צחצוח שיניים לתינוק

קטניטני

New member
צחצוח שיניים לתינוק

שלום רב! בני בן שנה וחודשיים, ויש לו 8 שיניים חותכות עוד 2 טוחנות בשלבי בקיעה. השן הראשונה יצאה בגיל חצי שנה.כשהיה קטן יותר ניסיתי לנקות לו את השיניים עם חיתול רטוב והוא התנגד, הפסקתי עם זה (אני יודעת שמומלץ לצחצח מהשן הראשונה...) ולאחרונה קניתי מברשת קטנה (ניסיתי גם עם אצבעון שנמכר שבילב והוא התנגד) והוא מפחד, ברגע שרואה אותה מזיז את הראש וסוגר את הפה... לא עזרו הצחקות ושירים...השאלה היא האם להכריח ולצחצח בכוח? ברור לי שזה דבר שצריך להעשות אך אם אעשה זאת בכח אני מפחדת שזה יגרום לטראומה. אשמח לתובנות.

צחצוח לתינוק

בגיל זה פעוטות רבים לא משתפים פעולה בזמן הצחצוח, הדבר נורמלי וטיבעי ,אך אין לוותר על הצחצוח. הצחצוח הוא באחריותו של המבוגר המטפל, ולמרות שניתן לתת לילד/ה להתנסות בצחצוח, אין לסמוך על איכות הצחצוח ויש לצחצח אחריו/לפניו. רצוי להקפיד על צחצוח בוקר וערב, כשהצחצוח בערב הוא החשוב יותר. ניתן לנסות לצחצח בזמן האמבטיה, כשילדך עסוק במשחקים ולא מוטרד מהצחצוח, או לאחר הרחצה, כשהוא שכוב על מיטה רגילה וההורה נמצא ליד ראשו וכך יש להורה שליטה טובה יותר על פעולת הצחצוח. לרוב, לאחר שילדים רואים שההורים החלטיים והצחצוח הופך לפעולה שיגרתית, יומיומית,הם משתפים פעולה... אם מתעוררות בעיות, בכל זאת, ניתן לפנות לבדיקה אצל רופא מומחה לילדים, שם תקבלו הדגמה והסברים לגבי הצחצוח היעיל.

למעלה