שקיבלתי בעבר פה בפורום ועדיין עובד אצלינו: אנחנו משחקות שלגייל יש גן חיות בפה, ושצריך להוציא את כל החיות מבין השיניים לפני שהולכים לישון (כדי שגם הן ימצאו להן מקום נוח לישון למשך הלילה). היא פוערת את הפה, ואני עושה קולות של זעזוע ופליאה, ואז אני מסתכלת פנימה ואומרת: "וואו, את לא יודעת מה אני רואה פה!", אני מתחילה לצחצח ואני אומרת לה מה אני מוציאה מבין השינים: "יש פה תנין... הנה
, הופ, היא קפצה החוצה, רגע, אני רואה פה ג'ירפה... " וכו' וכו'
ואז היא שוטפת את כל הקצף החוצה ואנחנו מכריזות על כך שהפה נקי למשך הלילה. ודרך אגב, אני לא יודעת כמה צריך להיות לחוצים על הציחצוח. אצלי השיניים לא משהו ואני מקוה שזה לא עבר בתורשה לילדים שלי, ולכן חשוב לי להקפיד על צחצוח, אבל לדעתי לא קורה כלום אם לילה אחד או שניים מוותרים. לפעמים דווקא כשעושים הפסקה - יש יותר חשק לחזור לזה.

נזכרתי בעוד משהו:

כשהיינו ביפן היתה בטלויזיה כל בקר תוכנית כזאת של ילדים ואחד הקטעים הקבועים היה שראו ילד מצחצח שיניים. הקטע הזה תמיד לווה בשיר, שאותו גם אנחנו היינו שרים בזמן הצחצוח. את יכולה להמציא שיר כזה וללוות את הציחצוח, זה גם עוזר לילד שמצחצחים לו להבין כמה זמן הציחצוח נמשך (כמשך השיר). השיר ההוא ביפנית לא היה משהו מתוחכם במיוחד - פשוט מניה של כל מה שעושים בציחצוח, עם לחן ואונומטופיאה של קולות השיפשוף והגירגור של המים (שינים קדמיות, שיניים אחוריות... וכו')

מברשת שיניים חשמלית!

לא האמנתי שזה קורה לי, אבל יערה ממש מבקשת לצחצח עם המברשת החשמלית. ברור שאחת האטרקציות היא להדליק ולכבות את המכשיר, אבל היא מאוד נהנית מהמסז'...

michalxxx

New member
צחצוח, צחצוח, צחצוח

תודה בנות על כל הרעיונות, חלקם ניסיתי ועבדו רק פעם אחת, אבל אני ממשיכה לנסות ולא מתייאשת, רעיון המברשת החשמלית נראה לי אני כבר רצה לקנות... שירים, סיפורים ושאר הצגות עבדו פעם אחת בלבד אח"כ התחמן הבין את הרעיון והמשיך לברוח לי...

לאה_מ

New member
לפני שאת קונה מברשת חשמלית

כדאי להתייעץ עם רופא השיניים שלכם. הרופא שלנו ממש לא מתלהב מהרעיון, גם לא לבת 6. את יכולה גם לנסות לשאול בפורום רפואת שיניים לילדים, כאן בתפוז.

למעלה